Ogłoszenie z dnia 2014-12-02
Głubczyce: Dostawa różnych art. spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach,
nr sprawy DKw - 220/09/2014
Numer ogłoszenia: 249993 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Kochanowskiego 3, 48-100 Głubczyce, woj. opolskie, tel. 077 4852016, faks 077 4859771.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa różnych art. spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach, nr sprawy DKw - 220/09/2014.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach: 1. Część 1 Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2. Część 2 Artykuły spożywcze. 3. Część 3 Ryby mrożone, przetwory rybne. 4. Część 4 Jaja spożywcze. 5. Część 5 Warzywa mrożone, produkty głęboko mrożone. Wykaz artykułów spożywczych: Część 1: Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Mleko w proszku, odtłuszczone (opakowanie od 5 do 25 kg). ok. 200 kg,15511700 0. 2. Serek topiony- opakowanie jednostkowe 0,1 kg., ok. 450 kg, 15542200 1 3. Ser twarogowy chudy - opakowanie jednostkowe do 0,250 kg. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 1100 kg. 15542100 0. 4. Kefir - opakowanie jednostkowe do 0,200kg. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 155 kg. 15551000 5 5. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa opakowanie jednostkowe 0,200;0,250kg kostka zawartość tłuszczu nie więcej niż 60%. ok. 2500 kg. 15431000 8. 6. Olej roślinny - opakowanie jednostkowe od 1 ; 5 litrów. ok. 700 l. 15411100 3. 7. Ser żółty twardy ok. 100 kg, 15543000 6 8. Śmietana 12% opakowanie jednostkowe do 0,500g. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 100 kg. 15512100 1 9. Twarożek ziarnisty opakowanie jednostkowe do 0,150g. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 100 kg. 15542100 0 10. Jogurt owocowy opakowanie jednostkowe do 0,150g. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 50 kg. 15551300 8 11.Serek do smarowania opakowanie jednostkowe do 0,100g. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 100 kg. 15543000 6 12. Jogurt naturalny opakowanie jednostkowe do 0,200g. Termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy. ok. 200 kg. 15551300 8 Część 2: Artykuły spożywcze: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Dżem owocowy, opak. jednostkowe do 1kg. ok. 165kg. 15332290 2. 2. Groszek konserwowy kl. I, opak. od 0,4 do 1kg. ok. 100kg. 15331400 1. 3. Koncentrat pomidorowy 30%, opak. do 1 kg. ok. 1300kg. 15331427 6. 4. Fasola biała Jaś, opak. do 10 kg. ok. 60 kg. 15331131 4. 5. Groch obłuskany, opak. do 10 kg. ok. 75 kg. 15331131 1. 6. Krajanka sojowa, opak. do 30 kg. ok. 90 kg. 15331137 6. 7. Kotlety sojowe (schabowe), opak do 30 kg. ok. 230 kg. 15331137 6. 8. Granulat sojowy, opak. do 30 kg. ok. 230 kg. 15331137 6 9. Herbata granulowana, opakowania do 25 kg. ok. 70kg. 15863000 5. 10. Kawa zbożowa, opakowania do 25 kg. ok. 250 kg. 15860000 4. 11. Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg. ok.100 kg. 15871250 1. 12. Pieprz czarny mielony, opak. jednostkowe do 1 kg. ok. 20kg. 15872100 2. 13. Majeranek - przyprawa, opak. jednostkowe do 1 kg. ok. 11 kg. 15870000 7. 14. Liść laurowy, opak. jednostkowe do 1 kg ok. 10 kg. 15870000 7. 15. Ziele angielskie ziarno, opak. jednostkowe do 1 kg. ok. 10 kg 15870000 7. 16. Papryka słodka mielona, opak. jednostkowe do 1 kg. ok. 19 kg . 15870000 7. 17. Czosnek granulowany, opak. jednostkowe do 1 kg. ok. 18 kg 15870000 7. 18. Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna, opak. jednostkowe do 5 kg. ok. 300 kg 15870000 7. 19. Sól jodowana paczkowana, opak. jednostkowe do 1kg. ok. 1000kg. 15872400 5. 20. Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 1l. ok. 600l. 15870000 7. 21. Ocet spirytusowy 10 %, opak. jednostkowe 1l. ok. 115l. 15871100 5. 22. Przyprawa do mięs w proszku, opak. jednostkowe 5kg. ok. 60 kg. 15872200 3. 23. Sos biały w proszku, opak. do 3 kg. ok. 155 kg. 15871260 4. 24. Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 3 kg. ok. 130 kg. 15871260 4. 25. Zupa w proszku żurek, opak. do 3 kg. ok. 25 kg. 15891400 4. 26. Zupa w proszku pomidorowa, opak. do 3 kg. ok. 20 kg. 15891400 4. 27. Zupa w proszku grzybowa, opak. do 3 kg. ok. 20 kg. 15891400 4. 28. Zupa w proszku bulion drobiowy, opak. do 15 kg. ok. 250 kg. 158914004. 29. Zupa w proszku pieczarkowa, opak. do 3 kg. ok. 70 kg. 158914004. 30. Sos grzybowy w proszku, opak. do 3 kg. ok. 100 kg. 158712604. 31. Zupa w proszku bulion jarzynowy, opak. do 15 kg. ok. 120 kg. 158914004. 32. Mąka pszenna, typ od 450 do 650 opak. do 1 kg. ok. 650 kg. 156121002 33. Kasza jęczmienna drobna, opak. do 1 kg. ok. 1000 kg. 156131009 34. Makaron-różne rodzaje, opak. do 10 kg. ok. 2900 kg. 158511009 35. Woda mineralna niegazowana , opak. 1,5 l (pet) ok. 1000 l. 159810008 36. Kasza manna, opak. do 1 kg. ok. 120 kg. 156131009 37. Ryż biały, opak. do 1 kg. ok. 2100 kg. 032113006 38. Cukier biały, opak. do 30 kg. ok. 3650 kg. 158312004 39. Majonez, opak. jednostkowe 1 kg. ok.150 kg. 158712738 40. Przyprawa do drobiu opak. jednostkowe do 1 kg ok. 50kg. 158700007. 41. Kukurydza konserwowa kl. I, opak. od 0,4 do 1kg. ok. 50kg. 153314001. 42. Przyprawa do gulaszu wieprzowego - opak. jednostkowe do 1 kg ok. 50kg. 158700007. 43. Przyprawa do gulaszu wołowego - opak. jednostkowe do 1 kg ok. 50kg. 158700007. 44. Oregano opak. jednostkowe do 1 kg ok. 15 kg . 158700007. 45. Przyprawa do flaków opak. jednostkowe do 1 kg ok. 30kg. 158700007. 46. Przyprawa do bigosu opak. jednostkowe do 1 kg ok. 100kg. 158700007. 47. Suszona pietruszka opak. jednostkowe do 1 kg ok. 15kg. 158700007. 48. Suszona koper opak. jednostkowe do 1 kg ok. 15kg. 158700007. 49. Sos myśliwski w proszku, opak. do 3 kg. ok. 50 kg. 158712604. 50. Zupa ogonowa w proszku - opak. do 3 kg. ok. 50 kg. 158914004. 51. Kasza gryczana opak. do 1 kg. ok. 100 kg. 15613100-9. 52. Mąka ziemniaczana, typ od 450 do 650 opak. do 1 kg. ok. 100 kg. 156121002. Część 3: Ryby mrożone, przetwory rybne: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Kotlet rybny mrożony - produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%, gramatura jednostkowa /sztuka od 0,075kg do 0,100 kg ok. 550 kg. 152400002. 2. Paluszki rybne mrożone-produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%, gramatura jednostkowa /sztuka do 0,05 kg ok. 150 kg. 152400002. 3. Śledź a la matjas (płaty solone) - przetwory rybne, opak. do 5 kg. ok. 100 kg.152430003 Część 4: Jaja spożywcze: L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Jaja konsumpcyjne klasa świeżości A, kategoria wagowa M. 18.500,00 szt. 031425003. Część 5: Warzywa mrożone, produkty głęboko mrożone. L.p, Nazwa artykułu, Szacunkowa roczna ilość, Kod CPV: 1. Szpinak mrożony ok. 100 kg 158960005. 2. Brokuł mrożony ok. 100 kg 158960005. 3. Pierogi ruskie mrożone ok. 50 kg 158960005. 4. Pierogi z kapustą mrożone ok. 50 kg 158960005. 5. Pierogi z owocami mrożone ok. 50 kg 158960005..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.87.00.00-7, 15.24.00.00-2, 03.14.25.00-3, 15.89.60.00-5, 15.33.22.90-2, 15.33.14.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.11.31-4, 15.33.11.32-1, 15.87.22.00-3, 15.87.12.60-4, 15.87.22.00-3, 15.89.14.00-4, 15.61.21.00-2, 15.98.10.00-8, 15.87.00.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ; parafowany przez Wykonawcę Wzór umowy załącznik nr 4 do SIWZ; wykaz osób/osoby do kontaktów z Zamawiającym, odpowiedzialnych za realizację zobowiązań umowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 5 do SIWZ; pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Głubczycach Adres: ul. Kochanowskiego 3 48-100 Głubczyce Numer telefonu: 077 485 20 15 Numer faksu: 077 485 97 71..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Głubczycach ul. Kochanowskiego 3 48-100 Głubczyce budynek Sądu (I piętro) sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z GŁUBCZYC
- Zakup i dostawa preparatów do mycia i dezynfekcji dla SP ZOZ w Głubczycach
- Kompleksowa modernizacja dachów na substancji mieszkaniowej Gminy Głubczyce.
więcej: przetargi w Głubczycach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Inżynierii Środowiska w Toruniu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 44 im. Stanisława Moniuszki w Białymstoku
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. J. Dziubińskiej w Golądkowie w podziale na 7 części
- Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Serocku w podziale na 5 części
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO ŻŁOBKA GMINNEGO W PSZENNIE (POWTÓRZONY)
- Dostawa artykułów spożywczych do szkół Gminy Gniezno_postępowanie_2
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.