Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-01-21
Sokolniki: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach
Numer ogłoszenia: 23463 - 2009; data zamieszczenia: 21.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach , ul. Emilii Sczanieckiej 2/12, 95-039 Sokolniki, woj. łódzkie, tel. 042 7101434, faks 042 7101434.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozsokolniki.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb działu żywności i żywienia Specjalistycznego ZOZ dla Dzieci w Sokolnikach, wyszczególnionych w formularzu cenowym w 9 częściach ,dostarczanych środkami transportu Dostawcy i na jego koszt. część 1. Mleko i jego przetwory, część 2. Mięso i wędliny, część 3. Pieczywo, część 4. Warzywa i owoce, część 5. Art. sypkie i przetwory, część 6. Jajka , część 7. Ryby mrożone, część 8. Drób, część 9. Mrożonki,.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 32.20.00.0 - Warzywa, owoce i orzechy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 31.42.50.0 - Jaja 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.11.21.30 - Kurczęta 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 21.12.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Dostawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Ocena spełnienia wyżej wymienionych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą (spełnia) - (nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach. 3. Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż w/w. warunki Dostawca spełnił. 4. Nie złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnienie tych warunków lub złożenie dokumentów zawierających błędy będzie skutkowało wykluczeniem Dostawcy z postępowania, z zastrzeżeniem rozdziału X pkt.3 SIWZ. 5. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Dostawcy występujący wspólnie. Dostawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenia zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Dostawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia, ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania oraz wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 6. Dostawca nie może bez zgody Zamawiającego przenieść wierzytelności powstałych w wyniku realizacji umowy na osoby trzecie..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Dostawcę pod rygorem wykluczenia Dostawcy z postępowania i odrzucenia jego oferty, następujących dokumentów: 1) oświadczenia o spełnieniu wymagań udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale VII i VIII SIWZ - załączniki od (1 - 9) SIWZ 2) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej lub zaświadczenia właściwego Urzędu Gminy ,jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (rolniczej), wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4) Wypełniony i podpisany formularz ofertowy wg wzoru stanowiącego załączniki od nr (1 - 9) SIWZ. 5) Podpisany i uzupełniony o dane Dostawcy wzór umowy na potwierdzenie ,że Dostawca akceptuje wzajemne obowiązki stron wynikające z wyboru oferty..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsokolniki.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy 95 - 039 Sokolniki, ul.Emilii Sczanieckiej 2/12.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.02.2009 godzina 09:45, miejsce: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy 95 - 039 Sokolniki, ul.Emilii Sczanieckiej 2/12 - sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko spożywcze 2% galon l 11 600 śmietana 18% pak. 250 ml l 550 twaróg półtłusty krajanka kg 620 ser topiony 100 g szt. 370 ser twardy kg 290 serek homogenizowany 200g szt. 130 jogurt owocowy 125g szt. 2 100 masło ekstra 200g kg 570.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szynka gotowana kg 145 kiełbasa podwawelska kg 175 kiełbasa zwyczajna kg 10 kiełbasa biała kg 10 kiełbasa Krakowska kg 10 kiełbasa Zielonogórska kg 160 kiełbasa cytrynowa kg 120 kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 250 boczek wędzony kg 18 brzuch surowy kg 5 wątroba wieprzowa kg 14 ozory kg 18 słonina bez skóry kg 10 żeberka kg 15 wołowina z kością (antrykot) kg 100 wołowina bez kości gat. I kg 225 wołowina drobna gat. II kg 105 schab z kością kg 310 łopatka bez kości gat. I kg 450 wieprzowina drobna gat. II kg 150 kości (schabowe, karczek) kg 150.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb zwykły kg 2 450 chleb razowy kg 430 angielka 400g szt. 1 750 bułki poznańskie 100g szt. 420 rogale 100g szt. 150 pączki szt. 280 bułki jagodzianki szt. 360 bułka tarta - pacz. po 500g kg 110 drożdże - pacz. po 500 g kg 22 bułki maślane - 100 g szt. 220 bułka z nadzieniem szt. 1170.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ziemniaki kg 7 400 cebula kg 160 * cebula ze szczypiorkiem pęcz. 40 marchew kg 980 pietruszka kg 410 * pietruszka z nacią pęcz. 30 seler kg 400 * seler z nacią pęcz. 30 buraki kg 600 * botwina pęcz. 40 pory kg 210 kapusta biała kg 380 * kapusta biała młoda szt 40 kapusta czerwona kg 150 kapusta pekińska kg 140 * kalafior świeży szt 280 * kalarepa szt 100 * sałata szt 430 * ogórki zielone kg 150 pomidory kg 380 * fasolka szparagowa kg 110 pieczarki kg 70 natka pietruszki pęcz. 420 koper pęcz. 480 szczypiorek pęcz. 420 rzodkiewka pęcz. 450 kapusta kwaszona kg 300 ogórki kwaszone kg 410 jabłka kg 1 010 pomarańcze kg 40 mandarynka kg 200 banany kg 670 cytryna kg 100 * arbuz kg 320 * brzoskwinie kg 20 * nektarynki kg 100 * wiśnie kg 80 * gruszki kg 20 * śliwki kg 60.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły sypkie i przetwory.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: olej Kujawski op.1000 ml l 160 margaryna Kasia 250 kg 50 herb. Pettit 100 g Szt. 300 herb. Pieguski 146 g Szt. 100 herb. Maślane 180 g Szt. 170 Markizy - 157 g Szt. 170 Delicje 136 g Szt. 120 wafle Grześki 39 g Szt. 140 paluszki Beskid 350g Szt. 30 suchary 290 g Szt. 20 lizaki Szt. 460 wyr. czekoladowe /Mikołaj, zając/ 40 g Szt. 120 cukier op. 1000 g kg 1350 cukier puder op.400 g kg 20 cukier waniliowy 32 g Szt. 250 miód naturalny 370 g Szt. 12 dżem truskawkowy 330 g Szt. 380 dżem wiśniowy 330 g Szt. 250 nutella - 220 g Szt. 230 herbata Consumer 100g kg 30 kawa Inka 150 g kg 28, kakao naturalne 20 g kg 10 majonez 265 g Szt. 130 musztarda 190 g Szt. 140 ketchup łagodny 500 g Szt. 300 chrzan konserwowy 290 g Szt. 40 ogórki konserwowe 900 g Szt. 88 koncentrat pomidorowy 190 g Szt. 380 groszek konserwowy 320 ml Szt. 190 kukurydza konserwowa 400 g Szt. 40 szczaw konserwowy 320 ml Szt. 80 przecier ogórkowy 320 ml Szt. 100 barszcz biały 42 g Winiary Szt. 650 zupa grochowa 73 g Szt. 80 zupa pieczarkowa 45 g Szt. 500 bulion drobiowy - kostka Winiary 60 g Szt. 110 bulion grzybowy - kostka Winiary 60 g Szt. 110 przyprawa do zup - 1000 ml Szt. 15 Vegeta 200 g Szt. 60 przyprawa do grilla 20 g Szt. 15 ól kamienna jodowana op. 1000 g kg 210 pieprz naturalny 20 g Szt. 290 pieprz ziołowy 20 g Szt. 240 natka pietruszki - susz 10 g Szt. 30 Majeranek 20 g Szt. 60 liść laurowy 7 g Szt. 30 Żelatyna 50 g Szt. 20 kwasek cytrynowy 20 g Szt. 120 Cynamon 20 g Szt. 80 soda oczyszczona 100 g Szt. 20 proszek do pieczenia 60 g Szt. 30 Rodzynki 200 g kg 4 aromaty do ciast (dzbanuszki) Szt. 230 sok malinowy 500 ml Szt. 80 sok pomarańczowy - 1000 ml Szt. 60 sok Owoce spiżarni 425 ml Szt. 160 sok owocowy 200 ml Szt. 660 Kisiel 58 g Szt. 970 budyń 65 g Szt. 620 galaretka owocowa 79 g Szt. 650 mąka pszenna szadkowska op.1000 g kg 640 mąka ziemniaczana op.1000 g kg 20 makaron Teściowej /nitki, świderki, wstążki/ op.500 g kg 480 kasza manna op.1000 g kg 30 kasza jęczmienna op.1000 g kg 190 kasza gryczana op.500 g kg 80 ryż op.1000 g kg 160 płatki owsiane op.250 g kg 20 płatki Nesquik /kuleczki/ op.250 g kg 65 płatki kukurydziane op.250 g kg 45 płatki ryżowe 250 g kg 25 groch łuskany op.500 g kg 75 pasztet z drobiu 250 g Szt. 400.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja klasa M szt. 13 500.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: miruna mrożona - filety kg 270.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drób.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kurczaki gat.I kg 220 porcje rosołowe kg 50.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.30-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mieszanka kompotowa kg 360 wiśnie mrożone kg 110 truskawki mrożone kg 130 kalafior mrożony kg 35 fasolka szparagowa kg 35 mieszanka warzywna kg 35.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.12.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 90 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa art. spożywczych do stołówki szkolnej przy ZS im.Jana Pawła II w Smrokowie gm Słomniki w II półroczu roku szk. 24/25-Ryby, przetwory rybne, jaja, różne produkty spożywcze i cytrusy
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Bursy Szkolnej w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
- Dostawa warzyw i owoców dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.