Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-11-29
Tomaszów Mazowiecki: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w okresie od 2 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r.
Numer ogłoszenia: 236521 - 2007; data zamieszczenia: 29.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie, tel. 044 7237353, fax 044 7233489.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w okresie od 2 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości zamówienia mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych tj. 211.000 euro. Przedmiot Zamówienia składa się z 5 zakresów (części), z których każda może być realizowana samodzielnie przez poszczególnych Wykonawców. Część 1. Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 190 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Centrum. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Centrum - obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Gen. Józefa Hallera, Mostowej, Zawadzkiej, Orzeszkowej, Barlickiego, Warszawskiej, Św. Antoniego, Granicznej, Jana Pawła II, Podleśnej, Gen. Józefa Bema. Część 2. Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 50 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Niebrów. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Niebrów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Barlickiego, Orzeszkowej, Zawadzkiej, Milenijnej, Ujezdzkiej, Warszawskiej, Wysokiej, Piaskowej, Głównej, Dworcowej, Spalskiej, Nowowiejskiej, Konstytucji 3 Maja. Część 3. Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 100 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Oś. Hubala. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Oś. Hubala obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Mościckiego, Mireckiego, Nowy Port, Wodnej, Sw. Antoniego, O. Lange, Jana Pawła II, Podleśnej, Legionów, Piłsudskiego. Część 4. Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 60 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Wilanów. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Wilanów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Podoba, Białobrzeskiej, Mireckiego, Nowowiejskej, Spalskiej, Szczęśliwej. Część 5. Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 20 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Ludwików. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Ludwików obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Modrzewskiego, Robotniczej, Ludwikowskiej, Białobrzeskiej, Radomskiej, Wąwalskiej. Każdy z posiłków określonych w częściach 1-5 musi zawierać minimum 1000 kalorii. - Posiłki muszą być wydane w punkcie żywieniowym spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne. - Posiłki muszą być wydawane w punkcie żywieniowym jako produkty o temperaturze 60ºC - 80ºC - zgodnie z normami żywieniowymi. - Punkt żywieniowy musi być zlokalizowany w budynku ogrzewanym, w którym zorganizowane będzie co najmniej 50 miejsc siedzących (przy stołach). - Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków pod groźbą zastosowania kar umownych, łącznie z odstąpieniem od umowy.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 02.01.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - warunek 1, 1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania Zamówienia - warunek 2, 1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie Zamówienia - warunek 3, 1.4 nie podlegają wykluczeniu z Postępowania, zgodnie z art. 24 Ustawy - warunek 4, 1.5 spełniają i przyjmują warunki zawarte w SIWZ oraz we wzorze umowy - warunek 5. 2 Kryteria oceny spełniania warunków oraz dokumenty, które zobowiązany jest dostarczyć Wykonawca w ramach oferty: 2.1 Warunek 1 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 2.2 Warunek 2 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - dokument potwierdzający tytuł prawny do dysponowania lokalem wykorzystanym jako punkt żywieniowy przez okres realizacji zamówienia (np.: wyciąg z księgi wieczystej, umowa najmu, użyczenia, dzierżawy itp.) oraz wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń jakim dysponuje Wykonawca; - decyzja właściwego organu zezwalająca na prowadzenie działalności gospodarczej (zbiorowe żywienie) w miejscu przygotowywania i wydawania posiłków. 2.3 Warunek 3 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - oświadczenie stanowiące załącznik do oferty - zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt. 1- 4 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2.4 Warunek 4 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych - załącznik do oferty. 2.5 Warunek 5 uważa się za spełniony, gdy Wykonawca dostarczy: - oświadczenie, że spełnia i przyjmuje warunki zawarte w SIWZ oraz w projekcie umowy (Oświadczenie zawarte w formularzu oferty).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - dokument potwierdzający tytuł prawny do dysponowania lokalem wykorzystanym jako punkt żywieniowy przez okres realizacji zamówienia (np.: wyciąg z księgi wieczystej, umowa najmu, użyczenia, dzierżawy itp.) oraz wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń jakim dysponuje Wykonawca; - decyzja właściwego organu zezwalająca na prowadzenie działalności gospodarczej (zbiorowe żywienie) w miejscu przygotowywania i wydawania posiłków. - oświadczenie stanowiące załącznik do oferty - zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt. 1- 4 ustawy Prawo zamówień publicznych; - oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych - załącznik do oferty. - oświadczenie, że spełnia i przyjmuje warunki zawarte w SIWZ oraz w projekcie umowy (Oświadczenie zawarte w formularzu oferty).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.tomaszow.miasta.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Maz..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2007 godzina 12:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Cekanowska 5 97-200 Tomaszów Maz. pokój nr 16 - Sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Otwarcie ofert nastąpi w dniu 10.12.2007r. o godz. 13.00 w siedzibie Zamawiającego, pokój nr 24
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. w Dzielnicy Centrum.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 190 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Centrum. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Centrum - obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Gen. Józefa Hallera, Mostowej, Zawadzkiej, Orzeszkowej, Barlickiego, Warszawskiej, Św. Antoniego, Granicznej, Jana Pawła II, Podleśnej, Gen. Józefa Bema..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. w Dzielnicy Niebrów.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 50 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Niebrów. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Niebrów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Barlickiego, Orzeszkowej, Zawadzkiej, Milenijnej, Ujezdzkiej, Warszawskiej, Wysokiej, Piaskowej, Głównej, Dworcowej, Spalskiej, Nowowiejskiej, Konstytucji 3 Maja..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. w Dzielnicy Oś. Hubala.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 100 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Oś. Hubala. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Oś. Hubala obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Mościckiego, Mireckiego, Nowy Port, Wodnej, Sw. Antoniego, O. Lange, Jana Pawła II, Podleśnej, Legionów, Piłsudskiego..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. w Dzielnicy Wilanów.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 60 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Wilanów. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos, nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Wilanów obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Podoba, Białobrzeskiej, Mireckiego, Nowowiejskej, Spalskiej, Szczęśliwej..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. w Dzielnicy Ludwików.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i wydawanie gorącego posiłku dla klientów wskazanych przez MOPS w okresie od 2 stycznia 2008r do 31 grudnia 2008r. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa; - drugie danie - 150g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 150 - 200g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu lub ziemniaków oraz 150g surówki. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 150g lub jaja - 4 szt. Gorący posiłek będzie przygotowywany na siedem dni tygodnia i wydawany w godzinach od 12.00 do 15.00, w ilości maksymalnie 20 posiłków dziennie w punkcie żywieniowym, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Maz. w dzielnicy Ludwików. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się wydawanie w soboty lub w dni poprzedzające święta, posiłków w postaci na wynos nadające się do podgrzania we własnym zakresie przez klientów MOPS. Jadłospis posiłków na 4 tygodnie wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Dzielnica Ludwików obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszów Maz. znajdujący się pomiędzy ulicami: Modrzewskiego, Robotniczej, Ludwikowskiej, Białobrzeskiej, Radomskiej, Wąwalskiej..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z TOMASZOWA MAZOWIECKIEGO
- Dostawy mięsa , przetworów mięsnych i drobiu
- Dostawy mięsa, przetworów mięsnych i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Tomaszowie Mazowieckim
- Usługa pełnienia funkcji koordynatora projektu pn. "Miasto dla rodziny"
- Usługa pełnienia funkcji koordynatora projektu pn. "Tomaszowskie Centrum Usług Środowiskowych"
- PRZYGOTOWANIE I PODAWANIE WYŻYWIENIA UCZESTNIKOM PROJEKTU Tomaszowskie Centrum Usług Środowiskowych w okresie od 15.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa sprzętu jednorazowego dla Oddziału Anestezjologicznego i Intensywnej Terapii
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- przygotowanie, dostawa i przekazanie do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego i Rehabilitacji Medycznej
- Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców CWS "Na Przedwiośniu" [...]wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i wyposażenia w okresie od dnia 01.02.2025 r. do dnia 31.01.2026 r.
- Świadczenie usługi tj. przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Raciborzu "przy Pl. Wolności"
- PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW - OBIADÓW DLA PRACOWNIKÓW MEC PIŁA SP. Z O.O. W ROKU 2025
- Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych w SP WZOZ MSWiA w Bydgoszczy
- Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby spotkań, konferencji i szkoleń
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.