eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleDostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-08

Opole: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu
Numer ogłoszenia: 235761 - 2009; data zamieszczenia: 08.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej , ul. gen. K. Pułaskiego 3, 45-048 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4542286, 0774021888, faks 0774021887.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo2.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła prowadzona przez organ samorządu lokalnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzach ofertowych (odrębnych dla każdego pakietu asortymentowego) dołączonych do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Dowóz towaru będzie się odbywać transportem Wykonawcy i na jego koszt..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia dopuszczeni są Wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności (produkcja i/lub sprzedaż środków spożywczych); posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia tychże; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podst. art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (wypełniony zał. do s.i.w.z.); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalnośi gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 mies. przed upływem terminu składania ofert; 3) Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi przedłożyć kserokopię aktualnej decyzji właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dot. możliwości produkcji lub obrotu produktem spożywczym będącym przemiotem zamówienia; 4) Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat lub zaświadczenie); 5) wwypełnione druki OFERTA i FORMULARZ CENOWY; 6) podpisany projekt umowy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lo2.opole.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi, 45-048 Opole, ul. Pułaskiego 3; sekretariat - pok. 120.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2009 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat PLO Nr II, ul. Pułaskiego 3 - pok. 120.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe, wędliny, podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka wieprzowa z kością - 1425 kg, Gulasz wieprzowy - 1410 kg, schab wieprzowy b/k - 800 kg, kiełbasa śląska - 420 kg i inne w mniejszych ilościach.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Trwałe artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier kryształ -1000 kg, Mąka pszenna wrocławska - 1140 kg, olej roślinny uniwersalny - 633 l, makarony różne - 475 kg, groch suchy połowki - 235 kg, przyprawy do potraw i inne artykuły trwałe w mniejszych ilościach.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.83.00.00-5, 15.43.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% (po 330 g) - 4340 szt. Margaryna typy Palma - 433 kg, Ser twarogowy półtłusty - 385 kg, Jogurt (różne smaki) w opak. 115-120g (netto) - 15210 szt., Mleko 1,5% UHT (karton 1l) - 260 l, Masło smietankowe - 56 kg, Serek homogeniz. (140-150g) - 2500 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.22.00-2, 15.55.10.00-5, 15.54.21.00-0, 15.43.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka kompotowa - 460 kg, Fasolka szparagowa - 240 kg, Kostka rybna (mintaj) panierowana - 290 kg i inne w mniejszych ilościach.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.22.90.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso drobiowe, jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ćwiartka kurczaka - 2350 kg, Filet z piersi kurczaka - 620 kg, jaja kurze kl. M - 17070 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.