Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2007-12-07
Kutno: Dostawa mleka i przetworów mleczarskich.
Numer og³oszenia: 243560 - 2007; data zamieszczenia: 07.12.2007
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: 2 Baza Materia³owo-Techniczna, ul. Bohaterów Walk nad Bzur±, 99-300 Kutno, woj. ³ódzkie, tel. 024 2536797, fax 024 2549365.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.2bmt.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa mleka i przetworów mleczarskich..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i przetworów mleczarskich w 2008 roku, wyszczególnionych w za³±czniku nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Dostarczone produkty musz± spe³niaæ wymagania jako¶ciowe okre¶lone w Polskich Normach. Przedmiot umowy Wykonawca dostarczy zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2006r., Nr 171 poz. 1225) oraz ustaw± z dnia 21 grudnia 2000 roku o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych (Dz. U. z 2005r., Nr 187 poz. 1577 ze zm.) wraz z aktami wykonawczymi oraz dyrektywami i Rozporz±dzeniami Unii Europejskiej, w szczególno¶ci: Rozporz±dzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r. str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), Rozporz±dzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiaj±cym szczególne przepisy dotycz±ce higieny w odniesieniu do ¿ywno¶ci pochodzenia zwierzêcego (Dz. Urz. UE L 139 z dnia 30.04.2004r. str. 55; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14), Rozporz±dzeniem (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku ustanawiaj±cym szczególne przepisy dotycz±ce organizacji urzêdowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzêcego przeznaczonych do spo¿ycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z dnia 30.04.2004r., str. 206; Dz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75), Rozporz±dzeniem (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 roku ustanawiaj±cym ogólne zasady i wymagania prawa ¿ywno¶ciowego powo³uj±cym Europejski Urz±d ds. Bezpieczeñstwa ¯ywno¶ci oraz ustanawiaj±cym procedury w zakresie bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci (Dz. Urz. WE L 31 z dnia 01.02 2002r. str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463). O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: - spe³niaj± wymagania w zakresie w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej ¿ywno¶ci oraz zasad higieny w oparciu o zasady dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP) oraz u których zosta³ opracowany, wdro¿ony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych ¿ywno¶æ do obrotu, które zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. z 2006r., Nr 171, poz. 1225 - podlegaj± takiemu obowi±zkowi); - posiadaj± decyzjê powiatowego lekarza weterynarii w³a¶ciwego ze wzglêdu na miejsce produkcji dopuszczaj±c± zak³ad w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci (dotyczy producentów bêd±cych pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej na podstawie art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzêcego Dz. U. z 2006r., Nr 17, poz. 127 ze zm.). Wobec Wykonawcy ubiegaj±cego siê o udzielenie zamówienia Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo kontroli przez przedstawiciela wojskowego lub Inspektora Wojskowego O¶rodka Medycyny Prewencyjnej, w zakresie i na zasadach okre¶lonych w odrêbnych przepisach. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia mleka nie mo¿e byæ krótszy ni¿ 3 dni, mas³a 14 dni natomiast pozosta³ych przetworów mleczarskich nie mo¿e byæ krótszy ni¿ 7 dni, licz±c od dnia dostawy.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Wykonawca jest obowi±zany wnie¶æ wadium przetargowe w wysoko¶ci 1.060,00 z³. (s³ownie: jeden tysi±c sze¶ædziesi±t z³otych 00/100). Termin wniesienia wadium up³ywa dnia 18.12.2007r. o godz. 1000. Za skutecznie wniesione wadium uwa¿a siê takie, które w dniu z³o¿enia ofert znajduje siê na rachunku bankowym Zamawiaj±cego..
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mo¿e ubiegaæ siê Wykonawca, który spe³ni warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówieñ publicznych: 1) posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Spe³nienie tego wymogu nast±pi poprzez z³o¿enie: - aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 2) posiada niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuje potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia.
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Wykaz dokumentów, które musi zawieraæ oferta: 1) wype³niony ¶ci¶le wg do³±czonego wzoru formularz cenowy stanowi±cy za³±cznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 2) wype³niony ¶ci¶le wg do³±czonego wzoru formularz ofertowy stanowi±cy za³±cznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 3) o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy, stanowi±ce za³±cznik nr 3 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia; 4) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. W przypadku spó³ek z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±, gdy warto¶æ zaoferowanego ¶wiadczenia dwukrotnie przewy¿sza wysoko¶æ kapita³u zak³adowego nale¿y przedstawiæ odpowiednio uchwa³ê organów spó³ki lub umowê spó³ki (art. 230 w zwi±zku z art. 17 kodeksu spó³ek handlowych); 5) kserokopiê dokumentu potwierdzaj±cego wniesienie wadium; 6) pe³nomocnictwo do reprezentowania Wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o przedmiotowe zamówienie (konsorcjum, spó³ka cywilna) jak równie¿ umowê reguluj±c± tê wspó³pracê; 7) o¶wiadczenie, ¿e Wykonawca ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia spe³nia wymagania w zakresie w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej ¿ywno¶ci oraz zasad higieny w oparciu o zasady dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP); 8) za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów wydane przez pañstwowego powiatowego inspektora sanitarnego w³a¶ciwego dla siedziby Wykonawcy stwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia opracowa³, wdro¿y³ i stosuje system HACCP (dotyczy zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych ¿ywno¶æ do obrotu, które zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. z 2006r., Nr 171, poz. 1225 - podlegaj± takiemu obowi±zkowi); 9) decyzjê powiatowego lekarza weterynarii w³a¶ciwego ze wzglêdu na miejsce produkcji dopuszczaj±c± zak³ad w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci (dotyczy producentów bêd±cych pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej na podstawie art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzêcego Dz. U. z 2006r., Nr 17, poz. 127 ze zm.).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.2bmt.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: 2 Baza Materia³owo-Techniczna, ul. Bohaterów Walk nad Bzur±, 99-300 Kutno.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 18.12.2007 godzina 10:00, miejsce: 2 BAZA MATERIA£OWO-TECHNICZNA ul. Bohaterów Walk nad Bzur± 99-300 Kutno budynek nr 3, pokój nr 220 (kancelaria tajna).
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
INNE PRZETARGI Z KUTNA
- SZWY CHIRURGICZNE I WOSK KOSTNY
- Dostawa i monta¿ wyposa¿enia dydaktyczno-technicznego na potrzeby kszta³cenia zawodowego w zakresie mechaniki i elektromechaniki pojazdowej oraz pneumatyki przemys³owej dla zawodu TPS oraz MPS
- ¦wiadczenie ca³odobowej us³ugi ochrony fizycznej osób i mienia w Muzeum Pa³ac Saski w Kutnie
- US£UGI SERWISOWE OKRESOWYCH PRZEGL¡DÓW TECHNICZNYCH, KONSERWACJI I NAPRAWY APARATURY I SPRZÊTU MEDYCZNEGO
- Remont nawierzchni utwardzonej w miejscowo¶ci Leszno gm. Kutno
wiêcej: przetargi w Kutnie »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.