eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gryfów Śląski › Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-11

Gryfów Śląski: Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski
Numer ogłoszenia: 240194 - 2011; data zamieszczenia: 11.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gryfowie Śląskim , Ubocze 300, 59-620 Gryfów Śląski, woj. dolnośląskie, tel. 075 7813781, faks 075 7811007.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opieka.internetdsl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: Świadczenie usług dożywiania w formie jednego gorącego jednodaniowego posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej. CZĘŚĆ II: Przygotowanie i dostawa jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Uprawnienia wymagane obowiązującymi przepisami do przygotowania i wydawania posiłków zgodnych z SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wiedza i doświadczenie niezbędne do rzetelnego wykonania usługi określonej w SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Urządzenia i narzędzia wymagane obowiązującymi przepisami do przygotowania i wydawania posiłków zgodnych z SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Osoba lub firma posiadająca niezbędnie uprawnienia do wykonania zamówienia określonego w SIWZ - składa oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oferent składa oświadczenie, że jego sytuacja finansowa pozwala na wykonanie zamówienia zgodnie z SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

wpis do EDG

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opieka.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 59-620 Gryfów Śląski Ubocze 300 www.opieka.internetdsl.pl www.gryfow.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.08.2011 godzina 09:00, miejsce: 59-620 Gryfów Śląski Ubocze 300 Sekretariat pokój nr 5.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 7 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usług dożywiania w formie jednego gorącego jednodaniowego posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Na jeden gorący posiłek dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej składa się: zupa(500ml) z wkładką(100g.) i chlebem - cztery dni w tygodniu, danie mięsne - jeden dzień w tygodniu, danie bezmięsne (pierogi, kopytka, łazanki itp.) - dwa dni w tygodniu W sobotę będzie wydawany siódmy posiłek za niedzielę. W skład zupy wchodzą n /w produkty: Porcje rosołowe Warzywa (wszystkie) Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek) Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) Wkładka: kiełbasa, mięso, jajko - w ilości 100g. Chleb w ilości 2 kromki 1. Przewidywana liczba dożywianych podopiecznych MGOPS w Gryfowie Śl. to 60 osób Liczba osób dożywianych może ulec zmianie. 2. Godziny wydawania posiłków zostaną ustalone miedzy MGOPS, a Wykonawcą 3. Ilość wydanych porcji posiłków będą określać wykazy zawierające imię i nazwisko podopiecznych Ośrodka, sporządzone przez wykonawcę..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie i dostawa jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Na jeden gorący posiłek w szkole składa się: zupa, drugie danie - mięsne 3 x w tygodniu i bezmięsne 2 x w tygodniu oraz kompot. W skład potraw wchodzą: Zupa: Porcje rosołowe Warzywa Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek) Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) Drugie danie: A. Mięsne: Ziemniaki (200g), kasze, makaron lub ryż (100g) Porcja mięsa lub ryby (100g) Smalec, tłuszcze Surówki warzywne (100g) Kompot (200ml) B. Danie bezmięsne: Pierogi ruskie (200g), makaron z serem, naleśniki, placki, łazanki (400g) Kompot (200 ml) 1. Temperatura posiłków (od 500 do600). 2. Posiłki będą dostarczane do n / w placówek: Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śl. Gimnazjum w Gryfowie Śl. Szkoła Podstawowa w Uboczu Szkoła Podstawowa w Rząsinach 3. Przewidywana liczba dożywianych dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum w Gryfowie Śląskim wynosi ogółem 90 w rozbiciu na poszczególne szkoły: Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śląskim 40 osób Szkoła Podstawowa w Uboczu 15 osób Szkoła Podstawowa w Rząsinach 10 osób Gimnazjum w Gryfowie Śląskim 25 osób Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie. 4.Godziny dostarczania posiłków zostaną ustalone pomiędzy odbiorcą (szkołą), a wykonawcą. 5.Ilość porcji posiłków dostarczonych do poszczególnych placówek będą określać wykazy z poszczególnych szkół, zawierające nazwisko i imię osoby upoważnionej do nadzoru wydawanych posiłków oraz nazwisko i imię ucznia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.52.00.31-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.