eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Boguszów-GorceDostawa, montaż oraz rozruch technologiczny sprzętu wyposażenia kuchni Centrum Kulturalno-Kongresowego WITOLD w Boguszowie-Gorcach w ramach zadania inwestycyjnego pt.Adaptacja budynku nadszybia z wieżą wyciągową na Centrum Kulturalno-Kongresowe WITOLD przy ul. Traugutta w Boguszowie-Gorcach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-07-14

Boguszów-Gorce: Dostawa, montaż oraz rozruch technologiczny sprzętu wyposażenia kuchni Centrum Kulturalno-Kongresowego WITOLD w Boguszowie-Gorcach w ramach zadania inwestycyjnego pt.: Adaptacja budynku nadszybia z wieżą wyciągową na Centrum Kulturalno-Kongresowe WITOLD przy ul. Traugutta w Boguszowie-Gorcach
Numer ogłoszenia: 235408 - 2014; data zamieszczenia: 14.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Miasto Boguszów-Gorce , Pl. Odrodzenia 1, 58-370 Boguszów-Gorce, woj. dolnośląskie, tel. 74 8449311 w. 32, faks 74 8449165.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa, montaż oraz rozruch technologiczny sprzętu wyposażenia kuchni Centrum Kulturalno-Kongresowego WITOLD w Boguszowie-Gorcach w ramach zadania inwestycyjnego pt.: Adaptacja budynku nadszybia z wieżą wyciągową na Centrum Kulturalno-Kongresowe WITOLD przy ul. Traugutta w Boguszowie-Gorcach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres zamówienia obejmuje dostawę, montaż oraz rozruch technologiczny sprzętu wyposażenia kuchni Centrum Kulturalno-Kongresowego WITOLD w Boguszowie-Gorcach, zgodnie z zestawieniem wyposażenia załączonym do SIWZ. Do podstawowych obowiązków Wykonawcy należy w dostarczenie wyposażenia objętego przedmiotem zamówienia do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, jego montaż we wskazanym miejscu, zgodnie z technologią kuchni wskazaną na rysunku załączonym do SIWZ. Potwierdzeniem realizacji dostawy będzie bezusterkowy protokół odbioru przedmiotu zamówienia, potwierdzający jego kompletność, terminowość i zgodność dostawy. SPECYFIKACJA WYPOSAŻENIA KUCHNI CKK WITOLD 1. UMYWALKA DO RĄK Z BATERIĄ - SZT. 1 Wymagania: 1. Wymiary: 45x35 cm 2. PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY WRAZ Z OKAPEM I PODSTAWĄ POD PIEC - szt. 1. Piec konwekcyjno-parowy o pojemności 10 GN 1/1 z podstawą i okapem Wymagania: 1. Minimalne wyposażenie: Pojemność 10 GN 1/1 Obudowa - stal nierdzewna Sterowanie cyfrowe min 99 programów po 9 kroków każdy Zintegrowany czujnik kontroli wilgotności w komorze gotowania Automatyczny przedgrzew komory System bezpośredniej (natryskowej) produkcji pary Nawilżanie manualne Automatyczna zmiana kierunku obrotów wentylatora - dwie prędkości Zakres temperatury 50-280 st.C 2. Tryby pracy: Gotowanie w parze Pieczenie Kombinacja pary i gorącego powietrza Wyposażony w ruszty i pojemniki GN 3. Dane techniczne Wymiary : ok. 990x860x1090 Zasilanie : 400 V 3. STÓŁ CHŁODNICZY - SZT. 1 Wymagania: 1. Stół chłodniczy o pojemności komory 4x95l 2. Stół wykonany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej przeznaczony do profesjonalnej gastronomii 3. Wyposażony w elektroniczny sterownik z wyświetlaniem temperatury, 4. Automatyczne odszranianie i odprowadzanie skroplin, 5. Wymuszony obieg powietrza, 6. Samodomykające drzwi 7. Pojemniki GN 8. Wymiary : 2325x600x850 4. REGAŁ OCIEKOWY DO NACZYŃ - SZT. 1 Regał 600/700/1800 Wymagania: 1. Minimum pięć ażurowych półek wykonanych ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości min. 1 mm przeznaczony do osuszania (odciekania) i przechowywania naczyń 2. Wzmacniane półki do przechowywania produktów do min. 100 kg na każdej półce 3. Konstrukcja regału oparta na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 30x30 mm 4. Wymiary : 60x70x180 cm 5. Wysokość : 180 cm 6. Długość : 60 cm 7. Szerokość : 70 cm 8. Grubość blachy : min. 1 mm 5. STÓŁ Z BASENEM DWUKOMOROWYM 1400/700/850 (400) - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej przeznaczony do ręcznego mycia naczyń o dużej pojemności: garnków, pojemników GN, termosów, wanien itp. wyposażony w baterię ze spryskiwaczem i wylewką. 2. Stelaż basenu oparty na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 40x40 mm 3. Wymiary : 140x70x85 cm 4. Wysokość : 85 cm 5. Długość : 140 cm 6. Szerokość : 70 cm 7. Grubość blachy : min. 1.2 do 1.5 mm 8. Regulacja wys. nóżek : min. -1 do +2 mm 9. Standardowa śr. otworu : min. 5 cm 10. Wys. rantu : min. 4 cm 11. Głębokość komory : min. 40 cm 12. Typ basenu : 2-komorowy 13. Bateria ze spryskiwaczem i wylewką: bateria stojąca do zamontowania w zlewie, typu zlewozmywakowa. 6. STÓŁ ROBOCZY Z PÓŁKĄ 600/700 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Blat stołu wygłuszony płytą wiórową o grubości min. 18 mm klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie wymogi dotyczące kontaktu z żywnością 3. Odporny na działanie wilgoci 4. Stelaż stołu oparty na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 40x40 mm wzmocnienia boczne wykonywane z kształtowników min. 30x30 mm 5. Wymiary : 60x70x85 cm 6. Wysokość : 85 cm 7. Długość : 60 cm 8. Szerokość : 70 cm 9. Grubość blachy : min. 1 mm 10. Regulacja wys. nóżek : min. -1 do +2 cm 11. Wys. rantu : min. 4 cm 12. Półka dolna : tak 7. STÓŁ ZE ZLEWEM, SZAFKĄ I PÓŁKĄ 2000-700-850- SZT. 1 Wymagania: 1. Stół ze zlewem 1-komorowym z szafką z drzwiami otwieranymi wykonany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej przeznaczony do profesjonalnej gastronomi, wyposażony w baterię zlewozmywakową. 2. Grubość blachy komór zlewu od min. 0,8 do 1 mm 3. Wytłoczona komora zlewu o głębokości min. 25 cm, 4. Gładka, łączenie dokładnie wyszlifowane 5. Drzwi otwierane dwuskrzydłowe pod całą długością stołu 6. Wysokość : 85 cm 7. Długość : 200 cm 8. Szerokość : 70 cm 9. Wymiary komory : min. 40x40 cm 10. Grubość blachy : min. 1.2 do 1.5 mm 11. Standardowa śr. otworu : min. 5 cm 12. Wys. rantu : min. 4 cm 13. Głębokość komory : min. 25 cm 14. Półka dolna : tak 15. Szafka drzwi otwierane : tak 16. Stół prawy 17. 8. STÓŁ ZE ZLEWEM, SZAFKĄ I PÓŁKĄ 1400-700-850- SZT. 1 Wymagania: 1. Stół ze zlewem 1-komorowym z szafką z drzwiami otwieranymi wykonany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej przeznaczony do profesjonalnej gastronomi, wyposażony w baterię zlewozmywakową. 2. Grubość blachy komór zlewu od min. 0,8 do 1 mm 3. Wytłoczona komora zlewu o głębokości min. 25 cm, 4. Gładka, łączenie dokładnie wyszlifowane 5. Drzwi otwierane dwuskrzydłowe pod całą długością stołu 6. Wysokość : 85 cm 7. Długość : 140 cm 8. Szerokość : 70 cm 9. Wymiary komory : min. 40x40 cm 10. Grubość blachy : min. 1.2 do 1.5 mm 11. Standardowa śr. otworu : min. 5 cm 12. Wys. rantu : min. 4 cm 13. Głębokość komory : min. 25 cm 14. Półka dolna : tak 15. Szafka drzwi otwierane : tak 16. Stół prawy 9. SZAFKA WISZĄCA 800-300-600- SZT. 1 Wymagania: 1. Szafka z półką i drzwiami wykonana ze stali nierdzewnej chromowo-niklowe 2. Drzwi otwierane dwuskrzydłowe 3. Wysokość : 60 cm 4. Długość : 80 cm 5. Głębokość : 30 cm 10. SZATKOWNICA DO WARZYW - SZT. 1 Wymagania: 1. Wyposażona w system bezpieczeństwa przy otwarciu pokrywy 2. Pojemnik szatkownicy i pokrywa wykonane z metalu 3. Zasilanie: 230-400V 4. Wydajność: do 250 kg 11. STÓŁ ROBOCZY 1600-700-850 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Blat stołu wygłuszony płytą wiórową o grubości min. 18 mm klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie wymogi dotyczące kontaktu z żywnością 3. Odporny na działanie wilgoci 4. Stelaż stołu oparty na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 40x40 mm wzmocnienia boczne wykonywane z kształtowników min. 30x30 mm 5. Wymiary : 160x70x85 cm 6. Wysokość : 85 cm 7. Długość : 160 cm 8. Szerokość : 70 cm 9. Grubość blachy : min. 1 mm 10. Regulacja wys. nóżek : min. -1 do +2 cm 11. Wys. rantu : min. 4 cm 12. KUCHNIA ELEKTR. PODST. OTWARTA 6-PŁYT. - SZT. 1 Wymagania: 1. Kuchnia elektryczna 6-płytowa wolnostojąca wykonana ze stali nierdzewnej 2. Stelaż z półką dolną 3. Zasilanie : 400 V 4. Moc całkowita : max. 21 kW 5. Liczba płyt : 6 szt 6. Wymiary: 1200x700x850 7. Moc płyt : 4x2.6+2x2 kW 8. Moc piekarnika: 6,5 kW 9. Rodzaj zasilania: elektryczne, 10. Piekarnik grzanie: góra - dół, góra, dół, 11. Zakres temperatur: płynna regulacja od 50 do 250 st. C 13. OKAP ELEKTRYCZNY - SZT. 1 Wymagania: 1. Okap elektryczny wykonana ze stali nierdzewnej 2. Łapacz tłuszczu 3. Wentylator z modułem sterowania wydajności 4. Oświetlenia 5. Przepustnica regulacyjna 6. System przeciwpożarowy 7. Wymiary: 1800x1000x400 14. STÓŁ ROBOCZY Z SZUFLADAMI 400-700 - SZT. 3 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Blat stołu wygłuszony płytą wiórową o grubości min. 18 mm klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie wymogi dotyczące kontaktu z żywnością 3. Odporny na działanie wilgoci 4. Stelaż stołu oparty na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 40x40 mm wzmocnienia boczne wykonywane z kształtowników min. 30x30 mm 5. Wymiary : 40x70x85 cm 6. Wysokość : 85 cm 7. Długość: 40 cm 8. Głębokość: 70 cm 9. Grubość blachy : min. 1 mm 10. Regulacja wys. nóżek : min. -1 do +2 cm 11. Wys. rantu : min. 4 cm 12. Szuflady: tak 2 szt. 15. BEMAR STACJONARNY - SZT. 1 Wymagania: 1. Bemar elektryczny stacjonarny z szafką elektryczną o pojemności 3xGN1-1 2. Wykonana ze stali nierdzewnej 3. Typ wodny 4. Ilość komór: 3 5. Moc całkowita : max. 2,4 kW 6. Niezależne sterowanie komór 7. Wymiary: 1090x700x850 16. STÓŁ ROBOCZY 900-600-850 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Blat stołu wygłuszony płytą wiórową o grubości min. 18 mm klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie wymogi dotyczące kontaktu z żywnością 3. Odporny na działanie wilgoci 4. Stelaż stołu oparty na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 40x40 mm wzmocnienia boczne wykonywane z kształtowników min. 30x30 mm 5. Wymiary : 90x60x85 cm 17. STÓŁ CHŁODNICZY - SZT. 1 Wymagania: 1. Stół chłodniczy o pojemności komory 2x95l 2. Stół wykonany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej przeznaczony do profesjonalnej gastronomii 3. Wyposażony w elektroniczny sterownik z wyświetlaniem temperatury, 4. Automatyczne odszranianie i odprowadzanie skroplin, 5. Wymuszony obieg powietrza, 6. Samodomykające drzwi 7. Pojemniki GN 8. Wymiary : 1325x600x850 18. SZAFA PRZELOTOWA 1100-700-2000 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonana z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Moduły szafy 3. Wymiary : 110x70x200 cm 19. UMYWALKA DO RĄK Z BATERIĄ - SZT. 1 Wymagania: 1. Wymiary: 45x35 cm 20. PŁYTA BEZPOŚREDNIEGO SMAŻENIA - SZT. 1 Wymagania: 1. Płyta bezpośredniego smażenia elektryczna 1-2G+1-2R z podstawą szafkową z drzwiami 2. Moc: 8,0 kW 3. Zasilanie : 400 V 4. Wymiary: 600x700x850 5. Płyta: powierzchnia chromowana ryflowana i gładka 21. FRYTOWNICA ELEKTRYCZNA - SZT. 1 Wymagania: 1. Frytownica elektryczna o pojemności roboczej 20l z podstawą szafkową z drzwiami 2. Moc: 12,0 kW 3. Zasilanie : 400 V 4. Wymiary: 600x700x850 5. Ilość komór: 2 22. KOCIOŁ WARZELNY - SZT. 1 Wymagania: 1. Kocioł warzelny o pojemności 60l 2. Wykonana ze stali nierdzewnej 3. Zasilanie: 400 V 5. Moc: max. 9,0 kW 6. Wymiary: 700x700x850 23. OKAP ELEKTRYCZNY CENTRALNY - SZT. 1 Wymagania: 1. Okap elektryczny wykonana ze stali nierdzewnej 2. Łapacz tłuszczu 3. Wentylator z modułem sterowania wydajności 4. Oświetlenia 5. Segmenty: 2 6. Przepustnica regulacyjna 7. System przeciwpożarowy 8. Wymiary: 2x1500x1200x400 24. REGAŁ Z PÓŁKAMI PRZESTAWNYMI - SZT. 2 Regał 1400-600-1800 Wymagania: 1. Regał z półkami przestawnymi ze stali nierdzewnej 2. Wymiary : 140x60x180 cm 25. SZAFKA NA ŚRODKI CZYSTOŚCI 500-500-1800- SZT. 1 Wymagania: 1. Szafka z półkami i drzwiami wykonana ze stali nierdzewnej chromowo-niklowe 2. Drzwi otwierane jednoskrzydłowe 3. Wymiary: 50x50x180 cm 26. ZLEW PORZĄDKOWY - SZT. 1 Wymagania: 1. Wymiary: 500x400 cm 2. Wykonana ze stali nierdzewnej chromowo-niklowe 27. STÓŁ WYŁADOWCZY DO ZMYWAREK 800-700-850 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Wymiary : 80x70x85 cm 28. ZMYWARKA KAPTUROWA DO TALERZY I SZKŁA - SZT. 1 Wymagania: 1. Zmywarka gastronomiczna do mycia szkła, talerzy i sztućców 2. Automatyczny start po zamknięciu kaptura 3. Wykonanie: stal nierdzewna 4. Dwa cykle mycia 90-180 s 5. Wymiary : dostosowane do technologii kuchni 6. Zasilanie : 230 V 7. Pojemność wanny : min 50 l 8. Pojemność bojlera : min 9 l 9. Wymiary kosza : min 50x50 cm 10. Minimalne wyposażenie zmywarki oraz parametry: dozownik płynu płuczącego dozownik płynu myjącego kosze o wymiarach 50x50 cm: na szkło, na sztućce, na talerze przewód zasilający przewody zasilania wodą i odpływu 29. STÓŁ ZAŁADOWCZY DO ZMYWAREK 1000-700-850 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm, wyposażony w baterię zlewozmywakową. 2. Wymiary : 100x70x85 cm 30. STÓŁ ROBOCZY 800-700-850 - SZT. 1 Wymagania: 1. Wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej o grubości 1 mm 2. Blat stołu wygłuszony płytą wiórową o grubości min. 18 mm klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie wymogi dotyczące kontaktu z żywnością 3. Odporny na działanie wilgoci 4. Stelaż stołu oparty na kształtownikach o przekroju kwadratowym o wymiarach min. 40x40 mm wzmocnienia boczne wykonywane z kształtowników min. 30x30 mm 5. Wymiary : 80x70x85 cm 31. WÓZEK KELNERSKI - SZT. 2 Wymagania: 1. Wózek kelnerski wykonany ze stali nierdzewnej 2. Wymiary: 810x545x900 32. SZAFA CHŁODNICZA - SZT. 1 Wymagania: 1. Szafa wykonany ze stali nierdzewnej 2. Pojemność 700 l 3. Wyposażona w zamodomykające drzwi oraz monitoring 4. Wymiary : 700x860x2000 33. SZAFA MROŹNICZA - SZT. 1 Wymagania: 1. Szafa wykonany ze stali nierdzewnej 2. Pojemność 700 l 3. Wyposażona w zamodomykające drzwi oraz monitoring 4. Wymiary : 700x860x2000 34. STÓŁ DO POMIESZCZENIA SOCJALNEGO - SZT. 1 Wymagania: 1. Wymiary : 1200x600x850 2. Wykonanie płyta MDF 3. Podstawa chromowana 35. KRZESŁO DO POMIESZENIA SOCJALNEGO - SZT. 2 36. SZAFKA UBRANIOWA DWUDZIELNA - SZT. 2 Wymagania: 1. Wymiary: 40x50x180 cm 2. Wykonanie: szafka metalowa 37. ZLEWOZMYWAK - SZT. 1 Wymagania: 1. Zlewozmywak jednokomorowy obudowany szafką typu domowego z ociekaczem . 2. Zlewozmywak obudowany szafką 3. Zlewozmywak wyposażony w baterię 4. Wymiary: 100x60x85 cm 38. WYMIENNIK CIEPŁEJ WODY UŻYTKOWEJ - SZT. 1 Wymagania: 1. Wymiennik cwu 200 l w wersji wiszącej 2. Pozycja pracy: pozioma 3. Wymiennik z wężownicą i grzałką elektryczną 39. EKSPRES CIŚNIENIOWY DO KAWY - SZT. 1 Wymagania: 1. Ekspres ciśnieniowy trzygrupowy elektroniczny 2. Pojemność bojlera: 18 l 3. Ciśnienie zaparzania: 8-9 bar 5. Ciśnienie pompy: 16 bar 6. Moc całkowita : max. 5 kW 7. Temperatura zaparzania 93 - 97 st C 40. KUCHENKA MIKROFALOWA - SZT. 1 Wymagania: 1. Funkcje: opiekanie, grill, rozmrażanie, podgrzewanie 2. Sterowanie elektroniczne 3. Wyświetlacz: tak 4. Pojemność: powyżej 20l. 5. Talerz obrotowy: tak 6. Moc: powyżej 1000W 41. KASA FISKALNA - SZT. 1 WYMAGANIA DODATKOWE: 1. Zamówienie dotyczy dostawy, montażu i uruchomienia. 2. Uruchomienie poprzez włączenie do istniejącej instalacji elektrycznej, instalacji wod-kan, instalacji wentylacyjnej, c.o. (podłączenie wymiennika cwu). 3. Gwarancja na dostarczone przez Wykonawcę elementy wyposażenia kuchni min. 24m-c..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.14.10.00 - Meble i wyposażenie kuchni 39.14.12.00 - Blaty 39.14.13.00 - Szafy 39.22.10.00 - Sprzęt kuchenny 39.71.31.00 - Zmywarki do naczyń 39.71.11.10 - Chłodziarkozamrażarki 39.71.13.61 - Kuchenki elektryczne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 29.08.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego wymaga wniesienia wadium w wysokości 3 500 PLN.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał/wykonuje w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, co najmniej jedno zadanie polegające na dostawie wyposażenia kuchennego wraz z jego montażem i uruchomieniem, o wartości brutto min. 50 000 PLN - załącznik nr 4. Przez jedno zadanie Zamawiający rozumie realizację zamówienia w ramach jednej umowy. Uwaga!: Sytuacja, w której Wykonawca będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu innego podmiotu(ów) winien złożyć w szczególności pisemne zobowiązanie tego podmiotu(ów) do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, na zasadach określonych w pkt.I.5.1). W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej wykonawców o udzielenie zamówienia, oceniane będą łącznie wiedza i doświadczenie. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w formule spełnia-nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

3) Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub oświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, Uwaga!: Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, dokument, o którym mowa, musi złożyć każdy z Wykonawców - oddzielnie. 4) Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, Uwaga!: Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, dokument, o którym mowa, musi złożyć każdy z Wykonawców - oddzielnie. 5. Jeżeli wykonawca wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów żąda od Wykonawcy: 1) przedstawienia pisemnego zobowiązania tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia ( zał.nr 5), obejmującego w szczególności: a) zakres dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia; 6. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku podmiotów, o których mowa w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub te podmioty. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust.1-4pzp, 9. Zasady składania oferty wspólnej przez formę organizacyjną typu konsorcjum. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (np. spółka cywilna, konsorcjum). W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. W takim przypadku Wykonawca do oferty musi dołączyć następujące dokumenty: 1) Oświadczenie członków konsorcjum o ich odpowiedzialności solidarnej za zobowiązania, 2) Pismo o powołaniu pełnomocnika konsorcjum, czyli członka konsorcjum wyznaczonego do kontaktów z Zamawiającym i mającego pełnomocnictwo ogólne do składania oświadczeń w imieniu członków konsorcjum oraz do złożenia oferty i podpisania umowy w imieniu konsorcjum w sprawie zamówienia publicznego, 3) W razie pełnienia czynności przekraczający zwykły zarząd, pełnomocnik konsorcjum zobowiązany jest do przedstawienia Zamawiającemu pełnomocnictwa szczegółowego, w którym to uwidoczni, że jest uprawniony do podejmowania takiej czynności.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.boguszow-gorce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Miejski w Boguszowie-Gorcach, Pl. Odrodzenia 1, 58-370 Boguszów-Gorce.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.07.2014 godzina 10:00, miejsce: Urząd Miejski w Boguszowie-Gorcach, Pl. Odrodzenia 1, 58-370 Boguszów-Gorce, pok. Nr 105.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie publiczne dofinansowane jest w ramach Projektu nr RPDS.09.01.00-02-222/09 pn.: Adaptacja budynku nadszybia z wieżą wyciągową na Centrum Kulturalno- Kongresowe Witold przy ul. Traugutta w Boguszowie-Gorcach, w ramach Działania nr 9.1 Odnowa zdegradowanych obszarów miejskich w miastach powyżej 10 tysięcy mieszkańców, Priorytet nr 9. Odnowa zdegradowanych obszarów miejskich na terenie Dolnego Śląska (Miasta) RPO WD na podstawie umowy o dofinansowanie nr UDA-RPDS.09.01.00-02-222-09-00 z dnia 19.08.2010r..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.