Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-12-21
Hel: DOSTAWY SUKCESYWNE PIECZYWA I WYROBÓW CUKIERNICZYCH DO PUNKTU BAZOWANIA HEL
Numer ogłoszenia: 257288 - 2007; data zamieszczenia: 21.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Portu Wojennego Hel, ul. Sikorskiego 20 bud. 2 /1, 84-150 Hel, woj. pomorskie, tel. 058 6757570, fax 058 6757250.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http:/hel.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: MON.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY SUKCESYWNE PIECZYWA I WYROBÓW CUKIERNICZYCH DO PUNKTU BAZOWANIA HEL.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne wyrobów piekarniczo-cukierniczych do magazynów Punku Bazowania Hel . Miejsce dostaw : Hel ul. Przybyszewskiego 8 - stołówka, Hel ul. Sikorskiego 20 - magazyny, Rozewie - Jednostka Wojskowa. Szczegółowy opis zamawianego asortymentu wraz z podziałem na części i określeniem ilości podany jest w załączniku nr 1 (a-b) do niniejszej SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na poszczególne grupy : Grupa 1 - wyroby piekarnicze - 56 150 kg ; Grupa 2 - wyroby cukiernicze - 2 650 kg
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.81.11.00 - Chleb Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.11.00 - Chleb Oryginalny kod CPV: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wyznacza wadium w wysokości Grupa 1 - wyroby piekarnicze - 1 700,00zł Grupa 2 - wyroby cukiernicze - 400,00zł.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający warunki art. 22 ustawy - Prawo zamówień publicznych. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania tych warunków odbędzie się na podstawie informacji zawartych w dokumentach i oświadczeniach przedstawionych przez Wykonawcę zgodnie z formułą /spełnia-nie spełnia/. Z treści złożonych do oferty dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: dokumenty potwierdzające spełnienie przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu: 1.wypełniony formularz oferty cenowej, załącznik nr 1a,b; 2.aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione przez właściwy organ; potwierdzające że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); 3.aktualna informację z krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 us.1 pkt 9 oraz pkt 4-8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4.zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub KRUS potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie/odroczenie/ lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu- wystawione nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5.zezwolenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej uprawniające do produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia 6.oświadczenie wykonawcy na załączniku nr 2; 7.w przypadku, gdy wykonawca zamierza realizować umowę na podstawie podwykonawcy zobowiązany jest dla podwykonawcy złożyć komplet dokumentów z poz. 2, 3, 4,5).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl, www.hel.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Punkt Bazowania Hel ul. Sikorskiego 20 84-150 Hel.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.01.2008 godzina 12:00, miejsce: Kancelaria Jawna Punktu Bazowania Hel ul. Sikorskiego 20 84-150 Hel.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Z dniem 1 stycznia 2008r Komenda Portu Wojennego zostanie zlikwidowana, a następcą prawnym do realizacji wszelkich należności i zobowiązań KPW Hel zostaje Punkt Bazowania
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1 - wyroby piekarnicze 56 150 kg.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułki pszenne 50g kg 8500 Chleb razowy 0,5-0,8kg kg 1200 Chleb pszenno-żytni 0,5-0,8kg kg 45 000 Bułka tarta- opakowanie do 1kg kg 1 000 Bułka maślana 50 g kg 450.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2 - wyroby cukiernicze 2 650 kg.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pączki - 70-80 g kg 500 Drożdżówki - 90 g kg 200 Ciastko francuskie z nadzieniem kg 250 Makowiec kg 50 Jabłecznik kg 400 Keks kg 100 Piernik kg 50 Sernik kg 350 Ciasto jogurtowe z owocami kg 250 Babka piaskowa kg 150 Ciasto drożdżowe kg 350.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby ZPEWiR w Stemplewie w roku 2025
- DOSTAWA PIECZYWA, WYROBÓW CIASTKARSKICH I CIAST DLA MIEJSKIEGO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PRZEMYŚLU W ROKU 2025
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Przedszkola nr 56 "Wesołe Kubusie" w Warszawie w 2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Czernej w roku 2025
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Nowej Słupi, ul. Szkolna 10 na rok 2025"
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu w 2025 r. 9 części
więcej: Chleb »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.