eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zielona GóraŚwiadczenie usług cateringowych na terenie miasta Zielonej Góry podczas prowadzonych szkoleń w ramach projektu pn. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty kluczem do rozwoju kapitału ludzkiego w Zielonej Górze



Ogłoszenie z dnia 2010-02-05

Zielona Góra: Świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Zielonej Góry podczas prowadzonych szkoleń w ramach projektu pn. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty kluczem do rozwoju kapitału ludzkiego w Zielonej Górze
Numer ogłoszenia: 26095 - 2010; data zamieszczenia: 05.02.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Miasta, ul. Podgórna 22, 65-424 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. 0684564100,4564406 do 08, faks 068 4564155, 4564455.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych na terenie miasta Zielonej Góry podczas prowadzonych szkoleń w ramach projektu pn. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty kluczem do rozwoju kapitału ludzkiego w Zielonej Górze.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przygotowywanie i dostarczenie na koszt Wykonawcy bez udziału podwykonawców własnym transportem podczas przerw (dwóch 10 minutowych i jednej 45 minutowej na obiad) posiłków w okresie trwania umowy dla 1170 uczestników szkoleń oraz kadry trenerskiej. Posiłki należy dostarczyć: a) Na przerwy kawowe w każdym dniu szkolenia, najpóźniej 15 minut przed rozpoczęciem zajęć, tj. ok. godziny 7:45. Naczynia i resztki posiłku należy sprzątnąć przed podaniem obiadu. b) Na przerwę obiadową 1 godzinę 10 minut (w tym 10 minut na wystawienie posiłków, 45 minut na spożycie posiłków, oraz 10 minut na uprzątnięcie naczyń po posiłku). Obiad przewiduje się podać o godzinie 13:00. Planowany termin rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia: od daty zawarcia umowy, niezwłocznie po rozpoczęciu szkoleń zgodnie z załączonym harmonogramem szkoleń stanowiącym zał. do istotnych warunków zamówienia. Dni powszednie w godzinach 08:00 - 16:00 w okresie obowiązywania umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie współfinansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.4. Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU GREG Grzegorz Pyzikiewicz, al. Niepodległości 7a/16, 65-048 Zielona Góra, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 159122,95 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 181357,40

  • Oferta z najniższą ceną: 181357,40 / Oferta z najwyższą ceną: 181357,40

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. art. 66 w związku z art. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Wybór Wykonawcy na świadczenie usług cateringowych był przeprowadzony w oparciu o przepisy art. 66 w związku z art. 5 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2007r., Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.). W postępowaniu o udzielenie zamówienia, którego przedmiotem są usługi restauracyjne wymienione w załączniku IIB do dyrektywy 2004/18/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 31 marca 2004r. w sprawie koordynacji procedur udzielania zamówień publicznych na roboty budowlane, dostawy i usługi (przy czym nowe brzmienie tego załącznika zostało nadane rozporządzeniem Komisji (WE) nr 213/2008 z dnia 28 listopada 2007 r. zmieniającym rozporządzenie (WE) nr 2195/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) oraz dyrektywy 2004/17/WE i 2004/18/WE Parlamentu Europejskiego i Rady dotyczące procedur udzielania zamówień publicznych w zakresie zmiany CPV tj. zastąpione załącznikiem nr VII), Zamawiający może nie stosować przesłanek wyboru trybu zamówienia z wolnej ręki i zgodnie z normą prawną art. 5 w związku z art. 66 wyżej cytowanej ustawy Zamawiający udziela zamówienia po przeprowadzeniu negocjacji z jednym Wykonawcą. Postępowanie zostało wszczęte przez Zamawiającego przed dniem 29.01.2010r.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.