Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-10-09
Rypin: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół nr 2 w Rypinie
Numer ogłoszenia: 259333 - 2008; data zamieszczenia: 09.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół nr 2 , ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-54 2803161, fax. 0-54 2803161.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs2rypin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła ponadgimnazjalna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół nr 2 w Rypinie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół nr 2 w Rypinie w następujących grupach asortymentowych: Pakiet I - mięso, drób, wędliny (załącznik nr 1); Pakiet II - warzywa i owoce (załącznik nr 2); Pakiet III - nabiał (załącznik nr 3); Pakiet IV - przetwory zbożowe, tłuszcze roślinne (Załącznik nr 4); Pakiet V - ryby mrożone, jaja (załącznik nr 5). Na każdą grupę asortymentową obowiązuje osobna dokumentacja..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, 2. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie o spełnieniu przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych (Załącznik nr 6); 2. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenia na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właśniwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3. aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4. umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie (w przypadku spółki cywilnej - umowa spółki).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs2rypin.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 2 w Rypinie ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin, poniedziałek-piątek w godz 7:30-15:30 pokój nr 9 (księgowość)..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.10.2008 godzina 12:00, miejsce: Zespół Szkół nr 2 w Rypinie ul. Dworcowa 11, 87-500 Rypin, poniedziałek-piątek w godz 7:30-15:30 pokój nr 9 (księgowość)..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 1. Pakiet I - mięso, drób, wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab wieprzowy z kością, szynka wieprzowa bez kości, łopatka wieprzowa bez kości, karkówka wieprzowa z kością, boczek wieprzowy bez kości, boczek wędzony, kiełbasa biała, kiełbasa podwawelska, kiełbasa chłopska, wątróbka drobiowa, udka drobiowe, filet drobiowy, porcje rosołowe, słonina, żeberka, flaki, szponder wołowy.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 2. Pakiet II - warzywa, owoce.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłka, marchew, buraczki, seler, pietruszka korzeń, cebula, por, kapusta biała, ziemniaki, ogórki kiszone, kapusta kiszona, groch, fasola, kapusta pekińska, papryka, sałata, pieczarki, pomidor, ogórek świeży, banan, cytryny.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: 3. Pakiet III - nabiał.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twarogowy półtłusty, masło stołowe, mleko 3,2% UHT, śmietana 12%, jogurt owocowy, ser żółty (Smakosz), jogurt naturalny 2%.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: 4. Pakiet IV - przetwory zbożowe, tłuszcze roślinne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna, kasza jęczmienna, makaron, ryż, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny, margaryna, bułka tarta, vegeta, przyprawa w płynie (Magi), majonez, chleb, bułki, kisiel wiśniowy, sok owocowy, przyprawa do mięsa Delikat, sól, żurek biały, groszek konserwowy, pyzy z mięsem, pieprz naturalny, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: 5. Pakiet V - ryby mrożone, jaja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z morszczuka, filet z dorsza, filet z śledziowy, jaja.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 3 we Wrocławiu z podziałem na zadania.
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych w okresie od 25.04.2025 do 30.09.2025 roku do Ośrodka Kolonijno-Wczasowego "Bajka" w Łukęcinie przy ul. Słonecznej 10 w Kamieniu Pomorskim (72-400)
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Politechniki Morskiej w Szczecinie.
- Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy produktów żywnościowych - mięsa i wędlin, opisanych w SIWZ, do Domu Zdrojowego w Szczawnie-Zdroju transportem Wykonawcy lub na jego koszt
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa lub sprzedaż produktów do mieszkań treningowych w projekcie tworzenia i rozwoju Centrów Usług Społecznych oraz interwencji EFS+ w Gminie Karlino.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.