eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy SączŚwiadczenie usług hotelarsko - gastronomicznych dla uczestników XXIII Forum Księgowych Instytucji Kultury



Ogłoszenie z dnia 2011-09-15

Nowy Sącz: Świadczenie usług hotelarsko - gastronomicznych dla uczestników XXIII Forum Księgowych Instytucji Kultury
Numer ogłoszenia: 246407 - 2011; data zamieszczenia: 15.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Małopolskie Centrum Kultury "Sokół" w Nowym Sączu, ul. Długosza 3, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 18 4482610, faks 18 4482611.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług hotelarsko - gastronomicznych dla uczestników XXIII Forum Księgowych Instytucji Kultury.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest kompleksowe świadczenie usługi hotelarsko - gastronomicznej dla potrzeb uczestników XXIII Forum Księgowych Instytucji Kultury w terminie 04-07 października 2011 r. oraz w ramach w/w usługi udostępnienie dla potrzeb forum: a) klimatyzowanej sali wykładowej na 80 osób, (+/-20 osób) b) miejsca w centralnej części holu hotelowego gdzie będzie realizowana usługa, na potrzeby pracy biura organizacyjnego forum. 2) Usługa winna być realizowana na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej - w centrum miasta Zakopanego ok. 500 m od Krupówek, 900 m od skoczni wg www.googlemaps.pl, w hotelu z windą, dla minimum 80 osób (+/-20), w dniach 4 - 7 października 2011 r. 3) Zamawiający zastrzega sobie możliwość przedmiotowej zmiany wartości zamówienia w ten sposób, że liczba osób korzystająca z usługi będącej przedmiotem zamówienia zaplanowana jest na 80 osób. Przewidywaną zmianę ilości osób szacuje się na +/- 20 osób 4) W związku z powyższym faktem Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia lub zwiększenia ilości uczestników na poziomie +/- 20 osób. 5) Wykonawca zapewni dla uczestników Forum: A. Wyżywienie dla uczestników Forum: 1) 3 śniadania dla uczestników forum w dniach 5-6-7 października 2011 r. 2) 3 obiady wraz z obsługą kelnerską w dniach 5-6-7 października.2011 r. 3) 1 kolacja wraz z obsługą kelnerską dla uczestników Forum w dniu 6.10.2011 r. 4) 5 serwisów kawowych (uzupełniane według bieżącego zużycia) 5) IMPREZA TOWARZYSZĄCA w dniu 5 października 2011 r. Wykonawca zorganizuje BIESIADĘ Z KAPELĄ GÓRALSKĄ w ramach uroczystej kolacji. B. Termin świadczenia usług gastronomicznych: a) śniadania w dniach 5-6-7.10.2011 r. - od 7.00 do 8.45 b) obiad w dniach 5-6.10.2011 r. - od 13.15 do 14.30 c) obiad w dniu 7.10.2011 r. - od 12.00 do 14.00 d) biesiada z KAPELĄ GÓRALSKĄ w dniu 5.10.2011 r. - od 19.00 do 24.00 e) kolacja w dniu 6.10.2011 r. - od 18.15 do 20.00 f) serwisy kawowe w dniach 5-6.10.2011 r. - od 11.00 do 11.30 oraz od 16.00 do 16.30 g) serwis kawowy w dniu 7.02.2011 r. - od 11.00 do 11.30 Zamawiający zastrzega możliwość zmiany godzin wydawania posiłków i serwisu kawowego +/- 30 minut po wcześniejszej informacji złożonej przez Zamawiającego do dnia 26.09.2011 r. C. Zakwaterowanie dla uczestników Forum: 1) W terminie 04/05/06/07 października 2011 r. jedno-, dwu-, trzy- osobowe pokoje spełniające standard pokoi hotelu 3 gwiazdkowego. 2) Wyposażenie pokoi: telewizor, telefon, radio, szafa na ubrania, 2 krzesła, stolik, lampka nocna, czajnik, wyposażenie stołowe tj. szklanki/filiżanki, talerzyki, sztućce. 3) Łazienka w pokojach: wanna lub prysznic, mydło w płynie, szamponetki, papier toaletowy, lustro, ręczniki, wieszaki. 4) Pokoje z pełnym węzłem sanitarnym w nienagannym stanie - ciepłe, czyste, nowe lub dokładnie odnowione. D. Sala konferencyjna dla potrzeb Forum: 1) Wykonawca udostępni w cenie usługi hotelarsko - gastronomicznej klimatyzowaną salę wykładową w dniach 05-06.10.2011 r. w godzinach od 09:00 do 18:00 i w dniu 07.10.2011 r. w godzinach od 9:00 do 13:00 na 80 osób (+/-20 osób). 2) Na wyposażeniu Sali konferencyjnej winno być: a) sprzęt multimedialny tj. ekran i projektor, b) Flip-czart, c) nagłośnienie przystosowane do powierzchni Sali, d) stabilne krzesła z blatami dla uczestników Forum. E. Biuro organizacyjne: Wykonawca zapewni w cenie usługi hotelarsko - gastronomicznej miejsce o powierzchni minimum 3 m2 w centralnej części holu hotelowego przystosowane do pracy biura organizacyjnego Forum w dniach 05-07.10.2011 r. w godzinach od 08:00 do 18:30 6) Wykonawca zapewni całodzienne wyżywienie, urozmaicenie oraz właściwą kaloryczność posiłków zgodnie z normami obowiązującymi w żywieniu zbiorowym. Podawane posiłki muszą być świeże, przyrządzane w dniu ich podania. 7) Przygotowanie i podawanie posiłków musi się odbywać z zachowaniem wymogów sanitarno - epidemiologicznych w zakresie personelu oraz warunków produkcji. 8) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialności za przestrzeganie wszelkich obowiązujących norm..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.51.10.00 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów 92.30.00.00 - Usługi rozrywkowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.09.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Grupa Turystyczno Hotelowa BEL - AMI Sp. z o. o., ul. Goszczyńskiego 24, 34-500 Zakopane, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 55692,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 51099,27

  • Oferta z najniższą ceną: 51099,27 / Oferta z najwyższą ceną: 72108,81

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający może udzielić zamó-wienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi po-wszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Zamawiający zdecydował się na zastosowanie trybu - zapytania o cenę, kierując się tym, że przedmiotem zamówienia są wyłącznie usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w roz-porządzeniu wydanym na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp. W przypadku zamówienia usług hote-larsko-gastronomicznych cechy przedmiotu zamówienia, tj. powszechna dostępność i usta-lone standardy jakościowe w postaci powtarzalnych cech jakościowych oraz nie wymagające skomplikowanego opisu występują równocześnie. Również w przypadku takiego zamówienia istnieje możliwość realizacji go przez większość podmiotów w tej branży. Występuje wielość podmiotów na rynku zakopiańskim zajmujących się usługami hotelarsko - gastronomicz-nymi określonych w sposób standardowy, typowy, nie wymagających indywidualnego podej-ścia. Ponadto tryb zapytania o cenę jest powszechnie dostępną metodą udzielenia zamówienia publicznego w przypadku zamówień typowych i prostych, do których można zaliczyć usługi hotelarsko-gastronomiczne. Przesłankę art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych należy rozumieć jako możliwość realizacji typowych w danej branży zamówień, przez większość podmiotów tej branży. Zaproszenie do składania ofert zostało wysłane do 6 Wykonawców.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.