Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-13
Milanówek: Wykonanie usług gastronomicznych (cateringowych) dla Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku
Numer ogłoszenia: 239237 - 2013; data zamieszczenia: 13.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Fiderkiewicza 41, 05-822 Milanówek, woj. mazowieckie, tel. 022 7249792, 7558635, faks 022 7249083.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.milanowek.ops.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonanie usług gastronomicznych (cateringowych) dla Ośrodka Pomocy Społecznej w Milanówku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia składa się z dwóch części 1) Przedmiotem zamówienia części 1 jest świadczenie usługi gastronomicznej (cateringowej) zapewniającej wyżywienie dla 34 uczestników spotkania podsumowującego projekt Milanowska Inicjatywa Lokalnej Aktywności MILA współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w dniu 20 grudnia 2013 r. w Milanówku przy ul. Szkolnej 122) 2) Przedmiotem zamówienia części 2 jest świadczenie usługi gastronomicznej (cateringowej) polegającej na przygotowaniu, podaniu potraw świątecznych oraz obsłudze Wigilii dla 250 osób samotnych i potrzebujących z terenu miasta Milanówka dniu 18 grudnia 2013 r. w Milanówku przy ul. Królewskiej 69.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: -
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku udziału w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek jeśli wraz z ofertą złoży oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu określonym w przepisie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy to w okresie prowadzenia działalności wykonał: dla 1 części zamówienia - co najmniej dwie usługi odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. usługi polegające na przygotowaniu oraz podaniu cateringu, przy czym każda z nich obejmowała co najmniej: -przygotowanie oraz podanie cateringu dla minimum 30 uczestników, -przygotowanie sali konsumpcyjnej i obsługę kelnerską dla minimum 30 uczestników. dla 2 części zamówienia - co najmniej dwie usługi odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. usługi polegające na przygotowaniu oraz podaniu cateringu, przy czym każda z nich obejmowała co najmniej: -przygotowanie oraz podanie cateringu dla 200 minimum uczestników, -przygotowanie sali konsumpcyjnej i obsługę kelnerską dla minimum 200 uczestników.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku udziału w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek jeśli wraz z ofertą złoży oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu określonym w przepisie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku udziału w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek jeśli wraz z ofertą złoży oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu określonym w przepisie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie ustanawia szczegółowego warunku udziału w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek jeśli wraz z ofertą złoży oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu określonym w przepisie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w sprawie zamówienia publicznego. Zgodnie z regulacją art. 144 ust. 1 ustawy Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w przypadku zaistnienia okoliczności mogących stanowić przeszkodę w należytym wykonaniu przedmiotu umowy, w szczególności w następujących przypadkach: 1) konieczności zmiany z przyczyn organizacyjnych Zamawiającego miejsca realizacji przedmiotu umowy, z zastrzeżeniem, że nowe miejsce organizacji znajdowało się będzie w granicach administracyjnych miasta Milanówek; 2) konieczności zmiany terminu świadczenia usługi cateringowej wynikłej z przyczyn organizacyjnych Zamawiającego; 3) zaistnienia siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.milanowek.ops.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Milanówek, ul. Fiderkiewicza 41, pok. nr 3.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.11.2013 godzina 10:00, miejsce: 05-822 Milanówek, ul. Fiderkiewicza 41, pok. nr 3.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Działanie będące przedmiotem zamówienia części 1 jest realizowane przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Milanówku w ramach projektu systemowego Milanowska Inicjatywa Lokalnej Aktywności MILA - projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usługi gastronomicznej (cateringowej) zapewniającej wyżywienie dla 34 uczestników spotkania podsumowującego projekt Milanowska Inicjatywa Lokalnej Aktywności MILA.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia części 1 jest świadczenie usługi gastronomicznej (cateringowej) zapewniającej wyżywienie dla 34 uczestników spotkania podsumowującego projekt Milanowska Inicjatywa Lokalnej Aktywności MILA współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w dniu 20 grudnia 2013 r. w Milanówku przy ul. Szkolnej 12 w godzinach 10:00 - 12:00..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usługi gastronomicznej (cateringowej) polegającej na przygotowaniu, podaniu potraw świątecznych oraz obsłudze Wigilii dla 250 osób samotnych i potrzebujących z terenu miasta Milanówka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia części 2 jest świadczenie usługi gastronomicznej (cateringowej) polegającej na przygotowaniu, podaniu potraw świątecznych oraz obsłudze Wigilii dla 250 osób samotnych i potrzebujących z terenu miasta Milanówka dniu 18 grudnia 2013 r. w Milanówku przy ul. Królewskiej 69.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie sali konferencyjnej i wyżywienia podczas 7 spotkań Interesariuszy projektu RIBES.
- "Świadczenie usług cateringowych"
- Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów w oparciu o pomieszczenie kuchni wyposażonej w urządzenia i sprzęt wraz z zapleczem w Zespole Szkół Mistrzostwa Sportowego w Zakopanem
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- Usługa przygotowania i wydawania posiłków dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Michałowie.
- Organizacja obozów terapeutyczno-rekreacyjnych dla dzieci i opiekunów z rodzin zastępczych
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.