eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PłońskDostawa artykułów żywnościowych w 2015r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-01

Płońsk: Dostawa artykułów żywnościowych w 2015r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku
Numer ogłoszenia: 248047 - 2014; data zamieszczenia: 01.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku , ul. Płocka 56, 09-100 Płońsk, woj. mazowieckie, tel. 023 6622145, faks 023 6622685.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.loplonsk.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Jednostki Samorządu Terytorialnego..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych w 2015r. dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Płońsku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w 2015r. dla potrzeb internatu przy Zespole Szkół Ogólnokształcących w Płońsku. Przedmiot zamówienia został podzielony na części I - X, w tym: CZĘŚĆ I - Mięso i przetwory CZĘŚĆ II - JAJA CZĘŚĆ III - PIECZYWO CZĘŚĆ IV - CIASTA CZĘŚĆ V - JABŁKA CZĘŚĆ VI - POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA CZĘŚĆ VII - PRODUKTY MLECZARSKIE CZĘŚĆ VIII - MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY CZĘŚĆ IX - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE CZĘŚĆ X - ZIEMNIAKI 2. Szczegółowy wykaz i zakres wszystkich części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia części I - X stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 5. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914), oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. 6. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w jego magazynach. 7. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uzasadnionych przypadkach na żądanie zamawiającego również w soboty. 8.Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia uzasadnione jest specyfiką przedmiotu zamówienia a wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy - lub równoważny. Wykonawca, który powoła się na rozwiązania równoważne opisanym przez zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-1, 15.81.20.00-3, 03.22.23.21-9, 03.22.20.00-3, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 03.21.21.00-1, 15.40.00.00-2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów (według wzoru - załącznik nr 7 do siwz). - jeżeli dotyczy, 2) jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik -pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy - jeżeli dotyczy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.loplonsk.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku ul. Płocka 56 09-100 Płońsk - na pisemny wniosek wykonawcy..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Ogólnokształcących w Płońsku ul. Płcka 56 09-100 Płońsk - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1.Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia. 2.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W tym przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Przy ocenie spełniania warunków brany jest pod uwagę łączny potencjał Wykonawców. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego składają wspólne oświadczenie , że razem spełniają warunki, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy. Każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia musi wykazać samodzielnie, iż brak jest podstaw do jego wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1i art. 24 ust.2 pkt 5) ustawy Pzp. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zostanie wybrana, Zamawiający żąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych Wykonawców..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZĘŚĆ I - MIĘSO I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I - MIĘSO I PRZETWORY 1. Przewidywana częstotliwość dostaw : codziennie - nie później niż do godz. 8.00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 6. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 7. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami W kg: 1. Mięso mielone 640 2. Łopatka b/k wieprz. 450 3. Schab b/k wieprz. 400 4. Słonina wieprz 60 5. Szynka b/k wieprz. 550 6. Filet drobiowy 220 7. Kurczak - udo 700 8. Szynka konserwowa 20 9. Kiełbasa zamkowa 40 10. Kiełbasa śniadaniowa 20 11. Kiełbasa cienka śląska 80 12. Kiełbasa cytrynowa 20 13. Kiełbasa kanapkowa 30 14. Łopatka wędzona 50 15. Ogonówka wieprz. 50 16. Parówki 100 17. Polędwica sopocka 78 18. Pasztet wieprzowy 70 19. Szynka wędzona 200 20. Polędwica drobiowa 70 21. Kiełbasa szynkowa 90 22. Schab wędzony 20 23. Kiełbasa krakowska 20 24. Smalec w kostce (1 kostka-200g) 70 25. Szynka wiejska 20 26. Kiełbasa biała 90 27. Salami 20 28. Baleron 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚĆ II - JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II - JAJA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw raz w tygodniu . 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Ilość w szt.: 1. Jaja świeże - klasa A 6000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ III - PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ III - PIECZYWO 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie: poniedziałek - piątek, nie później niż do godz. 6.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Ilość w szt.: 1 chleb żytni 300g (mąka żytnia, kwas żytni, sól, woda) 200 2 chleb pszenny krojony 500g 2500 3 chleb razowy krojony 500g 1500 4 bułki zwykłe 90g 15000 5 bułki kajzerki 80g 400 6 bułka tarta 400g 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: CZĘŚĆ V - JABŁKA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ V - JABŁKA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2 - 3 razy w tygodniu do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami Ilość w kg: 1.jabłka 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: CZĘŚĆ VI - POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ VI - POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: : codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Ilość w kg: 1 banany 400 2 buraki 150 3 brokuły świeże 35 4 cebula 100 5 cebula czerwona 10 6 gruszki 80 7 kalafior świeży 35 8 kiwi 50 9 kapusta czerwona 150 10 kapusta biała 700 11 kapusta kiszona 600 12 kapusta pekińska 600 13 sałata lodowa - 450g 100 14 marchew 600 15 mandarynki 100 16 natka pietruszki pęczki - lOOg 20 17 ogórki kiszone 250 18 ogórek świeży 600 19 pomidory 700 20 pieczarki 150 21 papryka świeża 250 22 pietruszka korzeń. 80 23 pomarańcze 120 24 por 80 25 seler 200 26 sałata 300 27 szczypiorek pęczki 100g 32 28 szczaw konserwowy, siekany 350g 34 29 rzodkiewki pęczki 200g 134 30 winogrona 100 31 sałatka szwedzka 920 ml 80 32 ogórki konserwowe 860g 200 33 cytryny 100 34 czosnek główki 2 35 koperek świeży pęczki 100 g 20 36 nektarynki 50 37 koperek suszony 20g 0,1 38 papryka konserwowa 450 g 20 39 pietruszka suszona 15g 0,1 40 przecier ogórkowy 920 ml 60 41 kompot owocowy 900ml 600 42 grzyby suszone 10g 0,1 43 jabłka suszone 1,5 45 brzoskwinie 55 46 czereśnie 20 47 truskawki świeże 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: CZĘŚĆ VII - PRODUKTY MLECZARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ VII - PRODUKTY MLECZARSKIE 1. Przewidywana częstotliwości dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 6.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami Ilość w szt.: 1 jogurt owocowy 150g wart.odżywcza w 100g: wart.energet .400kJ/95kcl, białko 3,5g, węglowodany 14,6g, tłuszcz 2, 5 g. 1500 2 jogurt owocowy 120g wart odżywcza w 100g: wart energet.378kJ/90kcal,białko 3,6g,węglowodany 12,8g,tłuszcz 2,6g, z kulturą żywych bakterii 450 3 jogurt naturalny z ziarnami zbóż 175g wart. Odżywcza w 100g: wart. energet.410kJ/97kcal,białko 4,1g,węglowodany13,4,tłuszcz 2,9g 360 4 masło śmietankowe kostka zaw.tł.min.82% 200g 2000 5 masło roślinne kostka 250g 300 6 Mleko spożywcze w folii 2,0% 11, mleko pasteryzowane w wysokiej temp., wart. odżywcza w 100 g, wart. energetyczna 58 kcl. (243 Kj), białko 3g, węglowodany 4,3g, tłuszcz 2,0g. 3000 7 ser biały twaróg półtłusty 3,5% tłuszczu (kg) 420 8 ser twardy żółty salami pełnotłusty (kg) 200 9 ser twardy żółty gouda (kg) 20 10 serek topiony zegary 200g 200 11 śmietana 30% % 1 w folii 250 ml,wart. Energetyczna 100g291kal (1218 kJ) 2000 12 serek wiejski granulowany 200g 160 13 serek homogenizowany 150g 600 14 serek homogenizowany 140g z owocami 1000 15 ser feta 270g 70 16 jogurt naturalny 340g 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: CZĘŚĆ VIII - MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ VIII - MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY 1. Przewidywana częstotliwość dostaw raz w tygodniu do godz. 8.30 rano; 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ? terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Ilość w kg: 1. kostka z mintaja mrożona 15 2. truskawki mrożone całe owoce 2500g 160 3. marchew z groszkiem mrożona 450g 20 4. frytki ziemniaczane karbowane 1500g 26 5. fasolka szparagowa zielona mroź. 450G 28 6. filety śledziowe solone 40 7. filet z miruny ze skórą mrożony 400 8. barszcz ukraiński mrożony 2500g 45 9. kalafior mrożony 2500g 60 10. zupa jarzynowa mrożona 2500g 60 11. makrela wędzona 70 Ilość w szt.: 1. kluski śląskie 450g 250 2. knedle z owocami mroź. 450g 200 3. lody 200ml 200 4. pierogi z kapustą i grzyb.mroż.450g 50 5. pierogi z mięsem mrożone 450g 110 6. pierogi z owocami mrożone 450g 200 7. pierogi z serem mrożone 450g 230 8. pyzy ziemniaczane mrożone 450g 250 9. pyzy ziemniaczane z mięsem mroż 450g 100 10. uszka z mięsem mrożone 350g 160 11. uszka z pieczarkami mrożone 350g 20 12. zupa grzybowa 450g 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: CZĘŚĆ IX - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ IX - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE 1. Przewidywana częstotliwość dostaw 1 - 2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Ilość w szt.: 1. wafel pokryty czarną czekoladą wypełniony nadzieniem mleczno-orzechowym. 43 g, wartości odżywcze w 1 00 g: wartość energetyczna 570,00 kcal Białko 9,80 g Węglowodany 48,20 g Tłuszcz 37,50 g 600 2. ananasy w puszce plastry 565 g 30 3. baton czekoladowy 45g. Skład: nugatowe nadzienie oblane mleczną czekoladą 300 4. biszkopty z galaretką w polewie czekoladowej 147g (wart. odżywcza w 100g produktu, wart. energetyczna 1535 kcal/365kj, białko 3,30g, węglowodany 70g, tłuszcz 7,30g ) 120 5. budyń 64g bez cukru na 3/4 1 mleka 250 6. chrzan 180g, skład: chrzan -90 %, cukier, ocet spirytusowy, woda, sól, kw. cytrynowy, regulator kwasowości, olej roślinny, mleko w proszku, substancje konserwujące E- 223 40 7. ciastka kruche - 1 kg 10 8. cukier waniliowy 32g 30 9. cukier z buraków cukrowych 1kg 1000 10. cukierki czekoladowe - 1 kg 20 11. czekolada mleczna 100g wartość odżywcza 2216kJ/530kcal,białko 6g,tłuszcz 18,8g, cukier 56,9g 200 12. dżem niskosłodzony różne smaki 280g. Sporządzony z 40g owoców na 100g produktu 1200 13. fasola biała sucha 400g 150 14. fasola czerwona konserw z otwarciem 400g 110 15. galaretki różne smaki 79g 630 16. groch łuskany połówki 400g 110 17. groszek konserwowy puszka z otwarciem 400g 220 18. herbata granulowana 90g 300 19. herbatniki zwykłe 50g 480 20. kakao l00g, wart. odżywcza w l00g produktu: wart. Energetyczna 1276kJ/307kcI, białko 20,4g, węglowodany 15,6g, tłuszcz 11g 80 21. kasza gryczana 400g 300 22. kasza jęczmienna pęczak 500g 300 23. kasza jęczmienna średnia 500g 50 24. kasza manna 500g 30 25. kawa inka 150g 50 26. ketchup 500g, (łagodny/pikantny)skład: 163g pomidorów na 100g produktu cukier, cebula 7%, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca, ocet, kwasek cytrynowy - regulator kwasowości, sól, przyprawy, wart. odżywcza w 100g produktu: wart. Energetyczna 429kJ/101 kcal, białko 1,9 g, węglowodany 22,5 g, tłuszcz 0,4 g 120 27. kisiel bez cukru na 3/4 1 wody 58g (różne smaki) 60 28. koncentrat pomidorowy 30% 190g, wart. odżywcza w l00g produktu: wart. Energetyczna 435kJ/104kcl, białko 5,6g, węglowodany 16,7g, tłuszcz l,5g 150 29. krem czekoladowy do smarowania z orzechami laskowymi, 15g. skład: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe(13%), kakao w proszku o obniżonej zaw. tł.(7,4%), mleko odtłuszcz. w proszku5%. 1000 30. krem czekoladowy do smarowania z orzechami laskowymi, 460ml. skład: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe(13%), kakao w proszku o obniżonej zaw. tł.(7,4%), mleko odtłuszcz. w proszku5%. 30 31. krem toffi 180g (wart. Odżywcza w 100g :wart. Energ. 2309 kcal/552 kJ , białko 2,20g, węglow. 62,3g, tłuszcz 32,7 g ) 100 32. kukurydza w puszce z otwarciem 400g 360 33. kwasek cytrynowy 20g 180 34. liść laurowy 6g 20 35. majeranek 10g 100 36. majonez stołowy 320ml zawartości tł. 70%, wart. odżywcza w 100g produktu: wart. Energetyczna 2715kJ/648kcl, białko 0,9g, węglowodany 3,5g, tłuszcz 70,0g 400 37. makaron nitka średnia 800g 100 38. makaron spaghetti 500g 100 39. makaron świderki 800g 500 40. makaron zacierkowy 250g 120 41. margaryna w kostce do gotowania, pieczenia i smażenia 250g. o zmniejszonej zawartości tłuszczu(tł.60%), skład:oleje i tł. roślinny, utwardzacz, woda, sól, subst. konserw., subst. wzbogacaj. 400 42. mąka pszenna typ 500 1kg 350 43. mikołaje czekoladowe 60g 100 44. miód sztuczny 260g 20 45. musztarda stołowa 180ml. 100 46. olej jadalny 1 1 z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, wart. Energetyczna 3700kJ/900kcl 140 47. olej jadalny rzepakowy 250ml 20 48. Papryka mielona ostra 10g 20 49. Papryka mielona słodka l0g 20 50. paprykarz szczeciński 300g 200 51. pasztecik drobiowy 50g wart. odżywcza w lOOg produktu: wart. energetyczna 760kJ/184kcl, białko 7g, węglowodany 4g, tłuszcz 16g 2000 52. pieprz czarny mielony 1 5 g 100 53. pieprz ziarnisty 15g 10 54. płatki czekoladowe 225g 300 55. płatki miodowe 225g 200 56. płatki musli 225g 100 57. płatki owsiane 400g 50 58. przyprawa do grosa 30g 20 59. przyprawa warzywna do zup 200g wart energ. 137 kcal/583kJ,białko 8,5g, węglow. 24,5g, tłuszcz 0,6g 220 60. ryba w oleju (śledź ) puszka 170g z otwieraczem 300 61. ryba w pomidorach (śledź ) puszka 170g z otwieraczem 500 62. ryż zwykły 1 kg 70 63. ryż zwykły 500g 300 64. Serduszka czekoladowe 80g 150 65. soki marchewkowe 330ml (różne smaki) 500 66. soki owocowe 1l (różne smaki) 300 67. soki w kartonach 21 wielosmakowe 50 68. sos do spaghetti w słoiku 520g (wart. odżyw. w 100g prod. wart. energ. 403kJ/95 kcal, tłuszcz 1,4g, węglow. 18,6g, białko 1,5g ) 150 69. sos sałatkowy 50g 100 70. sos słodko-kwaśny w słoiku 520g 60 71. sól miałka 1kg 300 72. syrop owocowy różne smaki 430ml 60 73. Śliwka suszona kalifornijska - 1 kg 25 74. tuńczyk w sosie własnym kawałki 170g 140 75. Woda mineralna 0,5l 200 76. Woda mineralna 1,50l 100 77. zupa biały barszcz w proszku 66g wart energ.44kJ/11kcal,białko 0,7g,węglowodany1,10g,tłuszcze 0,30g 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: CZĘŚĆ X - ZIEMNIAKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ X - ZIEMNIAKI 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: raz w tygodniu do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. Ilość w kg: 1. Ziemniaki 9 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CZĘŚĆ IV. CIASTA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ IV - CIASTA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 3 - 4 razy w miesiącu nie później niż do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 1. Drożdżówki z dżemem sztuk ( po 80g) 500 2. Drożdżówki z serem - sztuk (po 80 g) 500 3. Pączki z marmoladą sztuk ( po 70g) 800 4. Ciasto drożdżowe (sztuk po 500g) 4 5. Makowiec sztuk ( po 500 g) 8 6. Keks sztuk ( po 450g) 4 7. Sernik - kg 17 kg 8. Piernik z dżemem - kg 4 kg 9. Oponki - sztuk ( po 80 g ) 800 10. Rożki francuskie - sztuk (po 90g) 150 11. Faworki (kg) 3 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.