eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GrudziądzPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-09-22

Grudziądz: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.
Numer ogłoszenia: 261099 - 2010; data zamieszczenia: 22.09.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 4506400, faks 056 4659290.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin w ilościach wskazanych w tabelach zamieszczonych poniżej: Część 1 - MIĘSO Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg ok. 1 000 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg ok. 200 3. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 1 500 4. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 2 000 5. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg ok. 4 500 6. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 350 7. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 800 8. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg ok. 1 500 9. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg ok. 600 Część 2 - WĘDLINY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 1 300 2. Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 100 3. Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 500 4. Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 500 5. Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 4 500 6. Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 7. Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 8. Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 500 9. Kiełbasa podwawelska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 500 10. Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 11. Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 500 12. Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 500 13. Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 000 14. Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 500 15. Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg ok. 1 000 16. Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 17. Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg ok. 600 18. Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 000 19. Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg ok. 1 000 20. Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 900 21. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 900 22. Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.11.21.00-7, 15.13.16.20-7, 15.11.30.00-3, 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0, 15.11.11.00-0, 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzilenie zamówienia wraz z ofertą należy złożyć stosowne pełnomocnictwo.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zmiana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie: a) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, w przypadku zmiany nazwy Wykonawcy oraz zmiany osób uprawnionych do reprezentacji. b) zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie o kwotę nie większą niż wynikająca ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podanego przez GUS w Monitorze Polskim w okresie trwania umowy, c) zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa na zasadach określonych w § 1 ust. 2, d) każdej zmiany która jest korzystna dla zamawiającego lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 86-300 Grudziądz ul. Wybickiego 10/22 Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.09.2010 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu sekretariat w budynku administracji 86-300 Grudziądz ul. Wybickiego 10/22.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa w ilościach wskazanych w tabelach zamieszczonych poniżej: Część 1 - MIĘSO Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Boczek surowy 15131220-3 PN-A-82022 kg ok. 1 000 2. Boczek wędzony 15131220-3 PN-A-82007 kg ok. 200 3. Karkówka b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 1 500 4. Kurczak świeży 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 2 000 5. Mięso mielone 15131620-7 PN-A-82022 kg ok. 4 500 6. Schab b/k 15113000-3 PN-86/A-82002 kg ok. 350 7. Udka z kurczaka 15112100-7 PN-A-86524 kg ok. 800 8. Wątroba 15114000-0 PN-86/A-82004 kg ok. 1 500 9. Wołowina b/k 15111100-0 PN-88/A-82003 kg ok. 600..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.11.21.00-7, 15.13.16.20-7, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.11.11.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne wędlin w ilościach wskazanych w tabelach zamieszczonych poniżej: Część 2 - WĘDLINY Lp. Nazwa artykułu CPV Norma j.m. Szacunkowa ilość 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 1 300 2. Kiełbasa biała parzona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 100 3. Kiełbasa dębicka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 500 4. Kiełbasa janowiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 500 5. Kiełbasa jarmarczna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 4 500 6. Kiełbasa krakowska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 600 7. Kiełbasa parówkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 8. Kiełbasa piwna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 500 9. Kiełbasa podwawelska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 500 10. Kiełbasa serdelowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 000 11. Kiełbasa szynkowa 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 500 12. Kiełbasa śląska 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 500 13. Kiełbasa zwyczajna 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 000 14. Kiełbasa żywiecka 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 500 15. Metka 15131133-5 PN-A-82007 kg ok. 1 000 16. Mortadela 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 1 400 17. Parówki cielęce 15131133-5 PN-A-82022 kg ok. 600 18. Parówki cienkie 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 2 000 19. Pasztetowa wieprzowa 15131310-1 PN-A-82007 kg ok. 1 000 20. Salceson biały 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 900 21. Salceson czarny 15131134-3 PN-A-82007 kg ok. 900 22. Szynka mielona 15131133-5 PN-V-74028 kg ok. 3 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.