eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrzegZaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-07-02

Brzeg: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 255690 - 2013; data zamieszczenia: 02.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Chrobrego 29, 49-300 Brzeg, woj. opolskie, tel. 077 4162011, faks 077 4162287.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Zaopatrzenie Zakładu Karnego w Brzegu w artykuły żywnościowe Grupa I - MIĘSA WIEPRZOWE I DROBIOWE 1. Boczek surowy wędzony (kod CPV 15131200-7); ilość: 600 kg 2. Żeberka wędzone paski (kod CPV 15131200-7); ilość: 1 500 kg 3. Kaszanka (kod CPV 15131134-3); ilość: 2 000 kg 4. Kurczak świeży (kod CPV 15112130-6); ilość: 5 000 kg 5. Filet z kurczaka (kod CPV 15112100-7); ilość: 200 kg 6. Filet z indyka (kod CPV 15112100-7); ilość: 200 kg 7. Mięso mielone wieprzowe nieprzetworzone (kod CPV 15113000-3); ilość: 3 200 kg 8. Łopatka wieprzowa b/k (kod CPV 15113000-3); ilość: 4 000 kg 9. Karczek wieprzowy b/k (kod CPV 15111100-0); ilość: 100 kg 10. Mięso gulaszowe wołowe (kod CPV 15111000-9); ilość: 1 200 kg 11. Wątroba wieprzowa (kod CPV 15114000-0); ilość: 1 200 kg Grupa II- WĘDLINY WIEPRZOWE 1. Kiełbasa śląska (kod CPV 15131130-5); ilość: 2 000 kg 2. Kiełbasa toruńska (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 300 kg 3. Kiełbasa zwyczajna (kod CPV 15131130-5); ilość: 2 500 kg 4. Kiełbasa biała parzona (kod CPV 15131130-5); ilość: 400 kg 5. Szynka mielona wieprzowa (kod CPV 15131130-5); ilość: 2 000 kg 6. Lunch meat (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 400 kg 7. Mortadela (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 000 kg 8. Pieczeń rzymska (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 200 kg 9. Kiełbasa podwawelska (kod CPV 15131130-5); ilość: 1 500 kg 10. Pasztetowa (kod CPV 15131310-1); ilość: 1 700 kg Grupa III- WĘDLINY DROBIOWE 1. Mortadela drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 1 500 kg 2. Pieczeń drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 800 kg 3. Serdelki drobiowe (kod CPV 15131135-0); ilość: 2 500 kg 4. Szynka drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 700 kg 5. Baleron drobiowy (kod CPV 15131135-0); ilość: 100 kg 6. Blok z indyka (kod CPV 15131135-0); ilość: 2 500 kg 7. Kiełbasa senatorska drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 1 000 kg 8. Kiełbasa śląska drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 600 kg 9. Mielonka drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 1 500 kg 10. Polędwica drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 500 kg 11. Salceson drobiowy (kod CPV 15131135-0); ilość: 100 kg 12. Rolada drobiowa (kod CPV 15131135-0); ilość: 800 kg Grupa IV- PRZYPRAWY 1. Liść laurowy w opakowaniach zbiorczych do1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg 2. Sól spożywcza drobnoziarnista w opakowaniach 1kg; (kod CPV 15872400-5); ilość: 1 000 kg 3. Herbata granulowana w opak. 100 g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 100 kg 4. Cynamon w opakowaniach do 5g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 5. Pieprz czarny mielony w opakowaniach zbiorczych do 1kg; (kod CPV 15872100-2); ilość: 40 kg 6. Przyprawa w płynie typu maggi o pojemn. 0,9-1 litr; (kod CPV 15871000-4); ilość: 1 100 L 7. Przyprawa jarzynowa mielona w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15871000-4); ilość: 700 kg 8. Bulion warzywny w opakowaniu do 1kg; (kod CPV 15891500-5); ilość: 400 kg 9. Majeranek suszony w opakowaniach 8g; (kod CPV 15870000-7); ilość: 5 kg 10. Koper suszony w opakowaniach do 1kg; (kod CPV 15870000-7); ilość: 10 kg Wyżej wymienione ilości zamawianych artykułów (grupa I - IV) są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega możliwość wykonania zamówienia w ilościach mniejszych niż maksymalne..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.24.00 - Sól 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.89.15.00 - Buliony .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.08.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, b) posiadania wiedzy i doświadczenia, c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, d) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Sposób oceny spełniania warunków Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia czy nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

    III.4.3.2)

    • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
    • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

    III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

    • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Brzegu, 49-300 Brzeg, ul. Bolesława Chrobrego 29.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Brzegu, ul. Bolesława Chrobrego 29, 49-300 Brzeg.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.