Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-21
Kielce: Dodatkowe kursy i szkolenia dla uczestników projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 246107 - 2012; data zamieszczenia: 21.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego , ul. Zagórska 14, 25-355 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3447769, faks 041 3682456.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsps.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dodatkowe kursy i szkolenia dla uczestników projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia Kuchnia fusion bis dla 24 uczniów (1grupa x 12 uczniów) 1. Celem szkolenia jest poznanie zasad, którymi kieruje się kuchnia fusion oraz zdobycie umiejętności sporządzania potraw, w których łączone są produkty z różnych stron świata. 2. Program szkolenia powinien obejmować 20 h w tym zajęć praktycznych 18 h a. Wprowadzenie do kuchni w stylu fusion b. Nowoczesne trendy w gastronomii europejskiej i dalekowschodniej c. Zasady łączenia składników w kuchni fusion d. Zastosowanie przypraw e. Przygotowanie i podawanie potraw fusion 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: luty 2013r. 4. Zajęcia odbywać się będą w dni wolne od zajęć szkolnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolenie zakończy się egzaminem wewnętrznym, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia. Zadanie 2. Organizacja i przeprowadzenie szkolenia Desery dla 24 uczniów (1grupa x 12 uczniów) 1. Celem szkolenia jest poznanie szerokiego asortymentu deserów oraz doskonalenie umiejętności sporządzania deserów. 2. Program szkolenia powinien obejmować 15 h w tym zajęć praktycznych 12 h a. Asortyment deserów b. Sporządzanie deserów z jaj, produktów mlecznych, czekolady, owoców, mąki itp. c. Dekorowanie deserów d. Podawanie deserów e. Nowoczesne trendy w dekorowaniu i podawaniu deserów 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji szkolenia: kwiecień 2013r. 4. Zajęcia odbywać się będą w dni wolne od zajęć szkolnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia: siedziba Zamawiającego 6. Szkolenie zakończy się egzaminem wewnętrznym, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia. Zadanie 3. Organizacja i przeprowadzenie kursu na prawa jazdy bis dla 30 uczniów Celem kursu jest zdobycie podstawowych wiadomości i umiejętności niezbędnych przy ubieganiu się o prawo jazdy kategorii B. 1. Podstawowy zakres programu szkolenia na Prawo jazdy kat. B musi być zgodny z programem nauczania zawartym w ustawie Prawo o ruchu drogowym oraz Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów (Dz. U. z 2005 r. Nr 217, poz. 1834) (1 godzina zajęć teoretycznych = 45 min) (1 godzina zajęć praktycznych = 60 min) 2. Termin realizacji szkolenia: od lutego do czerwca 2013r. 3. Zajęcia na kursie odbywać się mogą w czasie wolnym od zajęć dydaktycznych w szkole. Zajęcia praktyczne obejmują zajęcia na placu manewrowym i w ruchu drogowym. Rozpoczynają się po przeprowadzeniu zajęć teoretycznych. Przeprowadzenie zajęć, zarówno praktycznych jak i teoretycznych winno być potwierdzone w karcie przeprowadzonych zajęć każdorazowo po ich zakończeniu przez osobę prowadzącą zajęcia i uczestnika zajęć. Zajęcia praktyczne i teoretyczne winny się odbyć na terenie miasta Kielce. 4. Po ukończeniu szkolenia Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom: - zaświadczenie o ukończeniu kursu wymagane do WORD zgodne z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów Wykonawca zobowiązany będzie do zorganizowania jednego egzaminu zewnętrznego, którego koszt zostanie wliczony w cenę szkolenia. Zadanie 4. Organizacja i przeprowadzenie Kursu barmańskiego I stopnia bis dla 30 uczniów (1 grupa x 15 osób) 1. Celem kursu jest zdobycie podstawowych wiadomości i umiejętności potrzebnych do pracy na stanowisku barman. 2. Program szkolenia powinien obejmować 30h w tym zajęć praktycznych 25h a. terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego b. wyposażenie i organizacja cocktail - baru c. rodzaje naczyń szklanych d. towaroznawstwo i typologia napojów alkoholowych i bezalkoholowych e. podział i charakterystyka napojów mieszanych f. miksologia (struktura napoju mieszanego, rodzaje składników napojów mieszanych: główne i dodatkowe, szprycujące, określanie mocy w napojach, miary barowe) g. techniki nalewania i podawania drinków h. zasady przygotowania napojów typu herbata, kawa i. zasady łączenia napojów alkoholowych z innymi napojami i potrawami 1 godzina dydaktyczna = 45 minut 3. Termin realizacji kursu: 14 - 27 styczeń 2013r. (ferie zimowe) 4. Zajęcia muszą odbywać się codziennie, w dni robocze (od poniedziałku do piątku), w godzinach między 800 a 1900 wg planu nauczania obejmującego 30 godzin dydaktycznych tygodniowo. 5. Miejsce realizacji kursu: siedziba Zamawiającego. 6. Wykonawca zapewnia bazę materiałową do przeprowadzenia szkolenia, materiały szkoleniowe dla uczestników w formie drukowanej lub elektronicznej. 7. Każdy uczestnik kursu otrzyma na własność shacker, którego koszt wliczony jest w cenę kursu. 8. Kurs zakończy się egzaminem wewnętrznym sprawdzającym nabyte wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne, po zaliczeniu którego Wykonawca zobowiązany będzie wydać uczestnikom: - certyfikat potwierdzający nabycie umiejętności barmańskich I stopnia, - zaświadczenie na druku, którego wzór określa rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dn. 03.02.2006 w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych ( Dz. U. nr 31. poz. 216 )..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.57.00.00 - Usługi szkolenia w dziedzinie rozwoju osobistego .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 7.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ;aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp (oznacza to, że osoby fizyczne składają wyłącznie oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia wg wzoru z załącznika nr 3 do SIWZ).
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający wymaga (dla obu części zamówienia) - wykonania w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 usług odpowiadających swoim rodzajem usługom stanowiącym przedmiot zamówienia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania oferty, a jeżeli okres prowadzenia działalności lub wykonywania czynności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te usługi zostały wykonane należycie (odpowiednie referencje) - wzór wykazu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, wykształcenia, doświadczenia, niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informację o podstawie dysponowania tymi osobami, (załącznik nr 5do SIWZ)
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zał. nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsps.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.zsps.edu.pl..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2012 godzina 11:30, miejsce: Zespół Szkól Przemysłu Spożywczego w Kielcach, ul Zagórska 14 pokój: Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Dostawy membran z kolagenem dla potrzeb Bloku Operacyjnego Ogólnego Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach.
- Dostawa, montaż oraz uruchomienie urządzenia do dynamicznej wymiany oleju w automatycznych skrzyniach biegów
- Świadczenie stałych, kompleksowych usługi utrzymania czystości i porządku w budynkach Zamawiającego - RCKiK w Kielcach przy ul. Jagiellońskiej 66
- "Kompleksowa dostawa gazu ziemnego grupy E (wysokometanowy) na potrzeby Sądu Rejonowego w Kielcach w roku 2025"
- "Dostawa kart podarunkowych przedpłaconych (prepaid) dla pracowników WOMP w Kielcach"
- ŚWIADCZENIE USŁUG PRZEWOZU I PRZECHOWYWANIA ZWŁOK DLA POTRZEB PROKURATURY REJONOWEJ W SARACHOWICACH
więcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przeprowadzenie szkoleń dla kandydatów na rodziny zastępcze
- Organizacja i przeprowadzenie stacjonarnych szkoleń z zakresu prawa w podziale na 4 części
- Kursy językowe dla osób usamodzielniających się z rodzin zastępczych w projekcie "#Rodzina"
- Kursy językowe dla wychowanków rodzin zastępczych w projekcie "#Rodzina"
- "Świadczenie usługi: psychologa, pedagoga, doradcy zawodowego, animatora, Trenera SDR w ramach realizacji projektu pn.: "WSPARCIE PIECZY ZASTĘPCZEJ W POWIECIE GOŁDAPSKIM".
- Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia z zakresu strategii uczenia się, kreatywnego i bezpiecznego wykorzystywania mediów dla uczestników projektu "Aktywni z OHP".
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.