Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-07-17
Gryfów Śląski: Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski.
Numer ogłoszenia: 255124 - 2012; data zamieszczenia: 17.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gryfowie Śląskim , Ubocze 300, 59-620 Gryfów Śląski, woj. dolnośląskie, tel. 75 7813781, faks 75 7811007.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.opieka.internetdsl.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka społeczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: Przygotowanie, dostawa i wydawanie jednego gorącego jednodaniowego posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej. CZĘŚĆ II: Przygotowanie, dostawa i wydawanie jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9, 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Uprawnienia wymagane obowiązującymi przepisami do przygotowania i wydawania posiłków zgodnych z SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wiedza i doświadczenie niezbędne do rzetelnego wykonania usługi określonej w SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Urządzenia i narzędzia wymagane obowiązującymi przepisami do przygotowania i wydawania posiłków zgodnych z SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Osoba lub firma posiadająca niezbędnie uprawnienia do wykonania zamówienia określonego w SIWZ - składa oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oferent składa oświadczenie, że jego sytuacja finansowa pozwala na wykonanie zamówienia zgodnie z SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
wpis do EDG
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opieka.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 59-620 Gryfów Śląski Ubocze 300 www.opieka.internetdsl.pl www.gryfow.pl..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.08.2012 godzina 10:00, miejsce: 59-620 Gryfów Śląski Ubocze 300 Sekretariat pokój nr 5.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przygotowanie, dostawa i wydawanie jednego gorącego jednodaniowego posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Na jeden gorący posiłek dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej składa się: Zupa (500ml) z wkładką (100g.) i chlebem - cztery dni w tygodniu, danie mięsne - jeden dzień w tygodniu, danie bezmięsne (pierogi, kopytka, łazanki itp.) - dwa dni w tygodniu W sobotę będzie wydawany siódmy posiłek za niedzielę. W skład zupy wchodzą produkty: Porcje rosołowe, Warzywa (wszystkie), Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek), Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna), Wkładka: kiełbasa, mięso, jajko - w ilości 100g., Chleb w ilości 2 kromki Przewidywana liczba dożywianych podopiecznych MGOPS w Gryfowie Śl. to 60 osób. Liczba osób dożywianych może ulec zmianie. Minimalna liczba podopiecznych dla których przywieziony i wydany będzie posiłek wynosi 5 osób. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć i wydać posiłki do naczyń przynoszonych przez podopiecznych. Godziny dostarczenia i wydawania posiłków zostaną ustalone miedzy MGOPS, a Wykonawcą Ilość dostarczanych porcji posiłków będą określać wykazy zawierające imię i nazwisko podopiecznych Ośrodka, sporządzone przez zamawiającego i dostarczane w uzgodniony sposób wykonawcy. W przypadku zmiany ilości uprawnionych do dożywiania osób zamawiający powiadomi wykonawcę dzień przed zaistniałą zmianą. Powiadomienie nastąpi w ustalony sposób (telefonicznie, poczta elektroniczna)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie, dostawa i wydawanie jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Na jeden gorący posiłek w szkole składa się: zupa, drugie danie - mięsne 3 x w tygodniu i bezmięsne 2 x w tygodniu oraz kompot. W skład potraw wchodzą: Zupa: Porcje rosołowe, Warzywa, Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek), Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) Drugie danie: Mięsne: Ziemniaki (200g), kasze, makaron lub ryż (100g), Porcja mięsa lub ryby (100g), Smalec, tłuszcze, Surówki warzywne (100g), Kompot (200ml) Danie bezmięsne: Pierogi ruskie (200g), makaron z serem, naleśniki, placki, łazanki (400g) Kompot (200 ml) Temperatura posiłków (od 50oC do 60oC). Wykonawca jest zobowiązany wydać posiłki w naczyniach jednorazowych, których koszt wkalkulowany jest w cenę posiłku. Przewidywana liczba dożywianych dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum w Gryfowie Śląskim wynosi ogółem 90 w rozbiciu na poszczególne szkoły. Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie. Minimalna liczba dzieci dla których przywieziony i wydany będzie posiłek wynosi: Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śl. - 5 osób Gimnazjum w Gryfowie Śl. - 5 osób Szkoła Podstawowa w Uboczu - 3 osoby Szkoła Podstawowa w Rząsinach - 3 osoby Godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone pomiędzy odbiorcą (szkołą), a wykonawcą. Ilość porcji posiłków w poszczególnych placówkach będą określać wykazy z poszczególnych szkół, zawierające nazwisko i imię ucznia. Wykazy uczniów będą sporządzone przez zamawiającego i dostarczane w uzgodniony sposób wykonawcy. W przypadku zmiany ilości uprawnionych do dożywiania uczniów zamawiający powiadomi wykonawcę dzień przed zaistniałą zmianą. Powiadomienie nastąpi w ustalony sposób (telefonicznie, poczta elektroniczna)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.32.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI GRYFÓW ŚLĄSKI
więcej: przetargi GRYFÓW ŚLĄSKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- SP36.2701.1.2024
- Usługa przygotowania i dystrybucji posiłków dla mieszkańców gminy Sadkowice, będących uczestnikami projektu nr FELD.07.09-IP-0011/23 pn. "CUŚ DOBREGO 2".
- Świadczenie usług cateringowych dla uczniów i wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Skawinie
- Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej
- "Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Niepublicznego Przedszkola Politechniki Łódzkiej".
- Kompleksowa usługa cateringowa wraz z wynajmem sali we Wrocławiu/Wałbrzychu/Jeleniej Górze/Legnicy, w ramach realizacji projektu "Obserwatorium Rynku Pracy", z podziałem na 4 części.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.