Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-28
Pniewy: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach
Numer ogłoszenia: 255409 - 2013; data zamieszczenia: 28.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole "Miś" , ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 061 2911216.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mis.pniewy.wlkp.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Gminy Pniewy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: TABELA A* WARZYWA I OWOCE Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Marchew luzem kg 120 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 120 Sałata szt. 120 Sałata lodowa szt. 50 Por korzeń kg 50 Cebula biała kg 100 Buraki czerwone kg 200 Seler korzeń kg 100 Jabłka lobo kg 200 Mandarynki kg 80 Kiwi szt. 300 Ziemniaki jadalne kg 3000 Kapusta czerwona świeża kg 100 Kapusta pekińska szt. 70 Kalafior świeży szt. 50 Pomidory luz kg 120 Ogórki szklarniowe kg 120 Ogórki kwaszone luz kg 150 Kapusta kwaszona kg 150 Kapusta biała główka kg kg 200 Pieczarki świeże luz kg 40 Banan kg 100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt. 40 Ogórki konserwowe 0,9l szt. 60 Papryka świeża kg 10 Szczypior pęczek 100 Koper świeży pęczek 100 Natka pietruszki p. pęczek 100 Winogrono jasne kg 100 cytryna kg 20 Tabela B* MIĘSO I PRZETWORY Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę VAT Cena brutto Kości od schabu kg 300 Ogonówka wieprzowa wędzona kg 150 Boczek wędzony wieprz. B k kg 60 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg 200 Szynka wieprzowa wędzona got. kg 100 Mięso wieprzowe mielone drobne kg 200 Mielonka zapiekana wieprzowa kg 100 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 200 Filet drobiowy z kurczaka kg 150 Żeberka wieprzowe kg 100 Porcje rosołowe z kurczaka kg 150 Kiełbasa wieprzowa gruba kg 250 Udka z kurczaka kg 150 Karkówka b k wieprzowa kg 150 Kaszanka kg 100 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 150 Wątróbka wieprzowa kg 100 Parówka drobiowa cienka kg 200 Kotlet schabowy b k kg 150 Pasztet drobiowy kg 100 Smalec luz kg 50 TABELA C* MROŻONKI Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena VAT Cena brutto Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg op. szt. 130 Truskawki mrożone 2,5 kg op.. szt. 150 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg op. szt. 150 Brokuły mrożone 2,5 kg op. szt. 80 Zupa pieczarkowa, 2,5 kg op. szt. 100 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg op. szt. 160 Zupa jarzynowa, 2,5 kg op. szt. 160 Kalafior, 2,5 kg op. szt. 120 Pyzy drożdżowe op.9szt szt. 420 Groszek zielony, 2,5 kg op. szt. 100 Marchew z groszkiem, 2,5 k op. szt. 100 Wiśnie drążone 2,5 kg op. szt. 40 Maliny 2,5 kg szt. 30 Jagody 2,5 kg szt. 30 kompotowe szt. 150 Tabela D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Mąka pszenna 500 kg 250 Ryż długoziarnisty kg 150 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt. 30 Kasza jęczmienna średnia luz kg 50 Kasza manna 1kg kg 30 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt. 300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt. 50 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt. 800 Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt. 50 Napoje różne smaki 0.20l/kartonik szt. 1200 Krem do smarowania orzech.-czek. 230 g szt. 180 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 100 Dżemy różne smaki 0,30 l wysokosłodzony szt. 80 Kakao naturalne 150 g op. szt. 10 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt. 50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt. 20 Płatki kukurydziane 250 g op. szt. 60 Groch połówki luz kg 50 Fasola sucha luz kg 40 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt. 50 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 240 Drożdże piekarskie 100g szt. 70 Ketchup łagodny 500g szt. 30 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt. 20 Sól 1kg szt. 120 Liść laurowy 10g szt. 30 Cukier waniliowy 32g szt. 60 Cukier puder 0,5kg szt. 40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt. 40 Rodzynki 200g szt. 10 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt. 50 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt. 50 Kukurydza konserwowa 400 ml szt. 50 Groszek zielony puszka 400ml szt. 40 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt. 50 Cynamon 20 g szt. 20 Ziele angielskie 15g szt. 50 Mąka ziemniaczana 1kg kg 5 Olej roślinny, 1l szt. 200 Szprot w pomidorach puszka 170g op. szt. 60 Paprykarz szczecinecki 135gn op. szt. 60 Pasztet drobiowy 131g op. szt. 100 Woda niegazowana 5l szt. 300 Imbir 20 g szt. 30 Czosnek granulowany 20 g szt. 30 Bazylia 10 g szt. 30 Oregano 10 g szt. 30 herbaty ziołowe 4x30 g 20 torebek szt. 30 ryż ciemny kg 30 kasza gryczana kg 30 zioła prowasalskie 10 g szt. 30 Herbata granulowana 100g op. szt. 140 Papryka słodka syp. 0,5kg szt. 2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 4 Przyprawa w płynie 1l szt. 10 Tabela E* SŁODYCZE Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę VAT Cena brutto 125. Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op. szt. 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt op display szt. 10 Wafle kakaowe b czekolady (typu:Grześki) 36 szt op display szt. 20 Lizaki owocowe kulka tuba 50szt op. szt. 8 Biszkopty 120g op. szt. 100 Draże różne smaki 70 g szt. 280 Figurki czekoladowe zajączki 80g szt. 300 Jajka czekoladowe szt. 300 Wafle śmietankowe luz kg Tabela F* PIECZYWO Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski krojony szt. 500 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 3500 Bułka maślana 0,05 kg szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Pączki szt. 600 Bułka tarta 1 kg szt. 40 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 120 Drożdżówki szt. 500 TABELA G* NABIAŁ Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena za jednostkę VAT Cena Śmietana 12% słodka 0,5l szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 600 Ser homogenizowany tłusty 200 g szt. 70 Ser salami luz kg 80 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 180 Jajka kurze świeże średnie szt. 2000 Mleko 2% karton 1 l op. szt. 1200 Krążek mix typu Hochlland 140g trójkąty szt. 80 Ser kanapkowy 150g op. szt. 150 Ser królewski luz kg 50 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WE szt. 50 Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 20 Jogurt smakowy 115g szt. 1500 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 30 Margaryna zwykła 250g szt. 300 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 2200 TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Sos pieczeniowy 3 kg. op. szt. 5 Majeranek 0,30kg op. Szt. 5 Delikat do mięs i innych potraw 700g op. szt. 5 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3 Przyprawa szefa kuchni 5kg op. szt. 6 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 50 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 6 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron koła 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op. szt. 12 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 30 Koncentrat pomarańczowy 5l szt. 50 Tabela I* RYBY Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Cena Ryby mrożone filet z Pangi kg op. kg 120 Ryby mrożone filet z mintaja kg op. kg 120 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kg. op. szt. 60.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- TABELA A* WARZYWA I OWOCE Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Marchew luzem kg 120 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 120 Sałata szt. 120 Sałata lodowa szt. 50 Por korzeń kg 50 Cebula biała kg 100 Buraki czerwone kg 200 Seler korzeń kg 100 Jabłka lobo kg 200 Mandarynki kg 80 Kiwi szt. 300 Ziemniaki jadalne kg 3000 Kapusta czerwona świeża kg 100 Kapusta pekińska szt. 70 Kalafior świeży szt. 50 Pomidory luz kg 120 Ogórki szklarniowe kg 120 Ogórki kwaszone luz kg 150 Kapusta kwaszona kg 150 Kapusta biała główka kg kg 200 Pieczarki świeże luz kg 40 Banan kg 100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt. 40 Ogórki konserwowe 0,9l szt. 60 Papryka świeża kg 10 Szczypior pęczek 100 Koper świeży pęczek 100 Natka pietruszki p. pęczek 100 Winogrono jasne kg 100 cytryna kg 20 Tabela B* MIĘSO I PRZETWORY Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę VAT Cena brutto Kości od schabu kg 300 Ogonówka wieprzowa wędzona kg 150 Boczek wędzony wieprz. B k kg 60 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg 200 Szynka wieprzowa wędzona got. kg 100 Mięso wieprzowe mielone drobne kg 200 Mielonka zapiekana wieprzowa kg 100 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 200 Filet drobiowy z kurczaka kg 150 Żeberka wieprzowe kg 100 Porcje rosołowe z kurczaka kg 150 Kiełbasa wieprzowa gruba kg 250 Udka z kurczaka kg 150 Karkówka b k wieprzowa kg 150 Kaszanka kg 100 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 150 Wątróbka wieprzowa kg 100 Parówka drobiowa cienka kg 200 Kotlet schabowy b k kg 150 Pasztet drobiowy kg 100 Smalec luz kg 50 TABELA C* MROŻONKI Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena VAT Cena brutto Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg op. szt. 130 Truskawki mrożone 2,5 kg op.. szt. 150 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg op. szt. 150 Brokuły mrożone 2,5 kg op. szt. 80 Zupa pieczarkowa, 2,5 kg op. szt. 100 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg op. szt. 160 Zupa jarzynowa, 2,5 kg op. szt. 160 Kalafior, 2,5 kg op. szt. 120 Pyzy drożdżowe op.9szt szt. 420 Groszek zielony, 2,5 kg op. szt. 100 Marchew z groszkiem, 2,5 k op. szt. 100 Wiśnie drążone 2,5 kg op. szt. 40 Maliny 2,5 kg szt. 30 Jagody 2,5 kg szt. 30 kompotowe szt. 150 Tabela D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Mąka pszenna 500 kg 250 Ryż długoziarnisty kg 150 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt. 30 Kasza jęczmienna średnia luz kg 50 Kasza manna 1kg kg 30 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt. 300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt. 50 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt. 800 Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt. 50 Napoje różne smaki 0.20l/kartonik szt. 1200 Krem do smarowania orzech.-czek. 230 g szt. 180 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 100 Dżemy różne smaki 0,30 l wysokosłodzony szt. 80 Kakao naturalne 150 g op. szt. 10 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt. 50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt. 20 Płatki kukurydziane 250 g op. szt. 60 Groch połówki luz kg 50 Fasola sucha luz kg 40 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt. 50 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 240 Drożdże piekarskie 100g szt. 70 Ketchup łagodny 500g szt. 30 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt. 20 Sól 1kg szt. 120 Liść laurowy 10g szt. 30 Cukier waniliowy 32g szt. 60 Cukier puder 0,5kg szt. 40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt. 40 Rodzynki 200g szt. 10 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt. 50 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt. 50 Kukurydza konserwowa 400 ml szt. 50 Groszek zielony puszka 400ml szt. 40 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt. 50 Cynamon 20 g szt. 20 Ziele angielskie 15g szt. 50 Mąka ziemniaczana 1kg kg 5 Olej roślinny, 1l szt. 200 Szprot w pomidorach puszka 170g op. szt. 60 Paprykarz szczecinecki 135gn op. szt. 60 Pasztet drobiowy 131g op. szt. 100 Woda niegazowana 5l szt. 300 Imbir 20 g szt. 30 Czosnek granulowany 20 g szt. 30 Bazylia 10 g szt. 30 Oregano 10 g szt. 30 herbaty ziołowe 4x30 g 20 torebek szt. 30 ryż ciemny kg 30 kasza gryczana kg 30 zioła prowasalskie 10 g szt. 30 Herbata granulowana 100g op. szt. 140 Papryka słodka syp. 0,5kg szt. 2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 4 Przyprawa w płynie 1l szt. 10 Tabela E* SŁODYCZE Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę VAT Cena brutto 125. Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op. szt. 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt op display szt. 10 Wafle kakaowe b czekolady (typu:Grześki) 36 szt op display szt. 20 Lizaki owocowe kulka tuba 50szt op. szt. 8 Biszkopty 120g op. szt. 100 Draże różne smaki 70 g szt. 280 Figurki czekoladowe zajączki 80g szt. 300 Jajka czekoladowe szt. 300 Wafle śmietankowe luz kg Tabela F* PIECZYWO Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski krojony szt. 500 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 3500 Bułka maślana 0,05 kg szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Pączki szt. 600 Bułka tarta 1 kg szt. 40 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 120 Drożdżówki szt. 500 TABELA G* NABIAŁ Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena za jednostkę VAT Cena Śmietana 12% słodka 0,5l szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 600 Ser homogenizowany tłusty 200 g szt. 70 Ser salami luz kg 80 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 180 Jajka kurze świeże średnie szt. 2000 Mleko 2% karton 1 l op. szt. 1200 Krążek mix typu Hochlland 140g trójkąty szt. 80 Ser kanapkowy 150g op. szt. 150 Ser królewski luz kg 50 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WE szt. 50 Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 20 Jogurt smakowy 115g szt. 1500 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 30 Margaryna zwykła 250g szt. 300 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 2200 TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Sos pieczeniowy 3 kg. op. szt. 5 Majeranek 0,30kg op. Szt. 5 Delikat do mięs i innych potraw 700g op. szt. 5 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3 Przyprawa szefa kuchni 5kg op. szt. 6 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 50 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 6 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron koła 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op. szt. 12 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 30 Koncentrat pomarańczowy 5l szt. 50 Tabela I* RYBY Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Cena Ryby mrożone filet z Pangi kg op. kg 120 Ryby mrożone filet z mintaja kg op. kg 120 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kg. op. szt. 60
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust 1 - 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 PZP oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1-2 ustawy, złożą wymagane i opisane w SIWZ oświadczenia i dokumenty. Informacja o oświadczeniach i dokumentach jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełnienia warunków Oferenci zobowiązani są do przedstawienia w ofercie następujących dokumentów i oświadczeń: Wypełniony formularz oferty dla danej tabeli. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1-2 ustawy (załącznik nr 2), aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez wykonawcę). W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lubinnych dokumentów. Dokumenty stanowiące załączniki wymagane przez niniejsze SIWZ muszą zostać wypełnione przez oferenta bez wyjątku ściśle według warunków i postanowień w nich zawartych - bez dokonywania żadnych zmian i uzupełnień. Miejsca wykropkowane przeznaczone do wypełnienia muszą zostać prawidłowo wypełnione.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mis.pniewy.wlkp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Miś
Ul. Dworcowa 23
62-045 Pniewy
parter biuro Intendenta.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Przedszkole Miś Ul. Dworcowa 23 62-045 Pniewy parter, biuro Dyrektora.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 28.12.2013.
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: TABELA A* WARZYWA I OWOCE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Marchew luzem kg 120 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 120 Sałata szt. 120 Sałata lodowa szt. 50 Por korzeń kg 50 Cebula biała kg 100 Buraki czerwone kg 200 Seler korzeń kg 100 Jabłka lobo kg 200 Mandarynki kg 80 Kiwi szt. 300 Ziemniaki jadalne kg 3000 Kapusta czerwona świeża kg 100 Kapusta pekińska szt. 70 Kalafior świeży szt. 50 Pomidory luz kg 120 Ogórki szklarniowe kg 120 Ogórki kwaszone luz kg 150 Kapusta kwaszona kg 150 Kapusta biała główka kg kg 200 Pieczarki świeże luz kg 40 Banan kg 100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt. 40 Ogórki konserwowe 0,9l szt. 60 Papryka świeża kg 10 Szczypior pęczek 100 Koper świeży pęczek 100 Natka pietruszki p. pęczek 100 Winogrono jasne kg 100 cytryna kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tabela B* MIĘSO I PRZETWORY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę VAT Cena brutto Kości od schabu kg 300 Ogonówka wieprzowa wędzona kg 150 Boczek wędzony wieprz. B k kg 60 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg 200 Szynka wieprzowa wędzona got. kg 100 Mięso wieprzowe mielone drobne kg 200 Mielonka zapiekana wieprzowa kg 100 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 200 Filet drobiowy z kurczaka kg 150 Żeberka wieprzowe kg 100 Porcje rosołowe z kurczaka kg 150 Kiełbasa wieprzowa gruba kg 250 Udka z kurczaka kg 150 Karkówka b k wieprzowa kg 150 Kaszanka kg 100 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 150 Wątróbka wieprzowa kg 100 Parówka drobiowa cienka kg 200 Kotlet schabowy b k kg 150 Pasztet drobiowy kg 100 Smalec luz kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: TABELA C* MROŻONKI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena VAT Cena brutto Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg op. szt. 130 Truskawki mrożone 2,5 kg op.. szt. 150 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg op. szt. 150 Brokuły mrożone 2,5 kg op. szt. 80 Zupa pieczarkowa, 2,5 kg op. szt. 100 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg op. szt. 160 Zupa jarzynowa, 2,5 kg op. szt. 160 Kalafior, 2,5 kg op. szt. 120 Pyzy drożdżowe op.9szt szt. 420 Groszek zielony, 2,5 kg op. szt. 100 Marchew z groszkiem, 2,5 k op. szt. 100 Wiśnie drążone 2,5 kg op. szt. 40 Maliny 2,5 kg szt. 30 Jagody 2,5 kg szt. 30 kompotowe szt. 150.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Tabela D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Mąka pszenna 500 kg 250 Ryż długoziarnisty kg 150 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt. 30 Kasza jęczmienna średnia luz kg 50 Kasza manna 1kg kg 30 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt. 300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt. 50 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt. 800 Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt. 50 Napoje różne smaki 0.20l/kartonik szt. 1200 Krem do smarowania orzech.-czek. 230 g szt. 180 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 100 Dżemy różne smaki 0,30 l wysokosłodzony szt. 80 Kakao naturalne 150 g op. szt. 10 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt. 50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt. 20 Płatki kukurydziane 250 g op. szt. 60 Groch połówki luz kg 50 Fasola sucha luz kg 40 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt. 50 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 240 Drożdże piekarskie 100g szt. 70 Ketchup łagodny 500g szt. 30 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt. 20 Sól 1kg szt. 120 Liść laurowy 10g szt. 30 Cukier waniliowy 32g szt. 60 Cukier puder 0,5kg szt. 40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt. 40 Rodzynki 200g szt. 10 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt. 50 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt. 50 Kukurydza konserwowa 400 ml szt. 50 Groszek zielony puszka 400ml szt. 40 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt. 50 Cynamon 20 g szt. 20 Ziele angielskie 15g szt. 50 Mąka ziemniaczana 1kg kg 5 Olej roślinny, 1l szt. 200 Szprot w pomidorach puszka 170g op. szt. 60 Paprykarz szczecinecki 135gn op. szt. 60 Pasztet drobiowy 131g op. szt. 100 Woda niegazowana 5l szt. 300 Imbir 20 g szt. 30 Czosnek granulowany 20 g szt. 30 Bazylia 10 g szt. 30 Oregano 10 g szt. 30 herbaty ziołowe 4x30 g 20 torebek szt. 30 ryż ciemny kg 30 kasza gryczana kg 30 zioła prowasalskie 10 g szt. 30 Herbata granulowana 100g op. szt. 140 Papryka słodka syp. 0,5kg szt. 2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 4 Przyprawa w płynie 1l szt. 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Tabela E* SŁODYCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę VAT Cena brutto 125. Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op. szt. 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt op display szt. 10 Wafle kakaowe b czekolady (typu:Grześki) 36 szt op display szt. 20 Lizaki owocowe kulka tuba 50szt op. szt. 8 Biszkopty 120g op. szt. 100 Draże różne smaki 70 g szt. 280 Figurki czekoladowe zajączki 80g szt. 300 Jajka czekoladowe szt. 300 Wafle śmietankowe luz kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Tabela F* PIECZYWO.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto za jednostkę Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski krojony szt. 500 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 3500 Bułka maślana 0,05 kg szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Pączki szt. 600 Bułka tarta 1 kg szt. 40 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 120 Drożdżówki szt. 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: TABELA G* NABIAŁ.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena za jednostkę VAT Cena Śmietana 12% słodka 0,5l szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 600 Ser homogenizowany tłusty 200 g szt. 70 Ser salami luz kg 80 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 180 Jajka kurze świeże średnie szt. 2000 Mleko 2% karton 1 l op. szt. 1200 Krążek mix typu Hochlland 140g trójkąty szt. 80 Ser kanapkowy 150g op. szt. 150 Ser królewski luz kg 50 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WE szt. 50 Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 20 Jogurt smakowy 115g szt. 1500 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 30 Margaryna zwykła 250g szt. 300 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 2200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Cena Sos pieczeniowy 3 kg. op. szt. 5 Majeranek 0,30kg op. Szt. 5 Delikat do mięs i innych potraw 700g op. szt. 5 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3 Przyprawa szefa kuchni 5kg op. szt. 6 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 50 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 6 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron koła 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op. szt. 12 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 30 Koncentrat pomarańczowy 5l szt. 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Tabela I* RYBY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Cena Ryby mrożone filet z Pangi kg op. kg 120 Ryby mrożone filet z mintaja kg op. kg 120 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kg. op. szt. 60.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI PNIEWY
więcej: przetargi PNIEWY »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Zawodowych Nr 1 im. Władysława Korżyka w Rykach
- "Dostawa artykułów ogólnospożywczych w 2025 roku na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jaworze podzielonych na 8 grup"
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. JANA PAWŁA II W OBROWIE W 2025 ROKU
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Przedszkola w Czudcu w 2025 roku".
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.