eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jod³owaPrzeprowadzenie kursu zawodowego dla uczestników projektu Czas na aktywno¶æ w Gminie Jod³owa

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-06-25

Jod³owa: Przeprowadzenie kursu zawodowego dla uczestników projektu Czas na aktywno¶æ w Gminie Jod³owa
Numer og³oszenia: 244574 - 2013; data zamieszczenia: 25.06.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Jod³owej , Jod³owa 1A, 39-225 Jod³owa, woj. podkarpackie, tel. 14 683 30 45, faks 14 683 30 45.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.gopsjodlowa.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostêpne s± informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów: NIE DOTYCZY

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Przeprowadzenie kursu zawodowego dla uczestników projektu Czas na aktywno¶æ w Gminie Jod³owa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: KURS KUCHARZ-CIASTKARZ Z ELEMENTAMI CATERINGU ORAZ MODU£EM KASY FISKALNEJ: 1)Kurs ma byæ realizowany dla 10 uczestników rekrutowanych przez Zamawiaj±cego. 2)Termin realizacji kursu: od lipiec do sierpieñ 2013 rok. 3)Miejsce realizacji kursu: Jod³owa. 4)Wymagana liczba godzin (zajêæ teoretycznych i praktycznych): min. 200 godz. tj. (min. 40 godz. zajêæ teoretycznych i min. 160 godz. zajêæ praktycznych) na stanowiskach zwi±zanych ze specyfik± kursu. 1 godzina zajêæ to godzina zegarowa (60 min.) obejmuj±ca zajêcia edukacyjne licz±c 45 min. oraz przerwê 15 min. 5)Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do pracy w zawodzie kucharz - ciastkarz z elementami cateringu oraz obs³ug± kasy fiskalnej. Kurs ma zawieraæ min. tematykê dotycz±c±: przestrzegania zasad bezpieczeñstwa w pracy BHP i p. po¿., systemów jako¶ci i bezpieczeñstwa obrotu ¶rodkami spo¿ywczymi, organizacji miejsca pracy, przechowywania, magazynowania i przewo¿enia ¿ywno¶ci, sprzêtu (maszyn i urz±dzeñ) wykorzystywanych w gastronomii, planowania jad³ospisów, obróbki surowców, sporz±dzania potraw z warzyw, ziemniaków, ró¿nego rodzaju miês, drobiu, podrobów, ryb, owoców morza, grzybów, owoców, m±cznych, makaronów, kasz, sporz±dzania zak±sek, dañ kuchni regionalnych i innych narodów, sporz±dzania napojów, deserów, potraw dietetycznych, potraw jarskich, ró¿nego rodzaju zup, kremów, sporz±dzania ciast, tortów, ciasteczek, dekorowania potraw, ciast, sto³ów, sali, organizacji przyjêæ, podawania potraw, obs³ugi kelnerskiej, obs³ugê kasy fiskalnej. 6)Wykonawca w cenie kursu zapewnia: a)organizacjê kursu, b)wynajem sal spe³niaj±cych wymogi bezpieczeñstwa i higieny pracy (zajêcia odbywaj± siê w salach wskazanych przez Wykonawcê), zajêcia praktyczne powinny odbywaæ siê w formie warsztatowej tj. w miejscu przystosowanym z odpowiednio zapewnionym zapleczem do realizacji zajêæ praktycznych, c)ubezpieczenie uczestników od NNW na czas trwania kursu, d)badania lekarskie: sanepidowskie (z podbit± ksi±¿eczk± sanepidu) oraz lekarza medycyny pracy, e)odzie¿ robocza: min. fartuch kucharski, czepek, z widocznym logo Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i Kapita³u Ludzkiego, które pozostaj± w³asno¶ci± ka¿dego uczestnika po zakoñczeniu kursu, rêkawice jednorazowe (tyle ile bêdzie ich potrzeba), f)wynagrodzenie wyk³adowców lub instruktorów, g)niezbêdne materia³y szkoleniowe (min. teczka, notatnik, d³ugopis), h)ka¿dy uczestnik do zajêæ praktycznych obs³ugi kasy fiskalnej musi posiadaæ kasê fiskaln± (tj. 1 uczestnik = 1 kasa fiskalna), i)Wykonawca zapewnia maszyny, urz±dzenia, sprzêt, narzêdzia, materia³y, surowce, produkty niezbêdne do realizacji zajêæ praktycznych, surowce musz± byæ w liczbie/wadze wystarczaj±cej dla ka¿dego uczestnika. Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e koszt produktów spo¿ywczych do realizacji zajêæ praktycznych na 1 uczestnika nie mo¿e byæ ni¿szy ni¿ 300z³, j)podczas ka¿dego dnia zajêæ praktycznych z zakresu kucharz - ciastkarz ka¿dy uczestnik ma wykonywaæ jak±¶ potrawê. Zajêcia nie mog± odbywaæ siê w ten sposób, ¿e np. 1 uczestnik wykonuje potrawê a pozostali uczestnicy przygl±daj± siê), k)1 ksi±¿ka kucharska dla ka¿dego uczestnika zawieraj±ca min. 300 stron ka¿da, z widocznym logo Europejskiego Funduszu Spo³ecznego i Kapita³u Ludzkiego, l)1 gor±cy, jednodaniowy posi³ek z napojem w ka¿dym dniu kursu i w dniu egzaminu/zaliczenia, m)sta³y dostêp dla uczestników do wody mineralnej, kawy i herbaty, n)przygotowanie i zorganizowanie egzaminu koñcowego/zaliczenia, o)op³atê za egzamin/zaliczenie, p)wydanie dwóch imiennych za¶wiadczeñ zgodnych z § 18 ust. 2 Rozporz±dzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 roku w sprawie kszta³cenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012r. poz. 186) odrêbnie dla kucharz - ciastkarz z elementami cateringu oraz odrêbnie dla obs³ugi kasy fiskalnej. 7)Kurs Wykonawca bêdzie realizowa³ wy³±cznie w dni robocze tj. od poniedzia³ku do pi±tku. 8)Wykonawca, bêdzie przeprowadza³ kurs wy³±cznie w wymiarze max. 8 godzin dziennie. 9)Kurs zrealizuje zgodnie z ustalonym i zatwierdzonym przez Zamawiaj±cego programem, który dostarczy Zamawiaj±cemu najpó¼niej w dniu podpisania umowy. 10)Zapewnienia uczestnikom bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji kursu. 11)Na pierwszych zajêciach Wykonawca jest zobowi±zany zapoznaæ uczestniów z programem kursu i przekazaæ harmonogram zajêæ. 12)Wykonawca zobowi±zuje siê do prowadzenia dziennika zajêæ. 13)Wykonawca zobowi±zuje siê do prowadzenia ewidencji obecno¶ci uczestników kursu i informowania Zamawiaj±cego o ka¿dej nieobecno¶ci uczestnika lub rezygnacji z uczestnictwa w kursie. 14)Wykonawca zobowi±zany jest wydaæ po ukoñczeniu kursu uczestnikom (1 egz.) i Zamawiaj±cemu (1 egz.) za¶wiadczenia zgodnie z zastrze¿eniem Zamawiaj±cego w SIWZ ust. 4 pkt. 6 lit. p. 15)Wykonawca zobowi±zany jest odebraæ potwierdzenie otrzymania przez uczestnika: a)materia³ów szkoleniowych, b)1 ksi±¿ki kucharskiej, c)odzie¿y roboczej, d)gor±cego, jednodaniowego posi³ku wraz z napojem w ka¿dym dniu kursu, e)dwóch za¶wiadczeñ o ukoñczeniu kursu. 16)Wykonawca zobowi±zany jest do umieszczenia informacji o realizowanym kursie na stronie internetowej www.inwestycjewkadry.info.pl. 17)Wykonawca zobowi±zany jest do oznaczenia pomieszczeñ, w których odbywa siê kurs, materia³ami otrzymanymi od Zamawiaj±cego, zgodnie z wytycznymi dotycz±cymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki. 18)Wykonawca jest zobowi±zany do podpisania protoko³u odbioru zamówienia po zakoñczenia kursu. 19)Wykonawca jest zobowi±zany do podpisania umowy powierzenia danych osobowych i przetwarzania danych osobowych uczestników wy³±cznie w zakresie realizacji danego kursu. 20)Zamawiaj±cy nie dopuszcza ³±czenia w grupê uczestników Zamawiaj±cego z innymi uczestnikami. 21)Zamawiaj±cy zastrzega sobie wgl±d w dokumenty, w tym dokumenty finansowe Wykonawcy zwi±zane z realizacj± umowy a zw³aszcza z zastrze¿eniem, o którym mowa w pkt. 6 lit. i..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.50.00.00 - Us³ugi szkoleniowe .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.08.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie ¿±da wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy za spe³nienie niniejszego warunku uzna o¶wiadczenie z³o¿one przez Wykonawcê, ¿e posiada uprawnienia do wykonywania wymaganej przez Zamawiaj±cego dzia³alno¶ci. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego metod± zero - jedynkow± czyli: 1- spe³nia lub 0- nie spe³nia.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy za spe³nienie niniejszego warunku uzna do³±czony do oferty: wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, tj. realizacji co najmniej piêciu kursów (np: 3 kursy zwi±zane z kucharzem i 2 kursy zwi±zane z obs³ug± kasy fiskalnej b±d¼, 2 kursy zwi±zane z kucharzem i 3 kursy zwi±zane z obs³ug± kasy fiskalnej) o warto¶ci co najmniej 5 000z³ brutto ka¿dy, w tym jeden ze ¶rodków dofinansowanych przez Europejski Fundusz Spo³eczny (ka¿de realizowane dla jednostek organizacyjnych pomocy spo³ecznej (tj. OPS, PCPR, ROPS, OIK, DPS i inne), polegaj±cych na przygotowaniu i przeprowadzeniu kursów w zakresie przedmiotu zamówienia, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego metod± zero - jedynkow± czyli: 1- spe³nia lub 0- nie spe³nia.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy za spe³nienie niniejszego warunku uzna do³±czony do oferty: wykaz narzêdzi, wyposa¿enia i urz±dzeñ technicznych dostêpnych wykonawcy us³ug w celu wykonania zamówienia wraz z informacj± o podstawie do dysponowania tymi zasobami; Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego metod± zero - jedynkow± czyli: 1- spe³nia lub 0- nie spe³nia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy za spe³nienie niniejszego warunku uzna do³±czony do oferty: wykaz osób, które bêd± uczestniczy³y w wykonaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami; o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ osoby, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia posiadaj± wymagane prawem uprawnienia do realizacji zamówienia. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego metod± zero - jedynkow± czyli: 1- spe³nia lub 0- nie spe³nia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu bêdzie dokonana przez Zamawiaj±cego metod± zero - jedynkow± czyli: 1- spe³nia lub 0- nie spe³nia.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
  • wykaz narzêdzi, wyposa¿enia zak³adu i urz±dzeñ technicznych dostêpnych wykonawcy us³ug lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacj± o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami;
  • o¶wiadczenie, ¿e osoby, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, posiadaj± wymagane uprawnienia, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3.2)

  • za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • inne dokumenty

    Zgodnie z § 9 ust. 2 Rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich mo¿e ¿±daæ zamawiaj±cy od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mog± byæ sk³adane (Dz. U. z 2013r. poz. 231) w postêpowaniach o udzielenie zamówienia publicznego wszczynanych w okresie 12 miesiêcy od dnia wej¶cia w ¿ycie niniejszego rozporz±dzenia, Wykonawca, w miejsce po¶wiadczeñ, o których mowa w § 1 ust. 2 pkt. 1 wy¿ej cyt. rozporz±dzenia, mo¿e przedk³adaæ dokumenty potwierdzaj±ce nale¿yte wykonanie us³ug zgodnie z zasadami okre¶lonymi w § 1 ust. 1 pkt. 3 rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich mo¿e ¿±daæ zamawiaj±cy od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mog± byæ sk³adane (Dz. U. Nr 226, poz. 1817).

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Nie dotyczy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 70
  • 2 - Do¶wiadczenie Wykonawcy - 20
  • 3 - Posiadanie Certyfikatu Jako¶ci ISO - 10

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Zamawiaj±cy dopuszcza zmiany w umowie w zakresie: 1)kadry dydaktycznej tj. wprowadzenia osoby zastêpuj±cej (o kwalifikacjach równowa¿nych lub wy¿szych) w przypadku wyst±pienia sytuacji niezale¿nych od Wykonawcy i niemo¿liwych do przewidzenia w dniu zawarcia umowy, 2)liczby uczestników i ich imiennego wykazu oraz zwi±zanej z tym ostatecznej ceny kursu w sytuacjach, których Zamawiaj±cy nie móg³ przewidzieæ w dniu zawarcia umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopsjodlowa.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: GMINNY O¦RODEK POMOCY SPO£ECZNEJ W JOD£OWEJ JOD£OWA 1A, 39-225 JOD£OWA.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 03.07.2013 godzina 14:00, miejsce: GMINNY O¦RODEK POMOCY SPO£ECZNEJ W JOD£OWEJ JOD£OWA 1A, 39-225 JOD£OWA POKÓJ NR 1.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Program Czas na aktywno¶æ w Gminie Jod³owa finansowany ze ¶rodków Unii Europejskiej.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: tak

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.