eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Golub-DobrzyńDożywianie dzieci i dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia, znak sprawyMOPS.ZP.271.5.2013

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-01-07

Golub-Dobrzyń: Dożywianie dzieci i dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia, znak sprawy: MOPS.ZP.271.5.2013
Numer ogłoszenia: 2437 - 2014; data zamieszczenia: 07.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 259807 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Polityki Społecznej w Golubiu-Dobrzyniu, ul. Kilińskiego 10, 87-400 Golub-Dobrzyń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 683 54 10 do 14 wew. 41, faks 56 683 54 10 do 14 wew. 41.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci i dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia, znak sprawy: MOPS.ZP.271.5.2013.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia jest: Dożywianie dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia - przewiduje się około 13.700 osobodni. Liczba osób objętych dożywianiem i ilość wydanych zleceń zależna będzie od ceny jednostkowej posiłków; Dożywianie dzieci, mieszkańców miasta Golubia-Dobrzynia, nie objętych przygotowaniem przedszkolnym i obowiązkiem nauki - przewiduje się w szczególnych sytuacjach rodzinnych i materialnych klientów, Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej, w okresach przerw w nauce, które powodują niemożność korzystania z dożywiania w stołówkach szkolnych i przedszkolnych - przewiduje się 1.950 osobodni oraz dodatkowe w szczególnych sytuacjach rodzinnych i materialnych klientów. Liczba osób objętych dożywianiem i ilość wydanych zleceń zależna będzie od ceny jednostkowej posiłków; Dożywianie obejmuje: Dożywianie dzieci - posiłki do spożycia we wskazanym lokalu Wykonawcy lub catering ( posiłek, opakowanie jednorazowe i dowóz posiłków do miejsca zamieszkania dziecka): przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dzieci (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie + kompot, napój lub sok), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dzieci do lat 15, dla posiłków jednodaniowych i dwudaniowych spożywanych w lokalu Wykonawcy lub dostarczanych cateringowo: a) zupa - 220 ml (dla posiłków dwudaniowych), b) zupa zagęszczana z wkładką - 250 ml, w tym wkładka co najmniej 60g, a jeżeli wkładką jest mięso z kością, to wkładka co najmniej 120g, c) pieczywo 80g, d) ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron) - 200 g, e) mięso - 80 g, f) surówka - 150 g, g) kompot, napój lub sok - 200 ml, Dożywianie dorosłych - posiłki do spożycia we wskazanym lokalu Wykonawcy lub catering (posiłek, opakowanie jednorazowe i dowóz posiłków do mieszkania/lokalu klienta lub opiekuna prawnego klienta): przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dorosłych (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa zagęszczana z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dorosłych, dla posiłków jednodaniowych i dwudaniowych, spożywanych w lokalu Wykonawcy lub dostarczanych cateringowo: a) zupa - 250 ml ( dla posiłków dwudaniowych), b) zupa zagęszczana z wkładką - 350 ml, w tym wkładka co najmniej 80g, a jeżeli wkładką jest mięso z kością, to wkładka co najmniej 150g, c) pieczywo - 100 gram, d) ziemniaki lub zamiennik ( ryż, kasza, makaron) - 350 gram, e) mięso - 120 gram, f) surówka- 200 gram, Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia: I część - dożywianie dzieci - posiłki podawane w lokalu Wykonawcy: 1) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dzieci (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, 2) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, 3) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie + kompot, napój lub sok), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, II część -dożywianie osób dorosłych - posiłki podawane w lokalu Wykonawcy: 1) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dorosłych (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, 2) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), od 1 do 7 dni w tygodniu, 3) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie), od 1 do 7 dni w tygodniu, III część - dożywianie dorosłych i dzieci cateringowo (z dowozem do miejsca zamieszkania klienta lub opiekuna prawnego dziecka) 1) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dzieci (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania dziecka, 2) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania dziecka, 3) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie + kompot, napój lub sok), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania dziecka, 4) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dorosłych (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca pobytu dziecka, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania klienta, 5) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania klienta, 6) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie), od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania klienta, Rodzaj wydawanego/dostarczanego posiłku, będzie wynikać z decyzji lub zlecenia wystawionego przez Miejski Ośrodek Polityki Społecznej w Golubiu-Dobrzyniu i dostarczanego Wykonawcy, oraz na podstawie imiennych kartek dla Klienta. Zlecenia są podstawą do wyliczenia należności za świadczoną usługę przez Wykonawcę dla Zamawiającego. Klient pozostawia kartki u Wykonawcy w zamian za wydany posiłek. Po zakończonym miesiącu realizacji zamówienia Wykonawca przekazuje kartki Zamawiającemu, dla celów analizy realizacji pomocy Ośrodka wobec Klientów. Wykonawca odmawia wydania posiłku Klientowi posiadającemu kartkę, który to klient nie widnieje w zleceniu. Wykonawca każdorazowo niezwłocznie zgłasza takie sytuacje Zamawiającemu. Umowa będzie wykonywana (udzielany będzie posiłek) w lokalu Wykonawcy lub w innym lokalu wskazanym przez Wykonawcę na terenie miasta Golubia-Dobrzynia, lub w formie cateringu do miejsca zamieszkania dziecka lub dorosłego klienta. Wykonawca zobowiązuje się do wydawania lub dostarczania jednego posiłku dziennie dla klienta. Niedopuszczalne jest jednorazowe wydawanie posiłków z wyprzedzeniem na kilka dni. Wykonawca może wydać klientowi zaległe posiłki na własną odpowiedzialność i ich wydanie nie może obciążać Zamawiającego dodatkowymi kosztami. Wydawanie posiłków codziennie pozwala na spełnienie obowiązku Zamawiającego wobec klienta w zakresie dostarczenia jednego posiłku dziennie..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00 - Posiłki gotowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • RAFFALKO Rafał Fałkowski, Ciechocin 49, 87-408 Ciechocin, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 74862,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 80665,00

  • Oferta z najniższą ceną: 80665,00 / Oferta z najwyższą ceną: 80665,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.