eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ZatoryPrzygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 180 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory.



Ogłoszenie z dnia 2009-07-17

Zatory: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 180 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory.
Numer ogłoszenia: 243772 - 2009; data zamieszczenia: 17.07.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Zatory , 07-217 Zatory, woj. mazowieckie, tel. 029 7410323, faks 029 7410394.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków - obiadów jednodaniowych w roku 2009 dla około 180 dzieci (dziennie) w szkołach na terenie gminy Zatory..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. W związku z realizacją obowiązku dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Zatory Zamawiający zleca a Wykonawca przyjmuje do wykonania przygotowanie i wydawanie oraz dostawę własnym specjalistycznym transportem gorących posiłków o kaloryczności min. 900 kcal każdy dla około 180 dzieci (dziennie). 2. Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach do szkół podstawowych w Pniewie, Ciskach i Gładczynie. do następujących szkół: - Zespół Szkół w Pniewie - Szkoła Podstawowa w Ciskach - Szkoła Podstawowa w Gładczynie Rządowym 3. Posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt należy zgłosić z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. 4. Godzina wydawania posiłków oraz ich ilość jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 5. Wymagania dla posiłków: W niniejszym zamówieniu przez (posiłek) należy rozumieć gorący jednodaniowy posiłek obiadowy (drugie danie lub zupa z bułką) powtarzające się okresowo co dwa tygodnie, w ciągu tygodnia dwa razy zupa oraz trzy razy drugie danie, a przynajmniej 2 razy w tygodniu powinien być to posiłek mięsny. Gorący posiłek oznacza jego temperaturę nie niższą niż 65 oC. 5.1 Gramatura posiłków i zalecany jadłospis Wartość odżywcza i kaloryczna powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłek powinien zawierać minimum 900 cal i gramaturę 400g. 5.2 Posiłki będą wydawane w jednorazowych naczyniach wraz z jednorazowymi sztućcami. Zalecany jadłospis: Drugie dania: 1. paluszki rybne z ziemniakami i surówka z marchwi 2. kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią 3. gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami 4. kopytka w sosie 5. pierogi nadziewane (mięso, ser) 6. naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną 7. pulpety z kaszą jęczmienna w sosie własnym z ogórkiem kiszonym 8. potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej 9. kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką 10. makaron z sosem warzywnym 11. gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty 12. kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty lub fasolką po bretońsku 13. udko kurczaka z ziemniakami i surówką Zupy: 1. zupa ogórkowa 2. zupa jarzynowa 3. zupa grochowa 4. zupa krupnik 5. zupa barszcz ukraiński 6. zupa pomidorowa 7. zupa zalewajka z kiełbasą 8. zupa z białej kapusty 9. zupa koperkowa 10. barszcz biały 11. rosół 6. zamawiający zastrzega, że ilość uczniów i dzieci korzystających z gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia i każdorazowo na bieżąco Wykonawca będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. Każdorazowo w dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym Wykonawca wywiesza menu na każdy dzień dożywiania..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1, 2 oraz spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U. z 2004 r. Nr 223 poz. 1655 z późn. zm.). Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana w oparciu o następujące kryteria: a) posiadają uprawniania do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 2 do SIWZ. W przypadku składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, oświadczenie musi być złożone przez każdy podmiot współuczestniczący. 2. Aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, lub aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej. 3. Dokumenty poświadczające dopuszczenie samochodu do przewozu żywności. (Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie). 4. Opinia SANEPID o posiadaniu stanowisk do mycia naczyń transportowych (termosów). 5. Oświadczenie wykonawcy o ponoszeniu pełnej odpowiedzialności za ewentualne zatrucia wynikłe ze złej jakości dostarczanych posiłków według załącznika nr 4 do SIWZ. - w przypadku gdy Wykonawcą są podmioty występujące wspólnie winny dołączyć umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie i zasady odpowiedzialności wobec Zamawiającego..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugzatory.bip.org.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy w Zatorach, ul. Jana Pawła II 106, 07-217 Zatory.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.07.2009 godzina 11:00, miejsce: Urząd Gminy w Zatorach, ul. Jana Pawła II 106, 07-217 Zatory, pok. 11.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.