eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦winouj¶cieDOSTAWA NABIA£U I MLEKA DLA KOMENDY PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2007-12-12

¦winouj¶cie: DOSTAWA NABIA£U I MLEKA DLA KOMENDY PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU
Numer og³oszenia: 248819 - 2007; data zamieszczenia: 12.12.2007
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Portu Wojennego, ul. Steyera 6, 72-604 ¦winouj¶cie, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3242581, fax 091 3242309.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.kpw.uznam.net.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Obrona Narodowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA NABIA£U I MLEKA DLA KOMENDY PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: DOSTAWA NABIA£U I MLEKA DLA KOMENDY PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spo¿ywcze i napoje Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.00.00.00 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakoñczenia: 29.02.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: brak.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1.O zamówienie mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1 - posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2 -posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3 -znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 4 - nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy). Ocena spe³nienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach wyszczególnionych w Rozdziale IV SIWZ. Z tre¶ci za³±czonych dokumentów winno wynikaæ jednoznacznie, i¿ w/w warunki wykonawca spe³ni³. Zamawiaj±cy wezwie Wykonawców, którzy w okre¶lonym terminie nie z³o¿± o¶wiadczeñ i dokumentów potwierdzaj±cych spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu, lub którzy z³o¿± dokumenty zawieraj±ce b³êdy, do ich uzupe³nienia w wyznaczonym terminie, chyba, ¿e mimo ich uzupe³nienia konieczne by³oby uniewa¿nienie postêpowania. Nie spe³nienie chocia¿by jednego z w/w warunków skutkowaæ bêdzie wykluczeniem Wykonawcy z postêpowania.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. W celu potwierdzenia, ¿e Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówieñ publicznych, oferta musi zawieraæ nastêpuj±ce dokumenty: a) o¶wiadczenie wykonawcy, o spe³nianiu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy, [wed³ug wzoru, stanowi±cego za³±cznik nr 3 do niniejszej SIWZ]; b) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej (je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci), [wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert]; c) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ zgodê na zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci, lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji organu podatkowego [wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert]; d) aktualne za¶wiadczenie z w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych, KRUS lub innego organu emerytalno rentowego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne lub spo³eczne, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ zgodê na zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci [wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert]; e) o¶wiadczenie o poddaniu siê rygorom bezpieczeñstwa (za³±cznik nr 6) 2. W celu potwierdzenia spe³nienia warunku posiadania przez Wykonawcê niezbêdnej wiedzy i do¶wiadczenia oraz dysponowania potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia nale¿y z³o¿yæ nastêpuj±ce dokumenty : a) w przypadku Wykonawców nie bêd±cych producentami i hurtownikami przedstawiæ wykaz osób i podmiotów, które bêd± wykonywaæ zamówienie wraz z dokumentami wyszczególnionymi w pkt.1 ppkt a - e. 3. W celu potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy odpowiadaj± wymaganiom okre¶lonym przez zamawiaj±cego nale¿y z³o¿yæ nastêpuj±ce dokumenty : a) aktualny wypis z rejestru Pañstwowej Inspekcji Sanitarne zatwierdzaj±cy zak³ad do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzêcego, nieobjêtych urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej - w trybie i na zasadach okre¶lonych w rozporz±dzeniu nr 852/2004 i nr 882/2004 (wystawiony niewcze¶nie ni¿ 35 dni przed dniem sk³adania ofert) lub aktualny protokó³ kontroli przeprowadzonej przez Inspekcjê Weterynaryjn± i Wojskow± Inspekcjê Weterynaryjn± kwalifikuj±cy zak³ad do zaopatrywania jednostek organizacyjnych podleg³ych i nadzorowanych przez Ministra Obrony Narodowej w produkty spo¿ywcze pochodzenia zwierzêcego (wystawiony niewcze¶nie ni¿ 90 dni przed dniem sk³adania ofert) b) wdro¿ony system HACCP poprzez przedstawienie aktualnego protoko³u kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarne lub Inspekcji Weterynaryjnej dotycz±cy funkcjonowania systemu HACCP w zak³adzie, wystawionym nie wcze¶niej ni¿ 1 rok przed up³ywem terminu sk³adania ofert

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kpw.uznam.net.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: KOMENDA PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU 72-604 ¦WINOUJ¦CIE UL. STEYERA 6; Faks: 91 3242309.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 08:30, miejsce: siedziba zamawiaj±cego bud. Nr 34 sztab, pok. 206 piêtro II.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: W zwi±zku ze specyfik± funkcjonowania zamawiaj±cego i wymogami bezpieczeñstwa czas, jaki Wykonawca musi po¶wiêciæ od momentu wypisania przepustki na Biurze Przepustek do miejsca z³o¿enia oferty wynosi ok. 10 min. Jednocze¶nie Zamawiaj±cy informuje, ¿e Biuro Przepustek nie jest miejscem sk³adania ofert.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.