Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-12
Sulejów: Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa jego przetworów i podrobów do ODK SW w Sulejowie
Numer ogłoszenia: 244094 - 2011; data zamieszczenia: 12.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Sulejowie , 97-330 Sulejów, woj. łódzkie, tel. 044 6162553, faks 044 6162553.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa jego przetworów i podrobów do ODK SW w Sulejowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Antrykot - 282 kg 2. Blok wieprzowy - 540 kg 3. Boczek surowy - 68 kg 4. Boczek wędzony - 440 kg 5. Boczek wędzony II gatunek - 388 kg 6. Czarne - 40 kg 7. Filet z kurczaka - 1534 kg 8. Flaki wołowe - 184 kg 9. Golonka z indyka - 302 kg 10. Kabanosy - 260 kg 11. Kaczka - 40 kg 12. Karczek b/k - 1980 kg 13. Kaszanka - 640 kg 14. Kiełbasa Zielonogórska - 400 kg 15. Kiełbasa biała - 130 kg 16. Kiełbasa swojska - 40 kg 17. Kiełbasa szynkowa - 210 kg 18. Kiełbasa zwyczajna - 1530 kg 19. Kiełbasa żywiecka - 354 kg 20. Kości wieprzowe - 764 kg 21. Krakowska sucha - 352 kg 22. Kura rosołowa - 84 kg 23. Kurczak faszerowany - 240 kg 24. Łopatka wieprzowa - 1600 kg 25. Mortadela - 260 kg 26. Mortadela drobiowa - 80 kg 27. Nerki wieprzowa - 124 kg 28. Noga z kurczaka - 2134 kg 29. Ozory Lisieckie - 62 kg 30. Ozory wieprzowe - 124 kg 31. Parówki delikatesowe - 214 kg 32. Parówki drobiowe - 30 kg 33. Pasztet wielkopolski - 164 kg 34. Pasztet wieprzowy zapiekany - 144 kg 35. Pasztet z drobiu zapiekany - 80 kg 36. Pasztetowa drobiowa - 130 kg 37. Pieczeń domowa - 142 kg 38. Pieczeń rzymska - 280 kg 39. Polędwica drobiowa w galarecie - 92 kg 40. Polędwica drobiowa z udźcem - 110 kg 41. Polędwica sopocka - 484 kg 42. Porcje rosołowe - 1440 kg 43. Półtusza wieprzowa - 624 kg 44. Schab b/k - 1360 kg 45. Schabik drobiowy - 422 kg 46. Serca wieprzowe - 180 kg 47. Skrzydła indycze - 570 kg 48. Skrzydła z kurczaka - 248 kg 49. Szynka drobiowa - 520 kg 50. Szynka tyrolska - 854 kg 51. Szynka wiejska - 40 kg 52. Wątroba drobiowa - 390 kg 53. Wątroba wieprzowa - 120 kg 54. Wieprzowina II gatunek - 490 kg 55. Wołowina b/k - 522 kg 56. Wołowina z/k - 202 kg 57. Żeberka wieprzowe - 52 kg 58. Żeberka wieprzowe II gatunek - 60 kg 59. Żołądki drobiowe - 144 kg 60. Słonina - 122 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełniania warunków dokona komisja przetargowa wg. formuły spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełniania warunków dokona komisja przetargowa wg. formuły spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełniania warunków dokona komisja przetargowa wg. formuły spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełniania warunków dokona komisja przetargowa wg. formuły spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oceny spełniania warunków dokona komisja przetargowa wg. formuły spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Nie dotyczy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.09.2011 godzina 11:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Sulejowie, 97-330 Sulejów, Sekretariat Komendanta.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI SULEJÓW
więcej: przetargi SULEJÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy mięsa drobiowego
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Bursy Szkolnej w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
- Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni w Pilchowicach Zespołu Szkół im. Świętej Jadwigi Śląskiej we Wleniu
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.