eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Potulice › dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 11/2007)

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2007-04-26

POZYCJA 24217

OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Potulice: dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 11/2007) Publikacja obowi±zkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upowa¿nione do kontaktów: Zak³ad Karny, do kontaktów: Jakub Niekrasz, Anna Strzelczyk, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5874440, fax 052 5874400, e-mail: dkw_potulice@sw.gov.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiaj±cego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostêpne s± informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem: jak podano wy¿ej dla osoby upowa¿nionej do kontaktów. Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: jak podano wy¿ej dla osoby upowa¿nionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub oferty nale¿y przesy³aæ na adres: jak podano wy¿ej dla osoby upowa¿nionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiaj±cego i g³ówny przedmiot lub przedmioty dzia³alno¶ci: Inny: jednostka penitencjarna; Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne. Zamawiaj±cy dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiaj±cych: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 11/2007). 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub ¶wiadczenia us³ug: dostawy, kupno. G³ówne miejsce realizacji dostawy : Dostawy do magazynu Zamawiaj±cego zlokalizowanego w Zak³adzie Karnym w Potulicach. 1.3) Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Warto¶æ umowy ramowej: Czêstotliwo¶æ oraz warto¶æ zamówieñ, które zostan± udzielone: 1.5) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Dostawy artyku³ów nabia³owych: 1. Grupa 1: 1) ser twardy - 5.900 kg (ilo¶æ szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3, Polska Norma: PN-68/A-86230, 2) ser topiony - 3.400 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych 100g, nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-66/A-86233, 3) twaróg pó³t³usty - 29.000 kg (ilo¶æ szacunkowa) w kostkach o wadze jednostkowej 250g, nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-68/A-86300, 4) ¶mietana 18% - 5.100 litrów (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach zbiorczych: 1 lub 3 albo 5 litrowych, nomenklatura CPV: 15512200-2, Polska Norma: PN-A-86050, 5) jogurt naturalny bez cukru - 1.300 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 180g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061, 6) serek homogenizowany truskawkowy - 590 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300, 7) serek homogenizowany naturalny bez cukru - 190 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300. 2. Grupa 2: 1) mleko w proszku (odt³uszczone) - 21.100 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach w przedziale 20 kg - 30 kg, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-92-A/86024. 3. Ilo¶æ dostarczanych artyku³ów wyszczególnionych we wszystkich grupach (czê¶ciach) mo¿e ulec zmianie w trakcie trwania umowy o - 20%. 4. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin p³atno¶ci. 1) Dostawy w/w artyku³ów do magazynu Zamawiaj±cego zlokalizowanego w Zak³adzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczaæ bêdzie w/w artyku³y w³asnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegaj±cy utracie walorów smakowych i od¿ywczych. W/w artyku³y maj± byæ ¶wie¿e, o dobrym smaku, z d³ugim okresem przydatno¶ci do spo¿ycia. Opakowania musz± posiadaæ nadrukowan± informacjê o nazwie ¶rodka spo¿ywczego, sk³adzie chemicznym, nazwie i adresie producenta, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia oraz wadze. 3) Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach, w godzinach 7:00 - 11:00. 4) Termin p³atno¶ci 30 dni, forma p³atno¶ci przelew. 1.6) Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach potwierdzaj±cych spe³nianie przez oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane wymagañ okre¶lonych przez zamawiaj±cego: 1. W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: 1) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 2) aktualne decyzje wydane przez w³a¶ciwego Powiatowego Lekarza Weterynarii lub w³a¶ciwy Pañstwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzaj±ce spe³nianie wymagañ: a) koniecznych do produkcji lub obrotu artyku³ami, których dotyczy niniejsze postêpowanie, b) dopuszczaj±cych minimum jeden ¶rodek transportu drogowego do przewozu artyku³ów, których dotyczy niniejsze postêpowanie. 3) Wykonawca do oferty sk³ada podpisane o¶wiadczenie wykonawcy, o spe³nianiu wymagañ okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych 1.7) Wspólny s³ownik zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy Oryginalny kod CPV: 15.51.22.00 - ¦mietana t³usta Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.51.22.00 - ¦mietana t³usta 1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielko¶æ lub zakres zamówienia Ca³kowita wielko¶æ lub zakres: Ca³kowita wielko¶æ zamówienia oraz zakres zamówienia szczegó³owo zosta³a okre¶lona w opisie przedmiotu zamówienia. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data zakoñczenia: 31.05.2008

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotycz±ce zamówienia Informacja na temat wadium: 2) Warunki udzia³u Informacje dotycz±ce sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalno¶ci niezbêdne do oceny, czy spe³nia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udzia³u w postêpowaniu: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± nastêpuj±ce warunki: 1) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ, 2) posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Ocena spe³nienia warunków w postêpowaniu o zamówienie publiczne. 1) Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: \spe³nia\ lub \nie spe³nia\ poszczególne warunki. 2) Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onych dokumentów oraz o¶wiadczeñ wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3) Je¿eli Wykonawca nie z³o¿y dokumentów lub o¶wiadczeñ (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzaj±cych spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu, albo wykonawca z³o¿y dokumenty zawieraj±ce b³êdy, zamawiaj±cy wezwie wykonawcê zgodnie z art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupe³nienia. Je¿eli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, to zostanie wykluczony z postêpowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp. Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 2. Aktualne decyzje wydane przez w³a¶ciwego Powiatowego Lekarza Weterynarii lub w³a¶ciwy Pañstwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzaj±ce spe³nianie wymagañ: 1) koniecznych do produkcji lub obrotu artyku³ami, których dotyczy niniejsze postêpowanie, 2) dopuszczaj±cych minimum jeden ¶rodek transportu drogowego do przewozu artyku³ów, których dotyczy niniejsze postêpowanie. 3. Wykonawca do oferty sk³ada podpisane o¶wiadczenie wykonawcy, o spe³nianiu wymagañ okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena. 2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Okre¶lenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Op³ata: Warunki i sposób p³atno¶ci: 3.2) Opis potrzeb i wymagañ umo¿liwiaj±cy przygotowanie siê wykonawców do udzia³u w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 10.05.2007 godzina 11:00. 3.4) Jêzyki, w których mo¿na sporz±dzaæ wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 10.05.2007, godzina 11:15, W siedzibie zamawiaj±cego, w budynku administracji.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPE£NIAJ¡CE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wys³ania niniejszego og³oszenia: 24.04.2007. ZA£¡CZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZʦCI ZAMÓWIENIA CZÊ¦Æ Nr: 1 Nazwa: Grupa 1. 1) Krótki opis: Grupa 1: 1) ser twardy - 5.900 kg (ilo¶æ szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3, Polska Norma: PN-68/A-86230, 2) ser topiony - 3.400 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych 100g, nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-66/A-86233, 3) twaróg pó³t³usty - 29.000 kg (ilo¶æ szacunkowa) w kostkach o wadze jednostkowej 250g, nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-68/A-86300, 4) ¶mietana 18% - 5.100 litrów (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach zbiorczych: 1 lub 3 albo 5 litrowych, nomenklatura CPV: 15512200-2, Polska Norma: PN-A-86050, 5) jogurt naturalny bez cukru - 1.300 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 180g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061, 6) serek homogenizowany truskawkowy - 590 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300, 7) serek homogenizowany naturalny bez cukru - 190 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300. 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.54.40.00, 15.54.22.00, 15.54.21.00, 15.51.22.00, 15.55.13.10. 3) Wielko¶æ lub zakres: Wielko¶æ i zakres zosta³a okre¶lona w opisie przedmiotu zamówienia. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakoñczenie: 31.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena. 6) Informacje dodatkowe: CZÊ¦Æ Nr: 2 Nazwa: Grupa 2. 1) Krótki opis: 1) mleko w proszku (odt³uszczone) - 21.100 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach w przedziale 20 kg - 30 kg, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-92-A/86024. 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.17.00. 3) Wielko¶æ lub zakres: Wielko¶æ i zakres zosta³a okre¶lona w opisie przedmiotu zamówienia. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakoñczenie: 31.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.