eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemirowicesukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Dar³owo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2007-12-13

Siemirowice: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Dar³owo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach
Numer og³oszenia: 250124 - 2007; data zamieszczenia: 13.12.2007
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 4653, 84-313 Siemirowice, woj. pomorskie, tel. 059 8614186, fax 059 8614183.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.mw.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: wojskowa jednostka bud¿etowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Dar³owo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Dar³owo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach - wilelko¶æ zamówienia: - zadanie nr 1 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej Siemirowice: Filet z Morszczuka mro¿ony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 200 Makrela wêdzona bez g³owy karton PN-A-86769 kg 360 P³aty ¶ledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Filet ¶led¼ sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Pasta z tuñczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Pstr±g ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 60 Karp ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 60 zadanie nr 2 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Komendy lotniska nr 2 Dar³owo: Filet z Morszczuka mro¿ony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 300 Makrela wêdzona bez g³owy karton PN-A-86769 kg 400 P³aty ¶ledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 200 Filet ¶led¼ sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 300 Pasta z tuñczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Karp ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 40 Pstr±g ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 40 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 300 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 60 zadanie nr 3 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Przedszkola w Siemirowicach : Filety ¶ledziowe solone wiaderko 0,5-1kg PN-84/A-86766 kg 4 Filet z morszczuka mro¿ony karton 0,5-1kg PN-A-86759:1994 kg 77 Konserwa rybna- Makrela w pomidorach puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 12 Paluszki rybne karton 0,5-1kg PN-A-86769:1997 kg 31 Makrela wêdzona bez g³owy karton PN-85/A-86772 kg 16 Konserwa rybna- sa³atka rybna puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 10,60

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.22.00.00 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.22.00.00 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb Oryginalny kod CPV: 15.23.40.00 - Ryby wêdzone Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.23.40.00 - Ryby wêdzone Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozosta³e ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozosta³e ryby konserwowane lub przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.24.30.00 - Przetwory z ryb Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.24.30.00 - Przetwory z ryb 05.12.10.00 - 05.12.10.00 05.12.20.00 - 05.12.20.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Tak, ilo¶æ czê¶ci: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakoñczenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1. posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ: - przedstawi± decyzjê wystawion± przez w³a¶ciwy organ Pañstwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzêcego pozostaj±cego pod nadzorem PIW) lub Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie bêd±cy producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spe³nieniu wymagañ koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artyku³ami ¿ywno¶ciowymi oraz do zapewnienia w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej tych artyku³ów; - przedstawi± dokument wystawiony przez w³a¶ciwy organ Pañstwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzêcego pozostaj±cego pod nadzorem PIW) lub Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie bêd±cy producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzaj±cy, ¿e w procesie produkcji lub obrocie artyku³ami ¿ywno¶ciowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien byæ wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 1 rok przed up³ywem terminu sk³adania ofert); - dotyczy zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych ¿ywno¶æ do obrotu, które zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami podlegaj± takiemu obowi±zkowi; je¿eli z tytu³u prowadzonej dzia³alno¶ci wykonawca nie podlega obowi±zkowi wdro¿enia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 2 a ponadto: - posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz potencja³ techniczny, a tak¿e dysponuj± osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; - nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. Zamawiajacy dokona oceny spe³niania tych warunków na podstawie zlozonych dokumentów.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. o¶wiadczenie, ¿e Wykonawca spe³nia warunki okre¶lone w art.22 ust.1 Prawa Zamówieñ Publicznych - za³±cznik nr 5 2. o¶wiadczenie ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postêpowania na podstawie art.24 Prawa Zamówieñ Publicznych - za³±cznik nr 6 3. o¶wiadczenie o wyra¿eniu zgody na poddanie siê rygorom procedur bezpieczeñstwa realizowanych w trakcie przyjmowania dostaw przez S³u¿by Dy¿urne Wojskowych Jednostek Bud¿etowych oraz Oficera S³u¿by Kontrwywiadu Wojskowego.- za³±cznik nr 7 4. o¶wiadczenie ze w szczególnie uzasadnionych przypadkach (m.in. szkolenie poligonowe, szkolenie rezerw osobowych, osi±gniêcia wy¿szych stanów gotowo¶ci bojowej) zagwarantowane bêdzie zwiêkszenie ilo¶ci i czêstotliwo¶ci dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych i miejsca szkoleñ poligonowych wskazanych przez Odbiorcê -za³±cznik nr 8 5. aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub, ¿e uzyska³ zgodê na zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci, lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 6. aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego , ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne lub spo³eczne, lub, ¿e uzyska³ zgodê na zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci, lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 7. decyzjê wystawion± dla Wykonawcy przez w³a¶ciwy organ Pañstwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzêcego pozostaj±cego pod nadzorem PIW) lub Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie bêd±cy producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spe³nieniu wymagañ koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artyku³ami ¿ywno¶ciowymi oraz do zapewnienia w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej tych artyku³ów; 8. dokument wystawiony dla Wykonawcy przez w³a¶ciwy organ Pañstwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzêcego pozostaj±cego pod nadzorem PIW) lub Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie bêd±cy producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzaj±cy, ¿e w procesie produkcji lub obrocie artyku³ami ¿ywno¶ciowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien byæ wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 1 rok przed up³ywem terminu sk³adania ofert); - dotyczy zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych ¿ywno¶æ do obrotu, które zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami podlegaj± takiemu obowi±zkowi; je¿eli z tytu³u prowadzonej dzia³alno¶ci wykonawca nie podlega obowi±zkowi wdro¿enia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 9. aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej w zakresie objêtym postêpowaniem - wystawionym nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 10. Za¶wiadczenie o posiadaniu transportu specjalistycznego zgodnie z Rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagañ sanitarnych dotycz±cych ¶rodków transportu ¿ywno¶ci ( Dz. U. Nr 21.poz.179 z 2003r)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, pokój nr 18.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego okre¶lonych w sposób umo¿liwiaj±cy przygotowanie siê wykonawców do udzia³u w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody: Nie dotyczy

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 21.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, kancelaria pokój nr 125.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie dotyczy

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej Siemirowice.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej Siemirowice - wielko¶æ zamówienia: Filet z Morszczuka mro¿ony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 200 Makrela wêdzona bez g³owy karton PN-A-86769 kg 360 P³aty ¶ledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Filet ¶led¼ sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Pasta z tuñczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Pstr±g ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 60 Karp ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 60.
  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Komendy Lotniska nr 2 Dar³owo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Komendy Lotniska nr 2 Dar³owo - wielko¶æ zamówienia: Filet z Morszczuka mro¿ony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 300 Makrela wêdzona bez g³owy karton PN-A-86769 kg 400 P³aty ¶ledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 200 Filet ¶led¼ sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 300 Pasta z tuñczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Karp ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 40 Pstr±g ¶wie¿y tusza kg PN-A-86750 kg 40 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 300 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 60.
  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Przedszkola w Siemirowicach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Przedszkola w Siemirowicach - wielko¶æ zamówienia: Filety ¶ledziowe solone wiaderko 0,5-1kg PN-84/A-86766 kg 4 Filet z morszczuka mro¿ony karton 0,5-1kg PN-A-86759:1994 kg 77 Konserwa rybna- Makrela w pomidorach puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 12 Paluszki rybne karton 0,5-1kg PN-A-86769:1997 kg 31 Makrela wêdzona bez g³owy karton PN-85/A-86772 kg 16 Konserwa rybna- sa³atka rybna puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 10,60.
  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.