Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-12-10
Poznań: Dostawa pieczywa i produktów spożywczych do siedziby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/13 w Poznaniu
Numer ogłoszenia: 245227 - 2007; data zamieszczenia: 10.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Stanisława Konarskiego 11/13, 61-114 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 0-61 877 57 51, 877 57 67, fax 0-61 877 57 51, 877 57 67.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa pieczywa i produktów spożywczych do siedziby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/13 w Poznaniu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i produktów spożywczych do siedziby Domu Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/13 w Poznaniu w okresie od 01.01.2008 r. do 31.12.2008 r. Pieczywo zamawiane będzie w każdy piątek w cyklach tygodniowych (od poniedziałku do niedzieli), z codzienną dostawą od poniedziałku do soboty, najpóźniej do godz. 6:30. W sytuacjach wyjątkowych, zamówienie może ulec zmianie z dwudniowym wyprzedzeniem. Zakup pozostałych produktów spożywczych, określonych w części II przedmiotu zamówienia, będzie następował zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego. Dostawy tych produktów, Wykonawca zobowiązany będzie realizować w terminie do 2 dni od daty złożenia zamówienia, w godzinach od 7:00 do 10:30. Ilość i rodzaj zamawianych produktów, Zamawiający określi każdorazowo osobnym zamówieniem. Zamawiający przewiduje co najmniej dwie dostawy w tygodniu. W cenie należy uwzględnić koszty wykonania całości zamówienia (łącznie z kosztami transportu do siedziby Zamawiającego oraz wyładunkiem). Zastrzega się dostawę produktów w I gatunku. Przedmiot zamówienia podzielony został na 2 części: I część - dostawa pieczywa II część - dostawa produktów spożywczych I CZĘŚĆ - DOSTAWA PIECZYWA L.p. Nazwa produktu J.m. Zamawiana ilość 1. Chleb pszenno-żytni, krojony, wypiekany w owalnym kształcie na bazie naturalnego kwasu chlebowego o masie 1 szt. nie większej niż 650 g kg 4100 2. Chleb razowy, krojony, o masie 1 szt. nie większej niż 500 g kg 620 3. Chleb żytnio-pszenny z dodatkiem ziaren m.in. lnu, słonecznika, krojony, o masie 1 szt. nie większej niż 400 g kg 450 4. Bułka wrocławska (tzw. kawiorek pszenny), krojony o masie 1 szt. nie większej niż 400 g kg 2500 5. Bułka zwykła o masie 1 szt. nie większej niż 55 g kg 1600 6. Rogal mleczny - pieczywo maślane bez posypki szt. 800 7. Bułka tarta kg 200 8. Pączek nadziewany marmoladą szt. 1400 9. Drożdżówka z kruszanką szt. 1400 10. Drożdżówka z serem szt. 700 11. Drożdżówka z jabłkiem szt. 650 12. Rogal z białym makiem kg 40 13. Babka w polewie czekoladowej kg 120 14. Ciasto drożdżowe z makiem w formie rolady, tzw. makowiec zawijany w polewie cukrowej kg 40 15. Piernik przekładany marmoladą kg 70 16. Sernik typu wiedeński kg 80 17. Ciastka kruche przekładane marmoladą w formie muszelki kg 40 18. Rurka krucha nałożona śmietaną szt. 800 19. Bułka mleczna z rodzynką szt. 800 20. Paluch nadziewany serem szt. 800 21. Amerykan z polewą lukrową szt. 300 22. Ciastko francuskie z dżemem (drabinka z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem dżemu) szt. 300 II CZĘŚĆ - DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH L.p. Nazwa produktu J.m. Zamawiana ilość 1. Makaron nitki kg 50 2. Makaron gniazdka kg 170 3. Makaron krajanka kg 70 4. Makaron świderki kg 180 5. Makaron muszelki kg 100 6. Makaron spaghetti kg 50 7. Cukier biały kryształ w opakowaniach po 1 kg kg 1800 8. Cukier waniliowy w opakowaniach po 1 kg kg 10 9. Pyzy drożdżowe szt. 2500 10. Herbata granulowana czarna typu indyjska kg 50 11. Herbata owocowa rozpuszczalna, tzw. napój herbaciany - różne smaki w opakowaniach nie większych niż po 1 kg kg 25 12. Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nescafe w opakowaniach po 200 g szt. 60 13. Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nescafe w opakowaniach po 100 g szt. 140 14. Kawa naturalna mielona typu Jacobs w opakowaniach po 250 g szt. 120 15. Kawa zbożowa typu Kujawianka kg 200 16. Kakao naturalne w opakowaniach po 100 g szt. 50 17. Sól jodowana kg 400 18. Miód naturalny kg 24 19. Kisiel bez cukru w opakowaniach po 38 g szt. 1500 20. Budyń śmietankowy bez cukru w opakowaniach po 40 g szt. 900 21. Ketchup łagodny w opakowaniach po 500 g szt. 150 22. Musztarda typu stołowa w opakowaniach po 200 g szt. 300 23. Chrzan tarty na kwasku cytrynowym w opakowaniach po 200 g szt. 300 24. Majonez typu Winiary w opakowaniach po 400 g szt. 180 25. Ocet spirytusowy - 10 % w opakowaniach po 0,5 l szt. 100 26. Drożdże w opakowaniach po 100 g szt. 60 27. Czosnek granulowany kg 3 28. Pieprz naturalny, czarny, mielony kg 8 29. Kwasek cytrynowy kg 36 30. Cynamon kg 1 31. Liść laurowy kg 4 32. Majeranek kg 6 33. Oregano kg 2 34. Ziele angielskie kg 2 35. Papryka mielona słodka kg 3 36. Papryka mielona ostra kg 2 37. Przyprawa warzywna do zup w proszku typu Vegeta kg 40 38. Przyprawa Curry kg 4 39. Przyprawa do drobiu kg 2 40. Przyprawa do mięsa wieprzowego kg 4 41. Przyprawa do ryb kg 2 42. Przyprawa do kiszenia ogórków w opakowaniach po 50 g szt. 25 43. Przyprawa do zup w płynie typu Winiary w opakowaniach po 1l l 60 44. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach po 250 g szt. 40 45. Zioła prowansalskie kg 2 46. Przyprawa do flaków wieprzowych w opakowaniach po 25 g szt. 35 47. Proszek do pieczenia w opakowaniach po 40 g szt. 50 48. Szałwia suszona w opakowaniach po 40 g szt. 35 49. Bazylia suszona w opakowaniach po 40 g szt. 35 50. Tymianek w opakowaniach po 40 g szt. 50 51. Rozmaryn w opakowaniach po 40 g szt. 40 52. Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła kg 9 53. Żur naturalny w opakowaniach po 0,5 l szt. 80 54. Mąka typu luksusowa typ 550 w opakowaniach po 1 kg kg 1100 55. Mąka ziemniaczana w opakowaniach po 1 kg kg 20 56. Ryż biały w opakowaniach po 1 kg kg 250 57. Kasza jęczmienna w opakowaniach po 1 kg kg 200 58. Kaszka manna w opakowaniach po 1 kg kg 170 59. Kaszka manna o smaku owocowym dla dzieci poniżej 1 roku życia typu Bobovita w opakowaniach nie mniejszych niż 200 g i nie większych niż 350 g kg 5 60. Kaszka ryżowa o smaku owocowym w opakowaniach nie mniejszych niż 200 g i nie większych niż 350 g kg 5 61. Płatki owsiane w opakowaniach nie mniejszych niż 0,5 kg i nie większych niż 1 kg kg 50 62. Olej roślinny typu Kujawski w opakowaniach po 1 l l 420 63. Aromat do ciast w płynie w opakowaniach po 10 ml szt. 10 64. Rodzynki w opakowaniach po 100 g szt. 8 65. Woda źródlana gazowana, niskozmineralizowana w opakowaniach po 1,5 l szt. 2500 66. Woda źródlana niegazowana, niskozmineralizowana w opakowaniach po 1,5 l szt. 1500 67. Napój niegazowany o smaku owocowym, bez dodatku sztucznych substancji słodzących, z dodatkiem zagęszczonego soku owocowego - zawartość minimum 3%, w opakowaniach nie mniejszych niż po 1 l i nie większych niż po 2 l l 300 68. Mak niebieski kg 3 69. Wafle przekładane z masą czekoladową lub orzechową kg 300 70. Ciastka kruche z cukrem kg 80 71. Ciastka kruche z kleksem dżemu lub galaretki kg 50 72. Cukierki owocowe z nadzieniem owocowym o różnych smakach kg 15 73. Cukierki owocowe landrynki miniaturki kg 10 74. Cukierki czekoladowe nadziewane o różnych smakach typu mieszanka wedlowska kg 45 75. Czekolada mleczna w opakowaniach po 100 g szt. 300 76. Czekolada mleczna w opakowaniach po 180 g szt. 160 77. Czekolada bez cukru w opakowaniach po 80 g szt. 20 78. Gwiazdorek czekoladowy - waga 40 g szt. 140 79. Gwiazdorek czekoladowy - waga 85 g szt. 20 80. Wafel kakaowy w polewie czekoladowej typu Grzesiek oddzielnie pakowany szt. 2000 81. Ciastka biszkoptowe z dodatkiem galaretki w polewie czekoladowej typu Delicje w opakowaniach nie większych niż po 170 g kg 30 82. Wafle bez cukru w opakowaniach nie większych niż po 100 g kg 40 83. Pierniki w polewie czekoladowej typu Katarzynki w opakowaniach nie większych niż po 160 g kg 20 84. Pierniki nadziewane w czekoladzie typu Alpejskie w opakowaniach nie większych niż po 200 g kg 25 85. Rodzynki w czekoladzie w opakowaniach po 100 g szt. 130 86. Baton czekoladowy z nadzieniem mleczno - toffi typu Mars szt. 70 87. Baton czekoladowy z nadzieniem kokosowym typu Bounty szt. 70 88. Sucharki delikatesowe w opakowaniach po 290 g szt. 45 89. Zabawka w plastikowym opakowaniu w kształcie jaja oblanego czekoladą - jajko z niespodzianką szt. 70 90. Cukierki żelki owocowe w opakowaniach nie mniejszych niż 80 g i nie większych niż 120 g kg 8 91. Chrupki kukurydziane bezsmakowe w opakowaniach po 80 g szt. 60 92. Lizaki typu ChupaChups w różnych smakach szt. 160 93. Baton czekoladowy z wafelkiem nadziewany masą śmietankowo-waniliową typu Kinder Bueno szt. 60 94. Herbatniki w opakowaniach nie mniejszych niż 20 g i nie większych niż 40 g kg 4 95. Baton czekoladowy z karmelem typu Twix szt. 60 96. Baton z herbatnikiem w mlecznej czekoladzie i masą śmietankową typu 3Bit szt. 60 97. Biszkopty zwykłe w opakowaniach nie mniejszych niż 100 g i nie większych niż 180 g kg 6 98. Herbata wieloowocowa dla dzieci poniżej 1 roku życia typu Hipp w opakowaniach po 200g szt. 15 99. Krem czekoladowo-orzechowy typu Nutella w opakowaniach po 200 g szt. 50 100. Guma rozpuszczalna typu Mamba w opakowaniach po 22 g szt. 100 101. Ciastka biszkoptowe typu Petitki Lubisie w opakowaniach po 30 g szt. 100 102. Sok typu Jupik w opakowaniach po 330 ml szt. 100 103. Czekolada mleczna z orzechami w opakowaniach po 100 g szt. 100 104. Czekolada mleczna z orzechami w opakowaniach po 180 g szt. 20 105. Czekolada mleczna łaciata w opakowaniach po 100 g szt. 100 106. Paluszki słone typu Lajkonik w opakowaniach po 100 g szt. 100 107. Cukierki nadziewane do żucia typu nimm2 Żujki w opakowaniach po 90 g szt. 30 108. Wafelek typu PrincePolo XXL w różnych smakach pakowany oddzielnie szt. 80 109. Baton czekoladowy z orzechami i karmelem typu Snikers szt. 60 110. Czekoladki w formie kalendarzy adwentowych pakowane po 50 g szt. 40 111. Baton w białej czekoladzie typu Mars Delight szt. 60 112. Baton z bakaliami typu Picnic szt. 40 113. Wafel w polewie czekoladowej typu WW oddzielnie pakowany szt. 50 114. Baton z nadzieniem mlecznym typu Milky Way, oddzielnie pakowany szt. 40 115. Chipsy w różnych smakach typu Lays w opakowaniach po 28g szt. 30 116. Baton czekoladowo-biszkopotowy z nadzieniem mlecznym typu Kinder Delice szt. 30 117. Ciastka z bakaliami w polewie czekoladowej typu Jeżyki w opakowaniach po 140 g szt. 30 118. Orzeszki ziemne obrane w opakowaniach po 300g szt. 20 119. Bombonierka czekoladowa typu Merci w opakowaniach po 250 g szt. 20 120. Ptasie mleczko o smaku waniliowym typu Milka Alpejskie w opakowaniach po 400 g szt. 20 121. Brzoskwinie w puszcze - waga netto 850 g szt. 20 122. Ananasy w puszcze - waga netto 565 g szt. 20 123. Cukierki czekoladowe śliwki w czekoladzie kalifornijskie pakowane po 300 g szt. 20 Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych na produkty, których określenie zawiera zwrot typu. Pojęcie równoważności należy odnosić do równoważności jakościowej oferowanych produktów. Zamawiający dopuszcza możliwość składnia ofert częściowych, tj. na poszczególne wyżej wskazane części zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składnia ofert wariantowych. Zamawiający nie wymaga od Wykonawców wniesienia wadium. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie zamierza ustanawiać dynamicznego systemu zakupów. Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia wyboru oferty najkorzystniejszej za pomocą aukcji elektronicznej. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawca zobowiązany jest podać w formularzu ofertowym części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia wykonania przedmiotu umowy w całości przez inny podmiot niż Wykonawca. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania ewentualnych podwykonawców jak za własne. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Oryginalny kod CPV: 15.41.11.00 - Olej roślinny Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.11.00 - Olej roślinny Oryginalny kod CPV: 15.98.12.00 - Gazowane wody mineralne Kod CPV wg słownika 2008: 15.98.12.00 - Gazowane wody mineralne Oryginalny kod CPV: 15.98.14.00 - Wody mineralne z dodatkiem substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.98.14.00 - Wody mineralne z dodatkiem substancji smakowych .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (przedmiotowe okoliczności wyszczególniono poniżej); Zamawiający dokona oceny spełnienia ww. warunków udziału w niniejszym postępowaniu poprzez sprawdzenie kompletności oraz poprawności złożonych dokumentów wymienionych w pkt VI specyfikacji metodą: spełnia - nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcą może być osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej oraz podmioty te występujące wspólnie. Podmioty składające ofertę wspólną, zobowiązane są przedłożyć wymagane dokumenty wymienione w punktach 1, 2, odrębnie dla poszczególnych jednostek, natomiast dokumenty wymienione od myślników, należy załączyć wspólnie dla podmiotów składających ofertę wspólną. 1. oryginał lub poświadczona przez uprawnionego przedstawiciela do reprezentowania Wykonawcy za zgodność z oryginałem, kopia aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz jeżeli podpisy na ofercie i załącznikach nie wynikają między innymi z odpisu lub wyciągu z właściwego rejestru lub ewidencji, wymagane jest załączenie dokumentu wskazującego osobę uprawnioną do reprezentowania składającego (składających) ofertę w formie oryginału lub jego poświadczonej kserokopii przez osobę uprawnioną do składania podpisów w imieniu składającego ofertę; 2. podpisanie przez uprawnionego przedstawiciela do reprezentowania Wykonawcy, oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie zawarto w formularzu ofertowym - załącznik nr 1). Ponadto w ofercie, należy złożyć: - wypełniony i podpisany przez uprawnionego przedstawiciela do reprezentowania wykonawcy formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji; - Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do przedłożenia w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy - pełnomocnictwo ustanawiające pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego (treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania). Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania za granicą, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 1, składa dokument zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. z 2006 r., Nr 87, poz. 605) w sprawie dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.city.poznan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Konarskiego 11/13 61-114 Poznań pokój nr 10.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2007 godzina 07:50, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Konarskiego 11/13 61-114 Poznań pokój nr 10 (sekretariat).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa pieczywa.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I CZĘŚĆ - DOSTAWA PIECZYWA L.p. Nazwa produktu J.m. Zamawiana ilość 1. Chleb pszenno-żytni, krojony, wypiekany w owalnym kształcie na bazie naturalnego kwasu chlebowego o masie 1 szt. nie większej niż 650 g kg 4100 2. Chleb razowy, krojony, o masie 1 szt. nie większej niż 500 g kg 620 3. Chleb żytnio-pszenny z dodatkiem ziaren m.in. lnu, słonecznika, krojony, o masie 1 szt. nie większej niż 400 g kg 450 4. Bułka wrocławska (tzw. kawiorek pszenny), krojony o masie 1 szt. nie większej niż 400 g kg 2500 5. Bułka zwykła o masie 1 szt. nie większej niż 55 g kg 1600 6. Rogal mleczny - pieczywo maślane bez posypki szt. 800 7. Bułka tarta kg 200 8. Pączek nadziewany marmoladą szt. 1400 9. Drożdżówka z kruszanką szt. 1400 10. Drożdżówka z serem szt. 700 11. Drożdżówka z jabłkiem szt. 650 12. Rogal z białym makiem kg 40 13. Babka w polewie czekoladowej kg 120 14. Ciasto drożdżowe z makiem w formie rolady, tzw. makowiec zawijany w polewie cukrowej kg 40 15. Piernik przekładany marmoladą kg 70 16. Sernik typu wiedeński kg 80 17. Ciastka kruche przekładane marmoladą w formie muszelki kg 40 18. Rurka krucha nałożona śmietaną szt. 800 19. Bułka mleczna z rodzynką szt. 800 20. Paluch nadziewany serem szt. 800 21. Amerykan z polewą lukrową szt. 300 22. Ciastko francuskie z dżemem (drabinka z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem dżemu) szt. 300 Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych na produkty, których określenie zawiera zwrot typu. Pojęcie równoważności należy odnosić do równoważności jakościowej oferowanych produktów..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa produktów spożywczych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II CZĘŚĆ - DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH L.p. Nazwa produktu J.m. Zamawia-na ilość -1- -2- -3- -4- 1. Makaron nitki kg 50 2. Makaron gniazdka kg 170 3. Makaron krajanka kg 70 4. Makaron świderki kg 180 5. Makaron muszelki kg 100 6. Makaron spaghetti kg 50 7. Cukier biały kryształ w opakowaniach po 1 kg kg 1800 8. Cukier waniliowy w opakowaniach po 1 kg kg 10 9. Pyzy drożdżowe szt. 2500 10. Herbata granulowana czarna typu indyjska kg 50 11. Herbata owocowa rozpuszczalna, tzw. napój herbaciany - różne smaki w opakowaniach nie większych niż po 1 kg kg 25 12. Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nescafe w opakowaniach po 200 g szt. 60 13. Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nescafe w opakowaniach po 100 g szt. 140 14. Kawa naturalna mielona typu Jacobs w opakowaniach po 250 g szt. 120 15. Kawa zbożowa typu Kujawianka kg 200 16. Kakao naturalne w opakowaniach po 100 g szt. 50 17. Sól jodowana kg 400 18. Miód naturalny kg 24 19. Kisiel bez cukru w opakowaniach po 38 g szt. 1500 20. Budyń śmietankowy bez cukru w opakowaniach po 40 g szt. 900 21. Ketchup łagodny w opakowaniach po 500 g szt. 150 22. Musztarda typu stołowa w opakowaniach po 200 g szt. 300 23. Chrzan tarty na kwasku cytrynowym w opakowaniach po 200 g szt. 300 24. Majonez typu Winiary w opakowaniach po 400 g szt. 180 25. Ocet spirytusowy - 10 % w opakowaniach po 0,5 l szt. 100 26. Drożdże w opakowaniach po 100 g szt. 60 27. Czosnek granulowany kg 3 28. Pieprz naturalny, czarny, mielony kg 8 29. Kwasek cytrynowy kg 36 30. Cynamon kg 1 31. Liść laurowy kg 4 32. Majeranek kg 6 33. Oregano kg 2 34. Ziele angielskie kg 2 35. Papryka mielona słodka kg 3 36. Papryka mielona ostra kg 2 37. Przyprawa warzywna do zup w proszku typu Vegeta kg 40 38. Przyprawa Curry kg 4 39. Przyprawa do drobiu kg 2 40. Przyprawa do mięsa wieprzowego kg 4 41. Przyprawa do ryb kg 2 42. Przyprawa do kiszenia ogórków w opakowaniach po 50 g szt. 25 43. Przyprawa do zup w płynie typu Winiary w opakowaniach po 1l l 60 44. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach po 250 g szt. 40 45. Zioła prowansalskie kg 2 46. Przyprawa do flaków wieprzowych w opakowaniach po 25 g szt. 35 47. Proszek do pieczenia w opakowaniach po 40 g szt. 50 48. Szałwia suszona w opakowaniach po 40 g szt. 35 49. Bazylia suszona w opakowaniach po 40 g szt. 35 50. Tymianek w opakowaniach po 40 g szt. 50 51. Rozmaryn w opakowaniach po 40 g szt. 40 52. Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła kg 9 53. Żur naturalny w opakowaniach po 0,5 l szt. 80 54. Mąka typu luksusowa typ 550 w opakowaniach po 1 kg kg 1100 55. Mąka ziemniaczana w opakowaniach po 1 kg kg 20 56. Ryż biały w opakowaniach po 1 kg kg 250 57. Kasza jęczmienna w opakowaniach po 1 kg kg 200 58. Kaszka manna w opakowaniach po 1 kg kg 170 59. Kaszka manna o smaku owocowym dla dzieci poniżej 1 roku życia typu Bobovita w opakowaniach nie mniejszych niż 200 g i nie większych niż 350 g kg 5 60. Kaszka ryżowa o smaku owocowym w opakowaniach nie mniejszych niż 200 g i nie większych niż 350 g kg 5 61. Płatki owsiane w opakowaniach nie mniejszych niż 0,5 kg i nie większych niż 1 kg kg 50 62. Olej roślinny typu Kujawski w opakowaniach po 1 l l 420 63. Aromat do ciast w płynie w opakowaniach po 10 ml szt. 10 64. Rodzynki w opakowaniach po 100 g szt. 8 65. Woda źródlana gazowana, niskozmineralizowana w opakowaniach po 1,5 l szt. 2500 66. Woda źródlana niegazowana, niskozmineralizowana w opakowaniach po 1,5 l szt. 1500 67. Napój niegazowany o smaku owocowym, bez dodatku sztucznych substancji słodzących, z dodatkiem zagęszczonego soku owocowego - zawartość minimum 3%, w opakowaniach nie mniejszych niż po 1 l i nie większych niż po 2 l l 300 68. Mak niebieski kg 3 69. Wafle przekładane z masą czekoladową lub orzechową kg 300 70. Ciastka kruche z cukrem kg 80 71. Ciastka kruche z kleksem dżemu lub galaretki kg 50 72. Cukierki owocowe z nadzieniem owocowym o różnych smakach kg 15 73. Cukierki owocowe landrynki miniaturki kg 10 74. Cukierki czekoladowe nadziewane o różnych smakach typu mieszanka wedlowska kg 45 75. Czekolada mleczna w opakowaniach po 100 g szt. 300 76. Czekolada mleczna w opakowaniach po 180 g szt. 160 77. Czekolada bez cukru w opakowaniach po 80 g szt. 20 78. Gwiazdorek czekoladowy - waga 40 g szt. 140 79. Gwiazdorek czekoladowy - waga 85 g szt. 20 80. Wafel kakaowy w polewie czekoladowej typu Grzesiek oddzielnie pakowany szt. 2000 81. Ciastka biszkoptowe z dodatkiem galaretki w polewie czekoladowej typu Delicje w opakowaniach nie większych niż po 170 g kg 30 82. Wafle bez cukru w opakowaniach nie większych niż po 100 g kg 40 83. Pierniki w polewie czekoladowej typu Katarzynki w opakowaniach nie większych niż po 160 g kg 20 84. Pierniki nadziewane w czekoladzie typu Alpejskie w opakowaniach nie większych niż po 200 g kg 25 85. Rodzynki w czekoladzie w opakowaniach po 100 g szt. 130 86. Baton czekoladowy z nadzieniem mleczno - toffi typu Mars szt. 70 87. Baton czekoladowy z nadzieniem kokosowym typu Bounty szt. 70 88. Sucharki delikatesowe w opakowaniach po 290 g szt. 45 89. Zabawka w plastikowym opakowaniu w kształcie jaja oblanego czekoladą - jajko z niespodzianką szt. 70 90. Cukierki żelki owocowe w opakowaniach nie mniejszych niż 80 g i nie większych niż 120 g kg 8 91. Chrupki kukurydziane bezsmakowe w opakowaniach po 80 g szt. 60 92. Lizaki typu ChupaChups w różnych smakach szt. 160 93. Baton czekoladowy z wafelkiem nadziewany masą śmietankowo-waniliową typu Kinder Bueno szt. 60 94. Herbatniki w opakowaniach nie mniejszych niż 20 g i nie większych niż 40 g kg 4 95. Baton czekoladowy z karmelem typu Twix szt. 60 96. Baton z herbatnikiem w mlecznej czekoladzie i masą śmietankową typu 3Bit szt. 60 97. Biszkopty zwykłe w opakowaniach nie mniejszych niż 100 g i nie większych niż 180 g kg 6 98. Herbata wieloowocowa dla dzieci poniżej 1 roku życia typu Hipp w opakowaniach po 200g szt. 15 99. Krem czekoladowo-orzechowy typu Nutella w opakowaniach po 200 g szt. 50 100. Guma rozpuszczalna typu Mamba w opakowaniach po 22 g szt. 100 101. Ciastka biszkoptowe typu Petitki Lubisie w opakowaniach po 30 g szt. 100 102. Sok typu Jupik w opakowaniach po 330 ml szt. 100 103. Czekolada mleczna z orzechami w opakowaniach po 100 g szt. 100 104. Czekolada mleczna z orzechami w opakowaniach po 180 g szt. 20 105. Czekolada mleczna łaciata w opakowaniach po 100 g szt. 100 106. Paluszki słone typu Lajkonik w opakowaniach po 100 g szt. 100 107. Cukierki nadziewane do żucia typu nimm2 Żujki w opakowaniach po 90 g szt. 30 108. Wafelek typu PrincePolo XXL w różnych smakach pakowany oddzielnie szt. 80 109. Baton czekoladowy z orzechami i karmelem typu Snikers szt. 60 110. Czekoladki w formie kalendarzy adwentowych pakowane po 50 g szt. 40 111. Baton w białej czekoladzie typu Mars Delight szt. 60 112. Baton z bakaliami typu Picnic szt. 40 113. Wafel w polewie czekoladowej typu WW oddzielnie pakowany szt. 50 114. Baton z nadzieniem mlecznym typu Milky Way, oddzielnie pakowany szt. 40 115. Chipsy w różnych smakach typu Lays w opakowaniach po 28g szt. 30 116. Baton czekoladowo-biszkopotowy z nadzieniem mlecznym typu Kinder Delice szt. 30 117. Ciastka z bakaliami w polewie czekoladowej typu Jeżyki w opakowaniach po 140 g szt. 30 118. Orzeszki ziemne obrane w opakowaniach po 300g szt. 20 119. Bombonierka czekoladowa typu Merci w opakowaniach po 250 g szt. 20 120. Ptasie mleczko o smaku waniliowym typu Milka Alpejskie w opakowaniach po 400 g szt. 20 121. Brzoskwinie w puszcze - waga netto 850 g szt. 20 122. Ananasy w puszcze - waga netto 565 g szt. 20 123. Cukierki czekoladowe śliwki w czekoladzie kalifornijskie pakowane po 300 g szt. 20 Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych na produkty, których określenie zawiera zwrot typu. Pojęcie równoważności należy odnosić do równoważności jakościowej oferowanych produktów..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.41.11.00-3, 15.60.00.00-4, 15.98.12.00-0, 15.98.14.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Sporządzenie diagnoz psychofizycznych dzieci przebywających w pieczy zastępczej na terenie powiatu poznańskiego
- Remont drogi powiatowej nr 2405P - ulicy Rynkowej w Przeźmierowie, na odcinku od drogi krajowej nr 92 - ul. Poznańskiej do drogi wojewódzkiej nr 307 - ul. Bukowskiej
- AD/ZP/42/25 Przedmiotem umowy jest dostawa oraz przedłużenie wsparcia dla zapory sieciowej firmy Checkpoint dla Politechniki Poznańskiej.
- Zapewnienie pakietów profilaktycznych i rehabilitacyjnych w ramach projektu ZDROWO-ZAWODOWO
- Udostępnienie pomieszczeń do przechowywanie zwłok oraz do przeprowadzenia sądowo-lekarskiej sekcji zwłok na zlecenie Prokuratury Rejonowej w Nowym Tomyślu.
- Udostępnienie pomieszczeń do przechowywanie zwłok oraz do przeprowadzenia sądowo-lekarskiej sekcji zwłok na zlecenie Prokuratury Rejonowej w Lesznie.
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa napojów, herbat, warzyw, owoców oraz innych produktów spożywczych w ramach zapotrzebowania do punktów gastronomicznych Narodowego Forum Muzyki im. W. Lutosławskiego we Wrocławiu
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego "Chatka Puchatka" w Lubiczu Górnym
- Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Płocku
- Dostawy artykułów spożywczych sypkich do Aresztu Śledczego w Suwałkach.
- Sukcesywna dostawa żywności w podziale na zadania
- Dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu.
więcej: Olej roślinny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.