Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-07-02
Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 255690 - 2013; data zamieszczenia: 02.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe Grupa I - MIĘSA WIEPRZOWE I DROBIOWE 1. Boczek surowy wędzony (kod CPV 15131200-7); ilość: 600 kg 2. Żeberka wędzone paski (kod CPV 15131200-7); ilość: 1 500 kg 3. Kaszanka (kod CPV 15131134-3); ilość: 2 000 kg 4. Kurczak świeży (kod CPV 15112130-6); ilość: 5 000 kg 5. Filet z kurczaka (kod CPV 15112100-7); ilość: 200 kg 6. Filet z indyka (kod CPV 15112100-7); ilość: 200 kg 7. Mięso mielone wieprzowe nieprzetworzone (kod CPV 15113000-3); ilość: 3 200 kg 8. Łopatka wieprzowa b/k (kod CPV 15113000-3); ilość: 4 000 kg 9. Karczek wieprzowy b/k (kod CPV 15111100-0); ilość: 100 kg 10. Mięso gulaszowe wołowe (kod CPV 15111000-9); ilość: 1 200 kg 11. Wątroba wieprzowa (kod CPV 15114000-0); ilość: 1 200 kg Grupa II- WĘDLINY WIEPRZOWE 1. Kiełbasa śląska (kod CPV 15131130-5); ilość: 2 000 kg 2. Kiełbasa toruńska (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 300 kg 3. Kiełbasa zwyczajna (kod CPV 15131130-5); ilość: 2 500 kg 4. Kiełbasa biała parzona (kod CPV 15131130-5); ilość: 400 kg 5. Szynka mielona wieprzowa (kod CPV 15131130-5); ilość: 2 000 kg 6. Lunch meat (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 400 kg 7. Mortadela (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 000 kg 8. Pieczeń rzymska (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 200 kg 9. Kiełbasa podwawelska (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 500 kg 10. Pasztetowa (kod CPV 15131310-1); ilość: 1 700 kg Grupa III- WĘDLINY DROBIOWE 1. Mortadela drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 1 500 kg 2. Pieczeń drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 800 kg 3. Serdelki drobiowe (kod CPV 15131135-0); ilość: 2 500 kg 4. Szynka drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 700 kg 5. Baleron drobiowy (kod CPV 15131135-0); ilość: 100 kg 6. Blok z indyka (kod CPV 15131135-0); ilość: 2 500 kg 7. Kiełbasa senatorska drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 1 000 kg 8. Kiełbasa śląska drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 600 kg 9. Mielonka drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 1 500 kg 10. Polędwica drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 500 kg 11. Salceson drobiowy (kod CPV 15131135-0); ilość: 100 kg 12. Rolada drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 800 kg Grupa IV- PRZYPRAWY 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15872400-5); ilość: 1 000 kg 3. Herbata granulowana w opak. 100 g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 100 kg 4. Cynamon w opakowaniach do 5g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 5. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg; (kod CPV 15872100-2); ilość: 40 kg 6. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr; (kod CPV 15871000-4); ilość: 1 100 L 7. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15871000-4); ilość: 700 kg 8. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg; (kod CPV 15891500-5); ilość: 400 kg 9. Majeranek suszony w opakowaniach 8g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 10. Koper suszony w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów (grupa I - IV) są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.24.00 - Sól 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.89.15.00 - Buliony .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.08.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, b) posiadania wiedzy i doświadczenia, c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, d) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia czy nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BRZEGU
- Bieżące utrzymanie dróg powiatowych na terenie powiatu brzeskiego w 2025 r. z podziałem na zadania.
- Dostawa tablic rejestracyjnych na potrzeby Starostwa Powiatowego w Brzegu
- Dostawa środków dezynfekcyjnych dla Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu.
- Utrzymanie czystości dróg (ulic) powiatowych na terenie powiatu brzeskiego z podziałem na części.
- Udzielenie i obsługa kredytu długoterminowego na sfinansowanie planowanego deficytu budżetu w 2024 r. do kwoty 7.500.000 zł
- Remont drogi powiatowej 1550 O odc. od m. Lubcz do m. Wojsław.
więcej: przetargi w Brzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Przedszkola w Czudcu w 2025 roku".
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie"
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jaworznie w roku 2025.
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
- dostawa "Produktów spożywczych " dla Domu Pomocy Społecznej w Zbyszycach; Zbyszyce 12; 33-318 Gródek nad Dunajcem.
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.