To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-07-17
Końskie: Przetarg nieograniczony na organizację i przeprowadzenie szkoleń dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich w ramach projektu Przystanek praca .Zamówienie obejmuje cztery części
Numer ogłoszenia: 239684 - 2014; data zamieszczenia: 17.07.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 188514 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy w Końskich, ul. Stanisława Staszica 2, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 41 260 43 62 wew. 214, faks 41 260 43 62 wew.220.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na organizację i przeprowadzenie szkoleń dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich w ramach projektu Przystanek praca .Zamówienie obejmuje cztery części.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Część III Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa: kurs Kucharz kucharka dla 20 osób bezrobotnych (kod CPV 80530000-8 usługi szkolenia zawodowego). Projekt PRZYSTANEK PRACA jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Poddziałanie 611 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Ogólna liczba godzin szkolenia wynosi 150 h dla każdej osoby, w tym co najmniej 80 godzin zajęć praktycznych. (1 godzina szkolenia = 45 minut zajęć + 15 minut przerwy) Program szkolenia. Program szkolenia obejmujący zajęcia teoretyczne i praktyczne musi zawierać m. inn. następujące zagadnienia: Sporządzanie potraw, napojów i półproduktów kulinarnych z uwzględnieniem wiedzy o żywności i żywieniu. Podstawowe zagadnienia higieny w branży spożywczej (tzw. minimum sanitarne). Monitorowanie procesu produkcyjnego pod kątem występowania czynników zagrażających życiu i zdrowiu człowieka zgodnie z procesami systemu HACCP. Planowanie ofert kulinarnych zgodnie z potrzebami i oczekiwaniami konsumentów oraz wymogami nauki o żywieniu (przyrządzanie potraw charakterystycznych dla kuchni różnych narodów np. kuchni polskiej, włoskiej, meksykańskiej, chińskiej). Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 maja 2014 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji oraz trybu i sposobu prowadzenia usług rynku pracy ( Dz.U. z 2014 r., poz. 667) program szkolenia powinien zawierać następujące informacje: Nazwę szkolenia; Czas trwania i sposób organizacji szkolenia; Wymagania wstępne dla uczestników szkolenia; Cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się z uwzględnieniem wiedzy, umiejętności i kompetencji społecznych; Plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar, z uwzględnieniem w miarę potrzeby części teoretycznej i praktycznej; Opis treści - kluczowe punkty szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych; Wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych; Przewidziane sprawdziany i egzaminy. Program szkolenia powinien uwzględniać standardy kwalifikacji zawodowych dostępne w bazach danych MPiPS. Zajęcia na kursie nie mogą trwać dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie i nie mogą być realizowane w niedziele. Szkolenie musi zostać zrealizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu. Uczestnicy kursu w trakcie jego realizacji muszą mieć zapewnione warunki pracy zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy (za warunki BHP Wykonawca odpowiada od momentu rozpoczęcia szkolenia do jego zakończenia Wykonawca zobowiązuje się do wyznaczenia pracownika/ów odpowiedzialnych za przestrzeganie tych przepisów), materiały dydaktyczne (zeszyty formatu A4 - 96 kartkowe w kratkę, długopisy, skrypty tematyczne lub podręczniki związane z tematyką szkolenia - materiały te uczestnicy kursu otrzymują na własność). Podczas zajęć praktycznych uczestnicy muszą mieć zapewniony dostęp do stanowisk z wyposażeniem gastronomicznym adekwatnym do zakresu szkolenia oraz umożliwiającym wykonywanie zadań każdej osobie. Zajęcia praktyczne muszą być realizowane z użyciem produktów spożywczych będących składnikami poszczególnych potraw, które będą przygotowywać uczestnicy kursu. Wykonawca musi zapewni uczestnikom oraz wkalkulować w cenę usługi produkty spożywcze będące składnikami poszczególnych potraw. Godziny realizacji szkolenia między godz. 8.00 a 18.00. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić każdego dnia uczestnikom szkolenia gorące i zimne napoje (kawa, herbata, woda mineralna). Szkolenie musi zostać przeprowadzone przez odpowiednio wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę dydaktyczną adekwatnie do tematyki szkolenia. Absolwenci kursu po jego zakończeniu otrzymują następujący dokument : Zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności lub kwalifikacji zawierające: numer z rejestru wydanych zaświadczeń, imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika (w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość), nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia, okres trwania szkolenia, miejsce i datę wydania zaświadczenia, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie - dokument oznaczony zgodnie z zapisami w SIWZ Zaświadczenie wydane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 maja 2014 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji oraz trybu i sposobu prowadzenia usług rynku pracy ( Dz.U. z 2014 r., poz. 667) lub Zaświadczenie wydane na podstawie § 18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. Do zaświadczenia należy dołączyć suplement zawierający następujące informacje: okres trwania szkolenia, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych numer z rejestru zaświadczenia, do którego należy suplement, podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową. Zaświadczenia muszą być oznaczone zgodnie z wzorem zamieszczonym w SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest do przeprowadzenia ankiety ewaluacyjnej wśród uczestników szkolenia. Wykonawca zobowiązany jest do oznakowania miejsca realizacji szkolenia oraz materiałów dydaktycznych zgodnie z zapisami w SIWZ Ponadto Zamawiający dokona zapłaty za ww szkolenie po jego zakończeniu oraz przedłożeniu dokumentów wymienionych w istotnych postanowieniach umowy po podpisaniu przez strony zgodnego protokołu odbioru usługi. Miejsce realizacji szkolenia : Końskie. B..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt PRZYSTANEK PRACA jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Poddziałanie 6.1.1 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Projekt realizowany na podstawie umowy podpisanej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Kielcach pełniącym rolę Instytucji Pośredniczącej 2 stopnia w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 3
Nazwa: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa: kurs Kucharz kucharka dla 20 osób bezrobotnych (kod CPV 80530000-8 usługi szkolenia zawodowego)..
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.07.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Ośrodek szkoleniowy A.T. s.c., ul. Inowlodzka 11, 26-300 Opoczno, kraj/woj. łódzkie.
- Anna Kazimierczyk Ośrodek Szkoleniowy A.T., ul. Inowłodzka 11, 26-300 Opoczno, kraj/woj. łódzkie.
- Tomasz Milczarek Ośrodek Szkoleniowy A.T., ul. Inowłodzka 11, 26-300 Opoczno, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27780,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 16188,00
Oferta z najniższą ceną: 14520,00 / Oferta z najwyższą ceną: 18000,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KOŃSKICH
- Zakup i dostawa artykułów mleczarskich
- Tymczasowe schronienie dla osób bezdomnych oraz tymczasowe schronienie dla osób bezdomnych z usługami opiekuńczymi dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Końskich
- Zakup wraz z dostawą świeżych owoców i warzyw
- Zakup wraz z sukcesywną dostawą mięsa, drobiu oraz wędlin
- Zakup echokardiografu z funkcją echokardiografii przezprzełykowej
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej "Cichy Zakątek" w Końskich
więcej: przetargi w Końskich »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przeprowadzenie kursu z druku 3D - rodzaje technologii addytywnych - poziom zaawansowany w ramach projektu pn.: "Atrakcyjne kształcenie zawodowe krokiem do przyszłości"
- Przeprowadzenie szkoleń dla uczniów i uczennic w ramach realizacji projektu "Energia kwalifikacji"
- "Usługa zorganizowania i przeprowadzenia kursów zawodowych dla uczestników projektu "Aktywna szkoła zawodowa bez barier" nr FELD.08.08-IZ.00-0116/23
- Przeprowadzenie szkoleń dla uczniów i uczennic w ramach realizacji projektu "Z certyfikatem w przyszłość" - z podziałem na II części
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.