eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PoznańDostawa sukcesywna nabiału i jaj na 2008r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-05

Poznań: Dostawa sukcesywna nabiału i jaj na 2008r.
Numer ogłoszenia: 242102 - 2007; data zamieszczenia: 05.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych, ul. Wojska Polskiego 86/90, 60-628 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8575245, fax 061 8575066.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo pomocnicze przy CSWLąd.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa sukcesywna nabiału i jaj na 2008r..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (za ofertę częściową uważa się ofertę złożoną na pełny asortyment danego zadania). Zadanie 1 1. Mleko spożywcze 15511100-4 PN-A-86003 litr 4 800,00 2. Śmietana 12% tł. 15512000-0 PN-A-86050 litr 750,00 3. Jogurt owocowy ( kawałkami owoców, typu Jogobella) 250g 15551310-1 PN-A-86061 Szt. 4 000,00 4. Kefir naturalny 200g 15551000-5 PN-A-86061 Szt. 1 000,00 5. Masło 15530000-2 PN-A-86155 kg 1 500,00 6. Margaryna 15431100-9 PN-A-86907 kg 360,00 7. Ser twarogowy 15542100-0 PN-91/A-86300 kg 620,00 8. Masło porcyjne po 15g 15530000-2 PN-A-86155 Szt. 14 000,00 9. Ser typu fromage 15540000-5 PN-91/A-86300 kg 410,00 10. Ser żółty 15544000-3 PN-68/A-86230 kg 1 330,00 11. Ser twarogowy wędzony 15542100-0 PN-91/A-86300 kg 520,00 12. Ser topiony typu hochland (trójkąciki) 15540000-5 PN-66/A-86233 Szt. 12 000,00 13. Ser topiony 15540000-5 PN-66/A-86233 kg 450,00 Zadanie nr 2 1, Jaja kl.A 01242000-5 PN-A-86503 szt 33 350,00

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.25.21.00 - 01.25.21.00 Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.10.00 - Mleko Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.10.00 - Mleko Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.00.00 - Produkty serowarskie .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień . 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia . 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia ; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Pzp; 5) dostarczać będą przedmiot zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne oraz weterynaryjne; 6) zaoferują dostawy odpowiadające wymaganiom określonym w SIWZ i opartym o wdrożenie i lub stosowanie systemu HACCP (dot. zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność). W celu potwierdzenia spełniania warunku zamawiający żąda przedstawienia zaświadczenia (-ń) określonego w pkt. 14.1 Rozdziału VI SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa poniżej, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia lub nie spełnia
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie o spełnianiu wymagań ustawowych ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, określonych w art. 22 ustawy oraz, że nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy (wzór na Załączniku nr 3 do SIWZ); 2. oświadczenie o spełnianiu wszystkich powszechnie obowiązujących w Polsce wymagań higieniczno-sanitarnych oraz weterynaryjnych - dotyczy wykonawców będących producentami (wzór na Załączniku nr 1 do SIWZ); 3. oświadczenie o dostarczeniu przedmiotu zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne oraz weterynaryjne (jeżeli wykonawca sam nie jest producentem oferowanych produktów) (wzór na Załączniku nr 1 do SIWZ); 4. aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawionych nie wcześniej, niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (dotyczy przedsiębiorców); Wykonawca może złożyć zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wydane z wcześniejszą data, pod warunkiem, że urząd wydający zaświadczenie potwierdzi jego aktualność na dany dzień stan aktualny na dzień przypadający na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 6. decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, potwierdzającej spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności (dotyczy przedsiębiorców produkujących i lub wprowadzających do obrotu żywność będących pod nadzorem Państwowej Inspekcji Sanitarnej i prowadzących działalność w zakresie- dotychczas wydawana na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia(Dz. U z 2005r. Nr 3, poz. 265 z późn. zm.), obecnie decyzję o zatwierdzeniu zakładu- wydawane przez właściwe organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( podstawa art. 61, art. 62 ust. 1 pkt. 1,2, art. 63 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2006r. Nr 171, poz. 1225).; 7. decyzję powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce produkcji dopuszczającą zakład w zakresie prowadzonej działalności do produkcji (dotyczy producentów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej- na podstawie art. 20 ust.1 ustawy z dnia 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U z 2006r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm); 8. w przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców, Zamawiający żąda wskazania w ofercie w formie oświadczenia części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom; 9. w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - pełnomocnictwo wyznaczające pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (jeżeli wykonawca jest w takiej sytuacji); w pozostałych przypadkach - jeżeli pełnomocnictwo jest stosowane. UWAGA: Zgodnie z art. 4 ust. 2 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 173 poz. 1807 i Nr 281 poz. 2777 ze zm.) za przedsiębiorców uznaje się wspólników spółki cywilnej w zakresie wykonywanej przez nich działalności gospodarczej. Oznacza to, że oferta złożona przez spółkę cywilną jest traktowana jako oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (art. 23 Pzp). 10. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 4, 5 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, b) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 11. Dokumenty, o których mowa w pkt. 10 a) i c) powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku dokumentu z pkt. 10 b) - powinien być on wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 12. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 10 a) - c) , zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Zapisy pkt. 16 stosuje się odpowiednio. 13. Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego, obowiązany jest dołączyć do oferty cenowej następujące dokumenty: 14.1 oświadczenie Wykonawcy, że w produkcji i w obrocie zaoferowanego asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (zał. nr 1) 15. Wypełniony formularz ofertowy - zał. nr 1 i formularz cenowy zał. nr 2 do siwz

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetarg.army.mil.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu , ul. Wojska Polskiego 86/90, Poznań, bud nr 88 pokój nr 107.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu , ul. Wojska Polskiego 86/90, Poznań, bud nr 18 pokój nr 3 , kancelaria jawna , godz. od 7.00-11.00 i od 13.30-15.15.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa nabiału.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko spożywcze 15511100-4 PN-A-86003 litr 4 800,00 2. Śmietana 12% tł. 15512000-0 PN-A-86050 litr 750,00 3. Jogurt owocowy ( kawałkami owoców, typu Jogobella) 250g 15551310-1 PN-A-86061 Szt. 4 000,00 4. Kefir naturalny 200g 15551000-5 PN-A-86061 Szt. 1 000,00 5. Masło 15530000-2 PN-A-86155 kg 1 500,00 6. Margaryna 15431100-9 PN-A-86907 kg 360,00 7. Ser twarogowy 15542100-0 PN-91/A-86300 kg 620,00 8. Masło porcyjne po 15g 15530000-2 PN-A-86155 Szt. 14 000,00 9. Ser typu fromage 15540000-5 PN-91/A-86300 kg 410,00 10. Ser żółty 15544000-3 PN-68/A-86230 kg 1 330,00 11. Ser twarogowy wędzony 15542100-0 PN-91/A-86300 kg 520,00 12. Ser topiony typu hochland (trójkąciki) 15540000-5 PN-66/A-86233 Szt. 12 000,00 13. Ser topiony 15540000-5 PN-66/A-86233 kg 450,00.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-4, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.53.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa jaj.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kl.A 01242000-5 PN-A-86503 szt 33 350,00.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.25.21.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.