Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-11
Gryfów Śląski: Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski
Numer ogłoszenia: 240194 - 2011; data zamieszczenia: 11.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gryfowie Śląskim , Ubocze 300, 59-620 Gryfów Śląski, woj. dolnośląskie, tel. 075 7813781, faks 075 7811007.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.opieka.internetdsl.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka społeczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: Świadczenie usług dożywiania w formie jednego gorącego jednodaniowego posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej. CZĘŚĆ II: Przygotowanie i dostawa jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Uprawnienia wymagane obowiązującymi przepisami do przygotowania i wydawania posiłków zgodnych z SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wiedza i doświadczenie niezbędne do rzetelnego wykonania usługi określonej w SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Urządzenia i narzędzia wymagane obowiązującymi przepisami do przygotowania i wydawania posiłków zgodnych z SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Osoba lub firma posiadająca niezbędnie uprawnienia do wykonania zamówienia określonego w SIWZ - składa oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oferent składa oświadczenie, że jego sytuacja finansowa pozwala na wykonanie zamówienia zgodnie z SIWZ.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wpis do EDG
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opieka.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 59-620 Gryfów Śląski
Ubocze 300
www.opieka.internetdsl.pl
www.gryfow.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.08.2011 godzina 09:00, miejsce: 59-620 Gryfów Śląski Ubocze 300 Sekretariat pokój nr 5.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 7 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usług dożywiania w formie jednego gorącego jednodaniowego posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Na jeden gorący posiłek dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej składa się: zupa(500ml) z wkładką(100g.) i chlebem - cztery dni w tygodniu, danie mięsne - jeden dzień w tygodniu, danie bezmięsne (pierogi, kopytka, łazanki itp.) - dwa dni w tygodniu W sobotę będzie wydawany siódmy posiłek za niedzielę. W skład zupy wchodzą n /w produkty: Porcje rosołowe Warzywa (wszystkie) Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek) Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) Wkładka: kiełbasa, mięso, jajko - w ilości 100g. Chleb w ilości 2 kromki 1. Przewidywana liczba dożywianych podopiecznych MGOPS w Gryfowie Śl. to 60 osób Liczba osób dożywianych może ulec zmianie. 2. Godziny wydawania posiłków zostaną ustalone miedzy MGOPS, a Wykonawcą 3. Ilość wydanych porcji posiłków będą określać wykazy zawierające imię i nazwisko podopiecznych Ośrodka, sporządzone przez wykonawcę..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie i dostawa jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Na jeden gorący posiłek w szkole składa się: zupa, drugie danie - mięsne 3 x w tygodniu i bezmięsne 2 x w tygodniu oraz kompot. W skład potraw wchodzą: Zupa: Porcje rosołowe Warzywa Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek) Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) Drugie danie: A. Mięsne: Ziemniaki (200g), kasze, makaron lub ryż (100g) Porcja mięsa lub ryby (100g) Smalec, tłuszcze Surówki warzywne (100g) Kompot (200ml) B. Danie bezmięsne: Pierogi ruskie (200g), makaron z serem, naleśniki, placki, łazanki (400g) Kompot (200 ml) 1. Temperatura posiłków (od 500 do600). 2. Posiłki będą dostarczane do n / w placówek: Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śl. Gimnazjum w Gryfowie Śl. Szkoła Podstawowa w Uboczu Szkoła Podstawowa w Rząsinach 3. Przewidywana liczba dożywianych dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum w Gryfowie Śląskim wynosi ogółem 90 w rozbiciu na poszczególne szkoły: Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śląskim 40 osób Szkoła Podstawowa w Uboczu 15 osób Szkoła Podstawowa w Rząsinach 10 osób Gimnazjum w Gryfowie Śląskim 25 osób Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie. 4.Godziny dostarczania posiłków zostaną ustalone pomiędzy odbiorcą (szkołą), a wykonawcą. 5.Ilość porcji posiłków dostarczonych do poszczególnych placówek będą określać wykazy z poszczególnych szkół, zawierające nazwisko i imię osoby upoważnionej do nadzoru wydawanych posiłków oraz nazwisko i imię ucznia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.52.00.31-3, 55.52.40.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI GRYFÓW ŚLĄSKI
więcej: przetargi GRYFÓW ŚLĄSKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia, SP Siedliska i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia"
- Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- Usługa przygotowania i wydawania posiłków dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Michałowie.
- Przedmiot zamówienia: zapewnienie usługi cateringowej (przerwa kawowa i obiad) wraz z wynajmem sali szkoleniowej podczas organizacji 12 dni szkoleniowych - II postępowanie
- Przygotowywanie i dowożenie posiłków dzieciom do Przedszkola Gminnego "Bajka" w Jezierzycach, Filii Przedszkola Gminnego "Bajka" i oddziału żłobkowego w Siemianicach w roku szkolnym 2025/2026.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.