Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.
To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-09-07
Złotoryja: Usługa cateringowa dla dzieci uczęszczających do punktów przedszkolnych w ramach realizowanego projektu pn. Moje przedszkole - mój świat współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 243719 - 2010; data zamieszczenia: 07.09.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 208619 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Złotoryja, Aleja Miła 4, 59-500 Złotoryja, woj. dolnośląskie, tel. 076 8788700, faks 076 8788716.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa dla dzieci uczęszczających do punktów przedszkolnych w ramach realizowanego projektu pn. Moje przedszkole - mój świat współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez okres 22 miesięcy usług w zakresie całodziennego żywienia dzieci w punktach przedszkolnych w miejscowościach: Gierałtowiec -20 osób Rokitnica - 15 osób Wilków-Osiedle - 20 osób. Żywienie dzieci w punkcie przedszkolnym powinno odbywać się na następujących zasadach: 1. Wykonawca przygotowuje dziennie posiłki czteroczęściowe (śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek) dla około 55 dzieci. Liczba dziennych posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. 2. Wykonawca będzie zobowiązany do sukcesywnego świadczenia usług w terminie funkcjonowania punktu przedszkolnego począwszy od dnia 1 września 2010 r. do dnia 30 czerwca 2012 r. tj. posiłki muszą być dostarczane codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, przez 22 miesiące z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. 3. Przygotowanie całodziennych posiłków musi być zgodne z uwzględnieniem norm określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U z 2006 r. Nr 171 poz. 1225, z późn. zm.), zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (wiek 3-5 lat) i spełniać normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. 4. Posiłki muszą być dostarczane z zewnątrz - gorące posiłki należy dostarczać w termosach, zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić 75 °C, drugiego dania 65 °C, płynów 80 °C, a maksymalna temperatura produktów zimnych ( sałatki, pasty, sery itp.) 15 °C. Wykonawca winien dysponować pojazdem posiadającym wymagane zgody na transport produktów żywienia. 5. Wymagane jest dostarczanie posiłków dwa razy dziennic: śniadanie, drugie śniadanie, w godzinach 8:00 do 9:00, obiad dwudaniowy i podwieczorek, w godzinach: 12:00 do 13:00 6. Przygotowanie, dostarczenie i rozdysponowanie posiłków dla poszczególnych grup w odpowiedniej ilości zapewnia Wykonawca. Zamawiający zapewnia naczynia, mycie i sprzątanie naczyń po posiłkach przez personel punktu przedszkolnego 7. Wykonawca zapewnia we własnym zakresie sprzęt do transportu i przechowywania posiłków gwarantujący utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 8. Wykonawca zobowiązany jest do ustalenia tygodniowego jadłospisu z dietetykiem i dostarczenia go do Dyrekcji punktu przedszkolnego z tygodniowym wyprzedzeniem w celu jego akceptacji. 9. Ilość i rodzaj wydawanych posiłków w danym dniu dla danej grupy przedszkolnej odbywa się na podstawie dziennego zamówienia sporządzonego przez upoważnionego pracownika punktu przedszkolnego (dostarczenie dziennego zapotrzebowania nie później niż do godz. 8:00 w dniu, którego dotyczy zapotrzebowanie, korekty dziennego zapotrzebowania mogą dotyczyć obiadu i podwieczorku). Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. 10. W jadłospisie winno się uwzględnić: zupę mleczna3 mieszane pieczywo, różnorodne wędliny, potrawy z ryb, do śniadań i podwieczorków dodatek sezonowych warzyw i owoców, zróżnicowane potrawy mięsne, zróżnicowane napoje na bazie mleka. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 11. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. 12. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej. Wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku, za wyjątkiem kisielu i budyniu. 13. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mięć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 14. Rozliczenie za realizację zamówienia odbywać się będzie raz w miesiącu na podstawie faktycznej liczby dostarczonych posiłków. Wykonawca na czas wykonywaniu usługi jest zobowiązany do posiadania polisy ubezpieczeniowej lub innego dokumentu potwierdzającego, że jest on ubezpieczony z tytułu odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności w zakresie realizacji niniejszego zamówienia na kwotę min 50.000,00 zł.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Program Operacyjny Kapitał Ludzki IX Rozwój wykształcenia w regionach 9.1. Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych w systemie oświaty 9.1.1. Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.08.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO GASTRONOMICZNO-HOTELOWE "PRZY MIŁEJ" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO GASTRONOMICZNO-HOTELOWE "PRZY MIŁEJ" SP. Z O.O.
- Przedsiębiorstwo Gastronomiczno - Hotelowe Przy Miłej Sp. z o.o., Aleja Miła 1, 59-500 Złotoryja, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 266200,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 266200,00
Oferta z najniższą ceną: 266200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 266200,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ZŁOTORYI
- Zakup i dostawa wyposażenia pracowni poligraficznej (drukarka) w ramach projektu pn: LOVe - Labor Omnia Vincit - niepełnosprawni na rynku pracy szansą rozwoju regionu
- Rozwój turystyki w Aglomeracji Jeleniogórskiej poprzez utworzenie centrum płukania złota na zalewie w Złotoryi
więcej: przetargi w Złotoryi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 81 WE WROCŁAWIU
- Usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej nr 4 im. Adama Mickiewicza w Kwidzynie
- Usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej nr 6 z Oddziałami Integracyjnymi im. Władysława Gębika w Kwidzynie
- Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2025 - 2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.