Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-08
Szczecin: Organizacja konferencji szkoleniowej dla beneficjentów WFOŚiGW w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko w dniach 25 - 27 września 2011 r.
Numer ogłoszenia: 235690 - 2011; data zamieszczenia: 08.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie , ul. Solskiego 3, 71-323 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4861556, faks 91 4861557.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wfos.szczecin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa osoba prawna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja konferencji szkoleniowej dla beneficjentów WFOŚiGW w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko w dniach 25 - 27 września 2011 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: A. Liczba uczestników spotkania. Max. 50 osób B. Warunki hotelowe. 1. Wynajęcie przez wykonawcę hotelu z noclegiem dla 30 osób, w 30 pokojach jednoosobowych ze śniadaniami, z dnia 25/26 oraz wynajęcie przez wykonawcę hotelu z noclegiem dla 50 osób, w 50 pokojach jednoosobowych ze śniadaniami, 26/27 września 2011 r., spełniającego wymagania co do wyposażenia oraz zakresu świadczonych usług, w tym usług gastronomicznych, dla hoteli kategorii (czterech gwiazdek) według załącznika nr 1 do rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169). 2. Hotel musi posiadać restaurację na miejscu. 3. W dniu 25 września 2011 r. w hotelu kolacja dla 30 osób wskazanych przez Zamawiającego. Kolacja musi składać się z zupy, mięs (drobiu, wołowiny lub wieprzowiny), napoi (woda, soki, napoje gazowane, kawa, herbata), pieczywa, sałatki, warzyw (ogórek, pomidor, ziemniaki) oraz deseru. C. Warunki dla sali konferencyjnej w wynajętym przez wykonawcę hotelu w Międzyzdrojach C1. Wynajęcie sali konferencyjnej dla co najmniej 210 osób wraz z następującym wyposażeniem: 1) w dniu 26 września 2011 r. w godzinach od 09.00 do 19.00 (konferencja szkoleniowa dla beneficjentów) : a) sala konferencyjna -z klimatyzacją, sala musi znajdować się na terenie hotelu, b) dwa rzutniki multimedialne, w tym jeden zapasowy (awaryjny), c) cztery mikrofony bezprzewodowe, w tym dwa zapasowe (awaryjne) z nagłośnieniem, d) pełnowymiarowy ekran e) na sali konferencyjnej 200 krzeseł z miękkim siedzeniem i oparciem oraz pulpitem, dodatkowo 10 krzeseł ustawionych przodem do pozostałych gości (tzw. stół prezydialny); na stole prezydialnym ustawiona woda mineralna gazowana i niegazowana oraz szklanki dla każdej z osób zasiadających za stołem prezydialnym. 2) w dniu 27 września 2011 r. w godzinach od 09.00 do 15.00 (konferencja szkoleniowa dla beneficjentów) : a) sala konferencyjna -z klimatyzacją, sala musi znajdować się na terenie hotelu, b) dwa rzutniki multimedialne, w tym jeden zapasowy (awaryjny), c) cztery mikrofony bezprzewodowe, w tym dwa zapasowe (awaryjne) z nagłośnieniem, d) pełnowymiarowy ekran, e) na sali konferencyjnej 200 krzeseł z miękkim siedzeniem i oparciem oraz pulpitem, oraz 10 krzeseł ustawionych przodem do pozostałych gości (tzw. stół prezydialny); na stole prezydialnym ustawiona woda mineralna gazowana i niegazowana oraz szklanki dala każdej z osób zasiadających za stołem prezydialnym. C.2 Wynajęcie sali konferencyjnej dla co najmniej 35 osób wraz z następującym wyposażeniem: 1) w dniu 26 września 2011 r. w godzinach od 10.00 do 17.00. (Konferencja prasowa): a) stół dla 35 osób ustawiony konferencyjnie - wszyscy wokół stołu b) rzutnik multimedialny, c) dwa mikrofony bezprzewodowe, w tym jeden zapasowy (awaryjny) z nagłośnieniem, d) ekran, e) flipchart, f) na stole woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach 0,25 ml, szklanki oraz paluszki słone i ciastka (dla 35 osób) 2) w dniu 27 września 2011 r. w godzinach od 15.00 do 19.00 (posiedzenie Rady Nadzorczej WFOŚiGW w Szczecinie): 3) stół dla 35 osób ustawiony konferencyjnie - wszyscy wokół stołu 4) rzutnik multimedialny, 5) dwa mikrofony bezprzewodowe, w tym jeden zapasowy (awaryjny) z nagłośnieniem, 6) ekran, 7) flipchart, 8) na stole woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach 0,25 ml, szklanki oraz paluszki słone i ciastka (dla 35 osób) D. Posiłki w wynajętym przez wykonawcę hotelu. 1. Śniadanie standardowe w formie bufetu. 2. Obiad w dniach 26 oraz 27 września 2011 r. dla 210 osób wskazanych przez Zamawiającego, w restauracji hotelowej, w formie bufetu. Obiad musi składać się z dwóch dań - zupy oraz bufetu (mięsa, ryby, sałatki, ziemniaki, makarony), napoi (woda mineralna, kawa, herbata) oraz deseru w formie ciasta. 3. Dwa bufety kawowe dla 210 osób w dniu 26 września 2011 r oraz jeden bufet kawowy dla 210 osób w dniu 27 września 2011 r. Dodatkowo bufety kawowe na stole konferencyjnym w małej Sali, dla 35 osób w dniu 26 września oraz dla 35 osób w dniu 27 września. Jednorazowo bufet kawowy powinien zawierać na osobę: filiżankę kawy rozpuszczalnej i herbaty, słodki poczęstunek (ciasta lub ciastka) oraz napój chłodzący w butelkach o pojemności 0,25l lub w dzbankach. Dodatkowo mleczko do kawy, cukier oraz słodzik. 4. Kolacja uroczysta musi znajdować się w restauracji w hotelu. Kolacja powinna składać się z przystawki serwowanej przez kelnerów oraz bufetu (mięsa, ryby, sałatki, ziemniaki, makarony), napoi (woda mineralna, soki, napoje gazowane, kawa, herbata) oraz deseru w formie ciasta. HARMONOGRAM CZASOWY SPOTKANIA niedziela 25 września 2011 r. od godziny 16:00 przyjazd uczestników spotkania do hotelu i zakwaterowanie 20:00 kolacja Pierwszy dzień - poniedziałek 26 września 2011 r. 08:00 - 10:00 śniadanie 10:00 rozpoczęcie konferencji 14:30 lunch 18:30 czas wolny, 20:30 uroczysta kolacja, nocleg Trzeci dzień - wtorek 27 września 2011 r. 08:00 - 10:00 śniadanie 10:00 rozpoczęcie konferencji 14:30 lunch 15:30 konferencja 19:00 kolacja 21.00 zakończenie spotkania.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji 55.11.00.00 - Hotelarskie usługi noclegowe 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 27.09.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: tak
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonania spełnienia tego warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że wykonał co najmniej 2 usługi, z których każda polegała na organizacji szkolenia, konferencji, kurso - konferencji, seminarium lub przedsięwzięcia o podobnym charakterze dla co najmniej 50 osób, oraz każda o wartości brutto co najmniej 30.000 zł, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonania spełnienia tego warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonania spełnienia tego warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonania spełnienia tego warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.wfos.szczecin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie
ul. Solskiego 3
71 - 323 Szczecin.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.08.2011 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie ul. Solskiego 3 71 - 323 Szczecin sekretariat (pok. 206, I piętro).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie jest finansowane z Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- "Termomodernizacja budynku Kapitanatu Portu Szczecin: ocieplenie ścian zewnętrznych"
- Przebudowa wewnętrznej instalacji gazowej w budynkach mieszkalnych przy ul. Edmunda Bałuki 21 oficyna lewa, ul. Bohaterów Getta Warszawskiego 17 oficyna prawa i oficyna na wprost w Szczecinie
- Budowa parkingu wraz z kanalizacją deszczową przy ul. Podbórzańskiej w Szczecinie - etap II
- Remont budynków nr 39 i 40, zlokalizowanych na ternie Składu Mosty.
- Usługa zorganizowania i przeprowadzenia szkoleń w formie online z 3 obszarów tematycznych.
- Świadczenie usług warsztatowych w zakresie przeglądów, konserwacji i napraw pojazdów eksploatowanych w Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Szczecinie wraz z Laboratorium Drogowym.
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi hotelowe obejmujące zakwaterowanie, udostępnienie przestrzeni konferencyjnych oraz usł. gastr. podczas międzynarodowej konferencji PISM Strategic Ark, która odbędzie się w 2025 roku w Warszawie
- Świadczenie usług hotelarskich na potrzeby 65. Krakowskiego Festiwalu Filmowego - hotel czterogwiazdkowy
- Obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego podczas targów SIAL China 2025, w dniach 19-21.05.2025 r. w Szanghaju w Chinach
- Organizacja konferencji "Nowe inspiracje" RODN WOM w Katowicach z noclegiem i wyżywieniem w ramach przedsięwzięcia "Horyzonty nauki" w ramach zadania KPO i Zwiększenia Odporności (KPO)
- Usługa kompleksowej organizacji 3 konferencji otwierających w ramach realizowanych przez Zamawiającego projektów w ramach Programu Interreg NEXT Polska-Ukraina 2021-2027
- Usługi w zakresie organizacji i obsługi konferencji ,,XXV Conference on Applied Crystallography CAC 2025'' w dniach 07-10.09.2025 r.
więcej: Hotelarskie usługi noclegowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.