Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-07-01
Lublin: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 252636 - 2013; data zamieszczenia: 01.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 28 , ul. Radości 13, 20-530 Lublin, woj. lubelskie, tel. 0-81 5339272, faks 0-81 5339272.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp28.bip.lublin.eu
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Postanowienia ogólne: Na przedmiot zamówienia składa się sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki Szkoły Podstawowej nr 28 w Lublinie. Postanowienia szczegółowe: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH Nazwa i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): CPV : 15000000-8 Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia : Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki Szkoły Podstawowej nr 28 w Lublinie ul.Radości 13. Zamówienie na dostawę artykułów żywnościowych podzielone jest na następujące części : Część Nr 1 Zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV 15100000-9 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Szponder kg 70 2. Wołowina ekstra kg 70 3. Wołowina kl. II kg 250 4. Mięso mielone wieprzowo - wołowe kg 100 5. Żeberka wieprzowe paski kg 120 6. Karczek wieprzowy bk kg 550 7. Łopatka wieprzowa bk kg 650 8. Schab wieprzowy bk kg 350 9. Wątroba wieprzowa kg 70 10. Kiełbasa biała kg 150 11. Bok wędzony kg 260 12. Parówki cielęce ekstra kg 35 13. Kiełbasa Podwawelska kg 220 14. Szynka wieprzowa gotowana kg 30 15. Mielonka Szynka Tyrolska kg 45 16. Polędwica sopocka kg 15 17. Polędwica drobiowa kg 20 18. Filety z kurczaka pojedyncze kg 150 19. Filety z indyka kg 330 20. Udziec z kurczaka kg 1250 21. Korpusy drobiowe kg 230 22. Mięso drobiowe Ekstra kurczak kg 350 23. Smalec kg 110 24. Słonina kg 60 Część Nr 2 Zamówienia: Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso z ryb - CPV 15220000-6 Warzywa i owoce mrożone - CPV 15310000-4 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Filety rybne mrożone miruna bez glazury kg 550 2. Konserwa rybna śledź w oleju szt. 25 3. Filet pstrąga świeży kg 70 4. Konserwa rybna makrela w oleju szt. 25 5. Fasola szparagowa żółta mrożona cięta kg 30 6. Fasola szparagowa zielona mrożona cięta kg 250 7. Mieszanka kompotowa mrożona kg 90 8. Kalafior mrożony polski kg 50 9. Truskawka mrożona kg 140 Część Nr 3 Zamówienia: Ziemniaki, warzywa, owoce świeże i przetworzone - CPV 15310000-4 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Ziemniaki jadalne polskie workowane a30kg kg 25 000 2. Kapusta kwaszona kg 1100 3. Ogórek kiszony kg 280 4. Burak czerwony długi kg 650 5. Cebula czerwona kg 30 6. Cebula biała polska kg 1350 6. Czosnek główka polski szt. 430 7. Marchew korzeń polska kg 2150 8. Ogórek świeży kg 360 9. Pietruszka korzeń polska kg 900 10. Rzodkiewka pęczek min. 200g pęczek 100 11. Rzepa biała kg 85 12. Seler bulwa kg 300 13. Fasola Jaś duży kg 250 14. Fasola Jaś drobny kg 50 15. Groch łupany kg 50 16. Papryka świeża kg 130 17. Pomidor świeży kg 230 18. Brokuły szt. 400 19. Botwinka min. 350g pęczek 60 20. Kapusta pekińska kg 280 21. Kapusta czerwona kg 150 22. Kalafior świeży szt. 160 23. Kapusta biała kg 400 24. Kapusta młoda polska szt. 300 25. Koper pęczek min. 100g pęczek 220 26. Natka pietruszki pęczek min. 100g pęczek 600 27. Por kg 140 28. Szczaw kg 30 29. Szczypior pęczek min. 150g pęczek 500 30. Sałata masłowa główka min. 450g szt. 670 31. Pieczarka świeża kg 200 32. Fasola szparagowa żółta świeża kg 40 33. Fasola szparagowa zielona świeża kg 100 34. Banany kg 800 35. Gruszki polskie kg 1000 36. Jabłka polskie kg 3000 37. Maliny polskie kg 100 38. Mandarynki kg 100 39. Morele kg 14 40. Nektarynki kg 20 41. Pomarańcze kg 600 42. Śliwka węgierka kg 30 43. Truskawka świeża kg 120 44. Brzoskwinie kg 150 Część Nr 4 Zamówienia: Mleko, śmietana, nabiał - CPV 15510000-6 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Mleko 2 % butelka plastikowa szt. 2250 2. Śmietana 12% opakowanie 400g szt. 490 3. Serek topiony śmietanowy min. 100g szt. 40 4. Śmietana 30% opakowanie 400 g szt. 160 5. Masło kostka 200g szt. 800 6. Ser twarogowy półtłusty kg 200 7. Ser żółty twardy kg 60 8. Serek homogenizowany waniliowy 150 g szt. 400 9. Jogurt naturalny opak. 400 ml szt. 20 10. Jogurt owocowy opak 150 ml szt. 4500 11. Jogurt owocowy pitny min. 250 g butelka szt. 4500 Część Nr 5 Zamówienia: Wyroby mączne garmażeryjne do gotowania i smażenia - CPV 15510000-6 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Kopytka świeże kg 600 2. Kluski śląskie świeże kg 400 3. Pierogi wiejskie świeże kg 800 4. Pierogi z kapustą i pieczarkami kg 180 5. Pierogi z mięsem kg 200 6. Pierogi ruskie kg 800 7. Naleśniki kg 400 Część Nr 6 Zamówienia: Różne produkty spożywcze - CPV 15800000-6, 15310000-4, 15510000-6 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Cukier a1kg szt. 1300 2. Cukier waniliowy 32g szt. 80 3. Miód naturalny słoik 300g polski szt. 30 4. Kakao rozpuszczalne 300g Puchatek szt. 30 5. Czekolada 200g szt. 1300 6. Cukierki czekoladowe Mieszanka Solidarność kg 40 7. Draże orzechowe 100g szt. 450 8. Herbata granulowana Lipton 100g szt. 40 9. Ocet spirytusowy 10% a0,5l szt. 5 10. Sos sałatkowo-koperkowy proszek a0,8 szt. 10 11. Sos grecki proszek a0,8 szt. 10 12. Sos pieczeniowy proszek a0,8 szt. 15 13. Sos boloński proszek a0,8 szt. 10 14. Sos grzybowy proszek a0,8 szt. 5 15. Majonez a3kg szt. 15 16. Przyprawa Apetita 0,2kg szt. 600 17. Papryka słodka 800g szt. 10 18. Papryka ostra 800g szt. 8 19. Pieprz ziołowy 700g szt. 10 20. Przyprawa do zup Maggi 960g szt. 180 21. Sól kuchenna a1kg szt. 300 22. Ziele angielskie 600g szt. 10 23. Zioła prowansalskie 300g szt. 3 24. Pieprz naturalny 800g szt. 30 25. Majeranek tarty 150g szt. 20 26. Liść laurowy 100g szt. 50 27. Kminek 550g szt. 4 28. Kwasek cytrynowy a1,3kg szt. 20 29. Vegeta 200g szt. 600 30. Barszcz czerwony koncentrat a1,4kg szt. 20 31. Rosół z kury w proszku 0,9kg szt. 40 32. Rosół wołowy w proszku 0,9kg szt. 20 33. Zupa brokułowa w proszku a1,3kg szt. 10 34. Zupa żur w proszku a1,3 szt. 15 35. Zupa gulaszowa a1,3kg szt. 10 36. Marynata do drobiu 700g szt. 30 37. Marynata do wieprzowiny 700g szt. 15 38. Groszek konserwowy 400g polski szt. 100 39. Kukurydza konserwowa 340g polska szt. 140 40. Koncentrat pomidorowy 30% 300g Pudliszki szt. 240 41. Koncentrat pomidorowy 30% 1000g słoik Pudliszki szt. 60 42. Keczup 500g Pudliszki szt. 5 43. Chrzan słoik 370ml Rebok szt. 30 44. Dżem truskawkowy 280g szt. 40 45. Dżem brzoskwiniowy 280g szt. 40 46. Galaretka owocowa w proszku 1,3kg Winiary szt. 30 47. Pasta orzechowa do smarowania Nutella 400g szt. 30 48. Olej rzepakowy 0,9l szt. 700 49. Olej słonecznikowy 0,9l szt. 300 50. Brzoskwinie w syropie 450g szt. 100 51. Ananas w syropie 450g szt. 60 52. Napój owocowy w proszku 1kg szt. 50 53. Syropy owocowe bez konserwantów 430ml szt. 600 54. Soki owocowe w kartonie 200ml szt. 1500 55. Soki warzywno-owocowe karton 200ml szt. 900 56. Ryż długoziarnisty biały a1kg kg 100 57. Ryż paraboliczny a5kg kg 200 58. Mąka pszenna tortowa a1kg kg 600 59. Mąka ziemniaczana a1kg kg 30 60. Jaja wielkość L szt. 7000 61. Płatki kukurydziane opak 0,50 kg szt. 20 62. Płatki owsiane opak 400g szt. 15 63. Płatki kulki czekoladowe opak. 0,5 kg szt. 20 64. Kasza manna a400g szt. 6 65. Kasza jęczmienna wiejska a1kg kg 180 66. Kasza gryczana a1 kg kg 60 67. Kawa zbożowa INKA opak 150g szt. 10 68. Makaron nitka cięta As babuni kg 120 69. Makaron świderek kg 600 70. Makaron kolanko z falbanką kg 300 71. Makaron łazanki kg 150 72. Wafelki w czekoladzie 50g szt. 2500 Część Nr 7 Zamówienia: Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i cukiernicze - CPV 15810000-9 Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Chleb krojony pakowany waga co najmniej 550g szt. 4000 2. Rogal maślany szt. 440 3. Bułka Kajzerka szt. 2600 4. Parówka krojona pakowana waga co najmniej 500g szt. 370 5. Bułka tarta kg 400 6. Drożdżówka z dżemem szt. 440 7. Gniazdko szt. 440 8. Pączek 90g szt. 1300 Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część lub więcej części zamówienia oddzielnie dla każdej części zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami Zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne. Zmiany ilościowe : podane w opisie przedmiotu zamówienia ilości mogą zostać zmniejszone lub zwiększone o określoną wartość tj. : + - 5% , w celu dostosowania przedmiotu zamówienia do aktualnych potrzeb zamawiającego w okresie realizacji zamówienia. Miejsce dostawy / odbioru i transport : miejscem dostawy jest magazyn zamawiającego znajdujący się przy Szkole Podstawowej nr 28 w Lublinie ul.Radości 13, wykonawca dostarczy zamówione artykuły żywnościowe do magazynu zamawiającego na własny koszt i na własne ryzyko, wykonawca dokona rozładunku zamówionego towaru do magazynu zamawiającego, osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru jest P, po dokonaniu kontroli jakościowej dostarczonych produktów podpisany zostanie protokół zdawczo - odbiorczy, w przypadku złej jakości dostarczonych produktów żywnościowych zamawiający nie dokona ich odbioru, a Wykonawca ma obowiązek niezwłocznie wymienić wadliwy towar na towar pełnowartościowy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów, widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo do oddania próbki partii dostawy do akredytowanego laboratorium w celu wykonania badań mikrobiologicznych, Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii, przyjęcia partii przedmiotu umowy będą się odbywały zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej, wg. zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP, przy dostawie każdej partii przedmiotu zamówienia Wykonawca musi załączyć świadectwa jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokumentację pozwalającą na zidentyfikowanie źródła pochodzenia dostarczonej partii towaru /producent i kraj pochodzenia/. Sposób realizacji dostaw : dostawy będą realizowane na podstawie zamówień Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy drogą elektroniczną, faksem lub telefonicznie / środki komunikacji wskazane w ofercie/, w zamówieniach tych Zamawiający będzie określał dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu, zamówienia mogą być składane codziennie w godzinach 8,00 - 13,00, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, dostawy będą miały miejsce w dniu następnym po złożeniu zamówienia do godz. 7,00. Wymagania jakościowe / termin przydatności do spożycia : wygląd, tekstura i konsystencja : charakterystyczna dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia, konsystencja sypka, bez grudek, niezlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna, smak charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów, właściwości fizykochemiczne i biologiczne brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych, opakowanie torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne, wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami, w odniesieniu do warzyw świeże, niezwiędłe, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany, ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej lub kremowej barwie oraz przyjemnym zapachu, jabłka deserowe muszą być świeże, twarde, soczyste, niepoobijane, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości, termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktu do magazynu zamawiającego nie może być krótszy niż określony na opakowaniu towaru lub w odniesieniu do artykułów żywnościowych miękkich /nie pakowanych przez producenta, pakowane przez dostawcę/ zgodnie z praktyką ich użycia podania, przetworzenia. Opakowania przedmiot umowy będzie dostarczany w opakowaniach oryginalnych, odpowiednio posortowany i zabezpieczony przed uszkodzeniem, w warunkach temperaturowych zalecanych przez producenta oraz czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy. Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały w okresach tygodniowych, wg. cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt. ,na podstawie faktury, która będzie określała ilość faktycznie i prawidłowo zrealizowanych dostaw, zamawiający określa termin płatności po wystawieniu faktury VAT przez Wykonawcę zgodnie z zasadą określona wyżej na minimum 14 dni..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.31.00.00-4, 15.51.00.00-6, 15.51.00.00-6, 15.80.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.51.00.00-6, 15.81.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia wiedzy i doświadczenia Wykonawcy zrealizowali w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości brutto każdej dostawy nie mniejszej niż wartość brutto oferowana , które zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawcy przedłożą opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych w wykonywanych głównych dostaw - 2 (dwie), w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie wraz z podaniem ich wartości (wartość brutto każdej dostawy nie mniejsza niż oferowana), przedmiotu, dat wykonania dostaw oraz podmiotów na rzecz których dostawy te zostały wykonane należycie.; - opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Podane w opisie przedmiotu zamówienia ilości mogą zostać zmniejszone lub zwiększone o określoną wartość procentową tj. : + - 5%. Zmiana cen jednostkowych brutto dostarczanych produktów oparta będzie na klauzuli waloryzacji cen, o ile Wykonawca w sposób obiektywny ekonomicznie na podstawie wniosku oraz przedłożonych dokumentów uzasadni potrzebę ich zmian. Zmiana cen jednostkowych brutto dotyczyła będzie także sezonowości tj.spadku lub wzrostu cen związanej z cyklem wytwarzania produktów.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp28.bip.lublin.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 28, 20-530 Lublin, ul. Radości 13, pok. nr 200.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.07.2013 godzina 11:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 28, 20-530 Lublin, ul. Radości 13, pok. nr 200.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Szponder kg 70 2. Wołowina ekstra kg 70 3. Wołowina kl. II kg 250 4. Mięso mielone wieprzowo - wołowe kg 100 5. Żeberka wieprzowe paski kg 120 6. Karczek wieprzowy b/k kg 550 7. Łopatka wieprzowa b/k kg 650 8. Schab wieprzowy b/k kg 350 9. Wątroba wieprzowa kg 70 10. Kiełbasa biała kg 150 11. Bok wędzony kg 260 12. Parówki cielęce ekstra kg 35 13. Kiełbasa Podwawelska kg 220 14. Szynka wieprzowa gotowana kg 30 15. Mielonka Szynka Tyrolska kg 45 16. Polędwica sopocka kg 15 17. Polędwica drobiowa kg 20 18. Filety z kurczaka pojedyncze kg 150 19. Filety z indyka kg 330 20. Udziec z kurczaka kg 1250 21. Korpusy drobiowe kg 230 22. Mięso drobiowe Ekstra kurczak kg 350 23. Smalec kg 110 24. Słonina kg 60.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso z ryb, warzywa i owoce mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Filety rybne mrożone miruna bez glazury kg 550 2. Konserwa rybna śledź w oleju szt. 25 3. Filet pstrąga świeży kg 70 4. Konserwa rybna makrela w oleju szt. 25 5. Fasola szparagowa żółta mrożona cięta kg 30 6. Fasola szparagowa zielona mrożona cięta kg 250 7. Mieszanka kompotowa mrożona kg 90 8. Kalafior mrożony polski kg 50 9. Truskawka mrożona kg 140.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6, 15.31.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ziemniaki, warzywa, owoce świeże i przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Ziemniaki jadalne polskie workowane a30kg kg 25 000 2. Kapusta kwaszona kg 1100 3. Ogórek kiszony kg 280 4. Burak czerwony długi kg 650 5. Cebula czerwona kg 30 6. Cebula biała polska kg 1350 6. Czosnek główka polski szt. 430 7. Marchew korzeń polska kg 2150 8. Ogórek świeży kg 360 9. Pietruszka korzeń polska kg 900 10. Rzodkiewka pęczek min. 200g pęczek 100 11. Rzepa biała kg 85 12. Seler bulwa kg 300 13. Fasola Jaś duży kg 250 14. Fasola Jaś drobny kg 50 15. Groch łupany kg 50 16. Papryka świeża kg 130 17. Pomidor świeży kg 230 18. Brokuły szt. 400 19. Botwinka min. 350g pęczek 60 20. Kapusta pekińska kg 280 21. Kapusta czerwona kg 150 22. Kalafior świeży szt. 160 23. Kapusta biała kg 400 24. Kapusta młoda polska szt. 300 25. Koper pęczek min. 100g pęczek 220 26. Natka pietruszki pęczek min. 100g pęczek 600 27. Por kg 140 28. Szczaw kg 30 29. Szczypior pęczek min. 150g pęczek 500 30. Sałata masłowa główka min. 450g szt. 670 31. Pieczarka świeża kg 200 32. Fasola szparagowa żółta świeża kg 40 33. Fasola szparagowa zielona świeża kg 100 34. Banany kg 800 35. Gruszki polskie kg 1000 36. Jabłka polskie kg 3000 37. Maliny polskie kg 100 38. Mandarynki kg 100 39. Morele kg 14 40. Nektarynki kg 20 41. Pomarańcze kg 600 42. Śliwka węgierka kg 30 43. Truskawka świeża kg 120 44. Brzoskwinie kg 150.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.31.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mleko, śmietana, nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Mleko 2 % butelka plastikowa szt. 2250 2. Śmietana 12% opakowanie 400g szt. 490 3. Serek topiony śmietanowy min. 100g szt. 40 4. Śmietana 30% opakowanie 400 g szt. 160 5. Masło kostka 200g szt. 800 6. Ser twarogowy półtłusty kg 200 7. Ser żółty twardy kg 60 8. Serek homogenizowany waniliowy 150 g szt. 400 9. Jogurt naturalny opak. 400 ml szt. 20 10. Jogurt owocowy opak 150 ml szt. 4500 11. Jogurt owocowy pitny min. 250 g butelka szt. 4500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Wyroby mączne, garmażeryjne do gotowania i smażenia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Kopytka świeże kg 600 2. Kluski śląskie świeże kg 400 3. Pierogi wiejskie świeże kg 800 4. Pierogi z kapustą i pieczarkami kg 180 5. Pierogi z mięsem kg 200 6. Pierogi ruskie kg 800 7. Naleśniki kg 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Cukier a1kg szt. 1300 2. Cukier waniliowy 32g szt. 80 3. Miód naturalny słoik 300g polski szt. 30 4. Kakao rozpuszczalne 300g Puchatek szt. 30 5. Czekolada 200g szt. 1300 6. Cukierki czekoladowe Mieszanka Solidarność kg 40 7. Draże orzechowe 100g szt. 450 8. Herbata granulowana Lipton 100g szt. 40 9. Ocet spirytusowy 10% a0,5l szt. 5 10. Sos sałatkowo-koperkowy proszek a0,8 szt. 10 11. Sos grecki proszek a0,8 szt. 10 12. Sos pieczeniowy proszek a0,8 szt. 15 13. Sos boloński proszek a0,8 szt. 10 14. Sos grzybowy proszek a0,8 szt. 5 15. Majonez a3kg szt. 15 16. Przyprawa Apetita 0,2kg szt. 600 17. Papryka słodka 800g szt. 10 18. Papryka ostra 800g szt. 8 19. Pieprz ziołowy 700g szt. 10 20. Przyprawa do zup Maggi 960g szt. 180 21. Sól kuchenna a1kg szt. 300 22. Ziele angielskie 600g szt. 10 23. Zioła prowansalskie 300g szt. 3 24. Pieprz naturalny 800g szt. 30 25. Majeranek tarty 150g szt. 20 26. Liść laurowy 100g szt. 50 27. Kminek 550g szt. 4 28. Kwasek cytrynowy a1,3kg szt. 20 29. Vegeta 200g szt. 600 30. Barszcz czerwony koncentrat a1,4kg szt. 20 31. Rosół z kury w proszku 0,9kg szt. 40 32. Rosół wołowy w proszku 0,9kg szt. 20 33. Zupa brokułowa w proszku a1,3kg szt. 10 34. Zupa żur w proszku a1,3 szt. 15 35. Zupa gulaszowa a1,3kg szt. 10 36. Marynata do drobiu 700g szt. 30 37. Marynata do wieprzowiny 700g szt. 15 38. Groszek konserwowy 400g polski szt. 100 39. Kukurydza konserwowa 340g polska szt. 140 40. Koncentrat pomidorowy 30% 300g Pudliszki szt. 240 41. Koncentrat pomidorowy 30% 1000g słoik Pudliszki szt. 60 42. Keczup 500g Pudliszki szt. 5 43. Chrzan słoik 370ml Rebok szt. 30 44. Dżem truskawkowy 280g szt. 40 45. Dżem brzoskwiniowy 280g szt. 40 46. Galaretka owocowa w proszku 1,3kg Winiary szt. 30 47. Pasta orzechowa do smarowania Nutella 400g szt. 30 48. Olej rzepakowy 0,9l szt. 700 49. Olej słonecznikowy 0,9l szt. 300 50. Brzoskwinie w syropie 450g szt. 100 51. Ananas w syropie 450g szt. 60 52. Napój owocowy w proszku 1kg szt. 50 53. Syropy owocowe bez konserwantów 430ml szt. 600 54. Soki owocowe w kartonie 200ml szt. 1500 55. Soki warzywno-owocowe karton 200ml szt. 900 56. Ryż długoziarnisty biały a1kg kg 100 57. Ryż paraboliczny a5kg kg 200 58. Mąka pszenna tortowa a1kg kg 600 59. Mąka ziemniaczana a1kg kg 30 60. Jaja wielkość L szt. 7000 61. Płatki kukurydziane opak 0,50 kg szt. 20 62. Płatki owsiane opak 400g szt. 15 63. Płatki kulki czekoladowe opak. 0,5 kg szt. 20 64. Kasza manna a400g szt. 6 65. Kasza jęczmienna wiejska a1kg kg 180 66. Kasza gryczana a1 kg kg 60 67. Kawa zbożowa INKA opak 150g szt. 10 68. Makaron nitka cięta As babuni kg 120 69. Makaron świderek kg 600 70. Makaron kolanko z falbanką kg 300 71. Makaron łazanki kg 150 72. Wafelki w czekoladzie 50g szt. 2500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i cukiernicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu Jedn. miary Ilość 1. Chleb krojony pakowany waga co najmniej 550g szt. 4000 2. Rogal maślany szt. 440 3. Bułka Kajzerka szt. 2600 4. Parówka krojona pakowana waga co najmniej 500g szt. 370 5. Bułka tarta kg 400 6. Drożdżówka z dżemem szt. 440 7. Gniazdko szt. 440 8. Pączek 90g szt. 1300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z LUBLINA
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Szkół Transportowo-Komunikacyjnych w Lublinie przy ul. Zemborzyckiej 82 w okresie od 02.01.2025r. do 31.12.2025 r.
- Świadczenie usługi ochrony osób i mienia w MWL
- Usługa odśnieżania dachów wraz z usunięciem sopli lodowych z budynków należących do Uniwersytetu Medycznego w Lublinie (DZP.25.35.2024)
- Dostawy warzyw, owoców i jaj dla Zespołu Ośrodków Wsparcia w Lublinie w okresie od 01.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego dla Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w podziale na 2 części w Lublinie w podziale na 2 części.
- Dostawa podłoży bakteriologicznych i mikologicznych dla Zakładu Diagnostyki Mikrobiologicznej
więcej: przetargi w Lublinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Publicznych w Uhercach Mineralnych w 2025 r
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Osiu
- Sukcesywne dostawy pieczywa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.