eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogard3/spżyw/08

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-07

Nowogard: 3/spżyw/08
Numer ogłoszenia: 252933 - 2008; data zamieszczenia: 07.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nowogard , ul. Zamkowa 7, 72-200 Nowogard, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4326600, fax. 091 4326604.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 3/spżyw/08.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Kod Wspólnego Słownika Zamówień: 29844000-7 Przemysłowy sprzęt kuchenny: 1. Pojemnik transportowy do żywności 53l. 16szt. . wykonany z białego polietylenu . wzmocniona podstawa zabezpieczająca przed uszkodzeniem podczas przesuwania . wyprofilowane uchwyty . otwory w uchwytach zapobiegające pozostawaniu wilgoci po umyciu . dokładnie przylegająca pokrywa . odpowiednio wyprofilowane dno i pokrywa umożliwiają ustawianie pojemników w stosie . pojemnik można myć w zmywarkach . Wymiar : szerokość 71 cm głębokość 44 cm wysokość 27 cm 2. Pojemnik transportowy do żywności 76l. 20 szt. . wykonany z białego polietylenu . wzmocniona podstawa zabezpieczająca przed uszkodzeniem podczas przesuwania . wyprofilowane uchwyty . otwory w uchwytach zapobiegające pozostawaniu wilgoci po umyciu . dokładnie przylegająca pokrywa . odpowiednio wyprofilowane dno i pokrywa umożliwiają ustawianie pojemników w stosie . pojemnik można myć w zmywarkach . Wymiar : szerokość 71 cm głębokość 44 cm wysokość 38 cm 3. Pojemnik do żywności z poliwęglanu 5,7l. 20 szt. . wykonany jest z przezroczystego i wytrzymałego poliwęglanu . pojemnik posiada pomocniczą podziałkę w litrach i kwartach . specjalne rączki ułatwiają przenoszenie pojemnika . zakres temperatur od - 40 C do + 99 C . Wymiar : szerokość 23 cm głębokość 23 cm wysokość 20 cm 4. Pojemnik na odpadki 121l. z podstawą na kółkach szt.3 . wykonany z szarego polietylenu . pojemnik odporny na otarcia i wgniecenia . Wymiar : średnica 56 cm wysokość 69 cm . zaciskana pokrywa umożliwiająca ustawianie pojemników jeden na drugim . wymiar : średnica 56 cm wysokość 4 cm . wzmocnione brzegi . wbudowane uchwyty zapobiegające wyślizgiwaniu się rąk podczas przenoszenia . podwójne wzmocnione dno gwarantuje stabilność i bezpieczne przesuwanie . możliwość przykręcenia podstawy (typ. Twist ) . zakres temperatur od -29 C do +60 C Podstawa na kółkach : . łatwy transport kontenerów . pięć samonastawnych kółek . posiada mocowanie do pojemnika aby przemieszczać z łatwością ciężkie pojemniki . wymiar : średnica 46 cm wysokość 17 cm 5. Zestaw przyborów kuchennych ze stali nierdzewnej a) wieszak szt.1 : . zawierający sześć haczyków . pozbawiony jest spawów i zagięć . spełnia normy higieny HACCP . długość : 31,5 cm b) łyżka do serwowania potraw szt.2 : . spełnia normy higieny HACCP . pozbawiona jest spawów i zagięć c) widelec do przewracania kotletów lub innych produktów smażonych szt.1 : . spełnia normy higieny HACCP . pozbawiony jest spawów i zagięć d) porcjoner do ryżu i puree szt.6 : . spełnia normy higieny HACCP . gramatura ok. 90 g . długość : 25 cm 6. Szufelka z poliwęglanu a) szufelka o pojemności 0,2l szt.1 b) szufelka o pojemności 1,0l szt.1 c) szufelka o pojemności 2,0l szt.1 7. Pojemnik na produkty sypkie 55kg szt.10 . uchylna dwuczęściowa pokrywa . przezroczyste okienko pozwalające na szybką indyfikację zawartości . samonastawne kółka o średnicy 7,5 cm . gładka powierzchnia i zaokrąglone krawędzie ułatwiają mycie . szufelka w komplecie o pojemności 0,90l . wymiar : szerokość 39 cm głębokość 74 cm wysokość 71 cm 8. Komplet noży ze stali kutej a) wykonane ze stali kutej i jednego kawałka stali b) rękojeść dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia c) noże kute są twarde i odporne na korozję d) można myć w zmywarkach przemysłowych i wyparzać . nóż do mięsa o długości 20 cm szt.3 . nóż do filetowania ryb o długości 18 cm szt.3 . nóż do oddzielania kości o długości 15 cm szt.3 . nóż do obierania warzyw o długości 10 cm szt.3 . nóż do jarzyn o długości 8 cm szt.8 e) stalka do noży o długości 20 cm szt.3 9. Pirometr powierzchniowy szt. 2 . pozwala na bez kontaktowy pomiar temperatury żywności . informuje czy też mieści się ona w bezpiecznym zakresie HACCP 10. Termo-higrometr z wyświetlaczem szt.10 . mierzy wilgotność od 25%-95% . mierzy temperaturę od 0-50 C . możliwość powieszenia 11. Lodówka do przechowywania próbek żywności szt.2 . przeznaczona jest do przechowywania próbek żywności . przeznaczona jest głównie dla zakładów żywienia zbiorowego . spełnia normy HACCP . opływowy kształt - brak ostrych kształtów . cichy agregat . na drzwiach instrukcja pobierania i przechowywania próbek . urządzenie wykonane z blachy malowanej proszkowo ( białe ) . drzwi perłowe . wbudowany zamek na klucz . w komplecie : flamaster do podpisywania próbek oraz gąbka do ścierania flamastrów . w komplecie : dziewięć kasetek ( każda oznaczona ) z ośmioma pojemnikami o pojemności 220 ml w każdej z nich . uwaga : dodatkowo dwa komplety po dziewięć kasetek z ośmioma pojemnikami o pojemności 220 ml w każdej z nich . wymiary : szerokość 470 mm głębokość 535 mm wysokość 820 mm pojemność 110 l 12. Termometr lodówkowy szt.10 . zakres pomiaru -400C - 400C . obudowa ze stali nierdzewnej . uchwyt umożliwiający zawieszanie 13. narzędzia czyszczące kpl. 1 Narzędzia przystosowane do wyparzania w kolorze białym Jeden kpl. zawiera - szczotka twarda do rąk szt. 5 - szczotka do zamiatania podłogi szt. 6 - szczotka twarda do blatów szt. 2 - szczotka miękka do blatów szt. 2 - szczotka miękka do mycia szt. 6 - ściągaczka do wody szt. 8 - kij aluminiowy uniwersalny szt. 8 - szczotka do mycia podłogi szt. 8 - zmiotka szt. 8 - szufelka szt. 8 - ściągaczka do wody z blatów szt 4 - wieszak do szczotek szt 8 14. Miska ze stali nierdzewnej szt.10 . średnica 20 cm pojemność 1,9 l. szt 5 . średnica 24 cm pojemność 3 l. szt 5 15. Stół bez półki ze wzmocnieniami szt. 2 - Wykonanie z blach, rur, kształtowników i profili nierdzewnych szlifowanych (ziarno 240) wg AISI 304. - Konstrukcja wyrobów spawano - zgrzewana. Dopuszcza się połączenia z zastosowaniem elementów złącznych w przypadku połączeń płyty wierzchniej ze szkieletem. - Płyta wierzchnia wykonana z blachy o grubości minimum 1,0 mm - wypełnienie materiałem drewnopochodnym, tłumiącym drgania. Wypełnienie jest obustronnie laminowane, a krawędzie są pokryte tworzywem sztucznym, zabezpieczając ją w ten sposób przed wchłanianiem wilgoci. - Szkielety - nośniki wykonane z profili kwadratowych (40x40x1,25), łączniki górne szkieletu wykonane w formie ceowym (łatwość czyszczenia) z blachy o grubości min. 1,5 mm i wysokości 100 mm zapewniającym podwyższenie sztywności konstrukcji. - Szkielet wyposażony w nogi regulowane z możliwością regulacji w zakresie ?15 mm od wymiaru bazowego 850 mm - Szkielet wyposażony w ramę usztywniającą wykonaną z profili o przekroju kwadratowym (30x30x1) - Wytrzymałość płyty wierzchniej na obciążenia statyczne w płaszczyźnie poziomej 150 kg/m2 - Wytrzymałość szkieletu na obciążenia statyczne w płaszczyźnie pionowej 250 kg/m2 - Ranty płyty tylne wygięte w górę na wysokość 50 mm wykonane z dwóch poszyć blachy nierdzewnej z dodatkowym zatłoczeniem usztywniającym. - Przestawanie płyty z tyłu min. 45 mm, z boków min 20 mm. - Wszystkie wyroby wyposażone w bolec ekwipotencjalny do wyrównania potencjałów. - Wymiary 1200 x 600 x850 2 szt..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 29.84.40.00 - 29.84.40.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.11.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na podstawie Art. 26 ust 1 i 4 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający żąda złożenia przez oferentów dokumentów ustalonych w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 07,04,2004 dotyczącego rodzaju dokumentów których zamawiający może żądać w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez oferenta: 1). Żąda złożenia pisemnego oświadczenia którego formularz jest dodatkiem Nr. 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2). Przedstawienia aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie o udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo składania ofert, 3). Przedstawienia wykazu wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw lub usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy lub usługi te zostały wykonane należycie. 4). Aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału zakładu ubezpieczeń społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Nowogardzie ul. Zamkowa 7 72-200 Nowogard.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.10.2008 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zakład Karny w Nowogardzie ul. Zamkowa 7 72-200 Nowogard.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.