eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleDostawa żywności dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi w Opolu, ul. gen. K. Pułaskiego 3

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.



Ogłoszenie z dnia 2008-12-08

Opole: Dostawa żywności dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi w Opolu, ul. gen. K. Pułaskiego 3
Numer ogłoszenia: 256802 - 2008; data zamieszczenia: 08.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej , ul. gen. K. Pułaskiego 3, 45-048 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4542286, 0774021888, faks 0774021887.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo2.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła prowadzona przez Gminę.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi w Opolu, ul. gen. K. Pułaskiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzu ofertowym dołączonym do specyfikacji i.w.z.: - pakiet 1 - mięso wieprzowe, podroby, wędliny - pakiet 2 - pozostałe - trwałe art. spożywcze, realizowana w okresie od 05.01.2009 do 31.12.2009 - za wyjątkiem ferii i wakacji. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Dowóz towaru będzie się odbywał transportem Wykonawcy i na jego koszt. Wartośc netto zamówienia - ponizej 207.000 euro..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postępowaniu dopuszczeni są Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych uprawnionych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (Oferent winien złożyć stosowne oświadczenia zgodnie z wymogami s.i.w.z.), 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik do s.i.w.z.), 2. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu dorejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej) - wystawione nie wcześniej niż 6 mies. przed upływem terminu składania ofert, 3. Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi przedłożyć kserokopię aktualnej decyzji właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia, 4. Wykonawca dostaw mięsa i produktów mięsnych musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat lub zaświadczenie o trwającym wdrażaniu), 5. wypełniony druk OFERTA, 6. wypełniony druk FORMULARZ CENOWY, 7. podpisany projekt umowy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lo2.opole.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi 45-048 Opole, ul. Pułaskiego 3 sekretariat (pok. 120).

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2008 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi (pok. 120) 45-048 Opole, ul. Pułaskiego 3.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: pakiet 1 - mięso wieprzowe, podroby i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso wieprzowe (schab, karczek, łopatka, gulasz) w łącznej ilości ok. 2400 kg, kiełbasa (śląska, szynkowa, cytrynowa...) - ok. 750 kg, mniejsze ilości wątroby, boczku wędzonego, kiełbasy parówkowej.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pakiet 2 - pozostałe - trwałe artykuły spożywcze (cukier, mąki, kasze, makarony, koncentraty, tłuszcze roślinne itp. - bez mleka i jego przetworów, pieczywa, jaj).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier, mąka pszenna - śr. 850 kg, makarony - 350 kg, margaryna - 320 kg, olej uniwersalny - 500 l; pozostałe artykuły (w tym koncentraty) w ilościach mniejszych.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.