Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-06
Szczecin: Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku..
Numer ogłoszenia: 234063 - 2012; data zamieszczenia: 06.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda w Szczecinie , ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 8126946, faks 091 8127981 w. 36.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zachodniopomorska.ohp.pl i/lub bip.zetorzeszow.eu/zachodniopomorskaohp/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa nie posiadająca osobowości prawnej..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku...
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku, ul.Św.Bonfacego 36, następujących artykułów żywnościowych podzielonych na następujące zadania częściowe (pakiety): A. Zadanie nr 1 (pakiet nr 1) Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych /CPV 15100000-9/ RÓŻNE RODZAJE MIĘS I WĘDLIN Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1A do SIWZ B.Zadanie nr 2 (pakiet nr 2) Dostawa produktów mleczarskich /CPV 15500000-3/ RÓŻNE PRODUKTY MLECZARSKIE Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1B do SIWZ C. Zadanie nr 3 (pakiet nr 3) Dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15800000-6/ RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1C do SIWZ D. Zadanie nr 4 (pakiet nr 4) Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów /CPV 15300000-1/ RÓŻNE WARZYWA I OWOCE Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1D do SIWZ. E. Zadanie nr 5 (pakiet nr 5) Dostawa pieczywa /CPV 15810000-9/ Pieczywo świeże, różne wyroby piekarskie i ciastkarskie. Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1E do SIWZ. 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Dziele II w SIWZ...
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wszystkie dokumenty i oświadczenia wymagane od Wykonawcy i składane wraz z ofertą wymienione w rozdziale 11 w SIWZ.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie: a) Zmian organizacyjnych stron, np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. b) W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT. Płatności będą się odbywać z uwzględnieniem stawki VAT obowiązującej w dniu wystawienia faktury. c) W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zachodniopomorska.ohp.pl i/lub bip.zetorzeszow.eu/zachodniopomorskaohp/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy w Szczecinie, ul.Dworcowa 19, 70-206 Szczecin pokój nr 307..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.11.2012 godzina 09:00, miejsce: Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy w Szczecinie, ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin, Sekretariat pok.304.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 (pakiet nr 1) Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych RÓŻNE RODZAJE MIĘS I WĘDLIN Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1A do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2 (pakiet nr 2) Dostawa produktów mleczarskich RÓŻNE PRODUKTY MLECZARSKIE Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1B do niniejszej SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku artykułów żywnościowych..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3 (pakiet nr 3) Dostawa różnych produktów spożywczych RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1C do niniejszej SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku artykułów żywnościowych..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 4 (pakiet nr 4) Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów RÓŻNE WARZYWA I OWOCE Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1D do niniejszej SIWZ...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa do Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku artykułów żywnościowych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 5 (pakiet nr 5) Dostawa pieczywa /CPV 15810000-9/ Pieczywo świeże, różne wyroby piekarskie i ciastkarskie. Wykaz asortymentowy zawarty jest w formularzu cenowym - załącznik nr 1E do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Przeprowadzenie zajęć z doradcą zawodowym dla uczniów szczecińskich szkół zawodowych
- Sukcesywne dostawy pakietów oraz wymazówek do zabezpieczania śladów biologicznych dla jednostek Policji zachodniopomorskiej
- Modernizacja pokoi na parterze w Domu Studenckim nr 3
- Usługa wykonania materiałów promocyjnych.
- Świadczenie usługi hotelarskiej i gastronomicznej podczas imprezy muzycznej pn. "31 Pol´and Rock Festival".
- Świadczenie usług pocztowych dla Okręgowego Inspektoratu Pracy w Szczecinie
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa warzyw, owoców, ziół i jaj na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu.
- Dostawa warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 4 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym dla Chłopców im. Św. Jana Bosko w Strzelnie w 2025 roku
- Dostawy produktów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Szczecinku
- BZP.271.29.2025 Zakup artykułów spożywczych dla potrzeb Urzędu Miasta Nowego Sącza
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.