To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-01-25
Grudziądz: Dostawy artykułów spożywczych -wędliny, mięsa i podroby Nr sprawy D-Kw-220-13-2011
Numer ogłoszenia: 23954 - 2012; data zamieszczenia: 25.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 4358 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 2, ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych -wędliny, mięsa i podroby Nr sprawy D-Kw-220-13-2011.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa, artykułów spożywczych -wędliny, mięsa i podroby w asortymencie wymienionym poniżej: Część 1: Lp. Nazwa produktu Kod CPV Ilość w kg 1 Głowizna 15131120-2 340 2 Kaszanka 15131134-3 1180 3 Kaszanka cienka 15131134-3 570 4 Kiełbasa biała parzona 15131120-2 330 5 Kiełbasa drobiowa parzona 15131135-0 250 6 Kiełbasa drobiowa szynkowa 15131135-0 430 7 Kiełbasa drobiowa zwyczajna 15131135-0 440 8 Kiełbasa jałowcowa 15131120-2 220 9 Kiełbasa jarmarczna 15131120-2 2000 10 Kiełbasa krakowska parzona 15131120-2 440 11 Kiełbasa łososiowa 15131120-2 400 12 Kiełbasa metka 15131120-2 860 13 Kiełbasa mortadela 15131120-2 700 14 Kiełbasa mortadela z papryką 15131120-2 520 15 Kiełbasa parówkowa 15131120-2 350 16 Kiełbasa piwna 15131120-2 760 17 Kiełbasa podwawelska 15131120-2 630 18 Kiełbasa serdelowa 15131120-2 390 19 Kiełbasa szynkowa 15131120-2 500 20 Kiełbasa śląska 15131120-2 310 21 Kiełbasa toruńska 15131120-2 460 22 Kiełbasa wiejska 15131120-2 1740 23 Kiełbasa zwyczajna 15131120-2 2040 24 Kiełbasa żywiecka 15131120-2 800 25 Mielonka prasowana 15131120-2 1500 26 Parówki cielęce 15131120-2 200 27 Parówki cienkie 15131120-2 1180 28 Pasztet zapiekany 15131310-1 750 29 Pasztetowa 15131310-1 300 30 Pasztetowa podwędzana 15131310-1 650 31 Polędwica drobiowa 15131135-0 100 32 Salceson biały 15131134-3 250 33 Salceson czarny 15131134-3 400 34 Smalec z przyprawami 15412100-0 250 Do stosowania powyższego opisu przedmiotu zamówienia są niezbędne podane niżej dokumenty powołane. Stosuje się ostatnie aktualne wydanie powołanego dokumentu (łącznie ze zmianami). 1. PN-A-82062 Przetwory mięsne - Wędliny - Badania organoleptyczne i fizyczne 2. PN-ISO 1444 Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości tłuszczu wolnego 3. PN-A-82112 Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości soli kuchennej 4. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych z późniejszymi zmianami 5. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych z późniejszymi zmianami 6. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2008 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. 2008 nr 177 poz. 1094) Część 2: Lp. Nazwa produktu Kod CPV Ilość w kg 1 Boczek świeży bez/żeberek 15113000-3 100 2 Boczek wędzony bez/żeberek 15131200-7 800 3 Boczek wędzony mielony 15131200-7 650 4 Karkówka b/k 15113000-3 350 5 Mięso gulaszowe wieprzowe 15113000-3 800 6 Mięso gulaszowe wołowe 15111100-0 20 7 Mięso mielone nie przyprawiane 15113000-3 3500 8 Mięso wołowe b/k 15111100-0 20 9 Podgardle wędzone 15131120-2 1300 10 Schab b/k 15113000-3 150 11 Szynka b/k 15113000-3 340 12 Wątroba wieprzowa 15114000-0 1000 13 Żołądki wieprzowe gotowane 15114000-0 600 Do stosowania powyższego opisu przedmiotu zamówienia są niezbędne podane niżej dokumenty powołane. Stosuje się ostatnie aktualne wydanie powołanego dokumentu (łącznie ze zmianami). 1. PN-A-82000 Mięso i podroby zwierząt rzeźnych - Wspólne wymagania i badania 2. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych z późniejszymi zmianami, 3. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych z późniejszymi zmianami Dostawca zobowiązany jest do zapewnienia ciągłości dostaw w czasie obowiązywania umowy (wzór załącznik 5) na podstawie zamówienia telefonicznego zrealizowanego na dzień roboczy przed planowaną dostawą. Zamówienie będzie realizowane na zasadach i warunkach określonych w SIWZ, w tym w załącznikach do SIWZ i projekcie umowy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego okresu trwania umowy, do trzech razy w tygodniu (poniedziałki, wtorki i czwartki) z wyłączeniem dni świątecznych w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru do magazynu zamawiającego własnym transportem zgodnie z wymaganiami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia określonymi w ustawie z dnia 27.09.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia1, w ilościach zgodnych z zamówieniem telefonicznym lub faksem złożonym dzień przed terminem dostawy. Dostawy realizowane będą w godz. 7:30 - 11:30, pojazdem o wysokości do 3,50 m. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.00.00 - Produkty mięsne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Wędliny
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.01.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSA ANIOŁKOWSCY JUSTYNA STANKIEWICZ SPÓŁKA JAWNA
- Zakład Przetwórstwa Mięsa Roman, Ewa Aniołkowscy Sp.j. ,, ul. Karabinierów 2g, 86-300 Grudziądz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 85921,37 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 134757,00
Oferta z najniższą ceną: 134757,00 / Oferta z najwyższą ceną: 250702,70
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Mięso
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.01.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSA ANIOŁKOWSCY JUSTYNA STANKIEWICZ SPÓŁKA JAWNA
- Zakład Przetwórstwa Mięsa Roman, Ewa Aniołkowscy Sp.j., ul. Karabinierów 2g, 86-300 Grudziądz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 43714,54 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 66062,00
Oferta z najniższą ceną: 66062,00 / Oferta z najwyższą ceną: 126619,40
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GRUDZIĄDZA
- Wykonanie dokumentacji projektowej budowy drogi dla pieszych i rowerów w ciągu drogi powiatowej nr 1384C Pokrzywno-Orle-Słup na odcinku Pokrzywno-Nicwałd
- Usługa szkolenia osób bezrobotnych w zakresie: "Szwaczka"
- Wykonanie prac konserwacyjnych w branży dekarsko - blacharskiej, murarsko- tynkarskiej, stolarsko - ciesielskiej, szklarskiej oraz prac ślusarskich w budynkach administrowanych przez MPGN Sp. z o.o.
- Dostawy sprzętu jednorazowego do Centralnej Sterylizacji na okres 24 miesięcy -znak sprawy Z/5/PN/25
- Wywóz odpadów komunalnych stałych, odpadów segregowanych oraz odpadów biodegradowalnych
- Dostawa sprzętu komputerowego i multimedialnego stanowiącego wyposażenie pracowni dydaktycznych, budowanych w Centrum Kształcenia Zawodowego w Grudziądzu.
więcej: przetargi w Grudziądzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa surowego i wyrobów mięsnych.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej w Świerzawie (mięso, warzywa i owoce, jaja)
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku - mięso i produkty mięsne: Produkty mięsne i wędliny
- Sukcesywna dostawa mięsa, drobiu oraz produktów wędliniarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. dr. Józefa Marcelego Kopicza w Szpęgawsku.
- Dostawy mięsa oraz produktów mięsnych.
więcej: Produkty mięsne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.