eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleDostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi w Opolu, ul. Pułaskiego 3



Ogłoszenie z dnia 2007-12-10

Opole: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi w Opolu, ul. Pułaskiego 3
Numer ogłoszenia: 246163 - 2007; data zamieszczenia: 10.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej, ul. gen. K. Pułaskiego 3, 45-048 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4542286, 0774021888, fax 0774021887.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo2.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi w Opolu, ul. Pułaskiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzu ofertowym dołączonym do specyfikacji istotnych warunków zamówienia w okresie od 02.01.2008 do 31.12.2008r. - za wyjątkiem ferii i wakacji. Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Dowóz towaru będzie się odbywał transportem Oferenta i na Jego koszt. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dostawę grup asortymentowych (pakietów): 1) pakiet nr 1 - mięso wieprzowe, podroby, wędliny 2) pakiet nr 2 - mięso drobiowe, jaja 3) pakiet nr 3 - mrożonki 4) pakiet nr 4 - pozostałe artykuły spożywcze (produkty mleczarskie, koncentraty itp.).

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia dopuszczeni są Wykonawcy, którzy: 1) Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj. - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Oferent winien złożyć stosowne oświadczenia zgodnie z wymogami s.i.w.z.; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. prawo zamówień publicznych. Oferent winien złożyć stosowne oświadczenia zgodnie z wymogami s.i.w.z.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony druk OFERTA, który należy sporządzić ściśle wg wzoru druku załączonego przez zamawiającego (zał. nr 1 do s.i.w.z.); 2) wypełniony druk FORMULARZY CENOWYCH, które należy sporządzić ściśle wg wzoru druków stanowiących zał. nr 2, 3, 4, 5 i 6 do s.i.w.z.; 3) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych (zał. nr 6 do s.i.w.z.), 4) dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu, tj. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5) podpisany projekt umowy (załącznik nr 7 do s.i.w.z.); 6) referencje, jeśli Wykonawca wcześniej realizował podobne dostawy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lo2.opole.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi ul. gen. K. Pułaskiego 3 45-048 Opole sekretariat (p. 120).

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Publ. Lic. Ogólnokszt. Nr II z Oddz. Dwujęz, Opole, ul. Pułaskiego 3 - pok. 120.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe, podroby, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: łopatka wieprzowa z kością - 860 kg, bez kości - 150 kg, gulasz wieprzowy - 960 kg,schab bez kości - 550 kg, kiełbasa śląska - 275 kg, zwyczajna - 170 kg, szynkowa - 95 kg i inne (karczek b/kości, wątroba, kiełbasy cytrynowa i parówkowa) w mniejszych ilościach.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe, jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ćwiartka kurczaka - 1600 kg, piersi (filety) drobiowe - 410 kg, jaja kl. L - 9870 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1, 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.