eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zielona GóraPrzygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej Nr 8 w Zielonej Górze



Ogłoszenie z dnia 2010-01-29

Zielona Góra: Przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej Nr 8 w Zielonej Górze
Numer ogłoszenia: 26296 - 2010; data zamieszczenia: 29.01.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 8, ul. Kąpielowa 7, 65-385 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. (068) 324 89 14, faks (068) 324 89 16.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej Nr 8 w Zielonej Górze.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej Nr 8 w Zielonej Górze : a. w ilości maksymalnie 90 obiadów dziennie , ilość dni żywieniowych 92 w terminie od dnia 01 lutego 2010r do 21 czerwca 2010r. b. w ilości maksymalnie 90 obiadów dziennie , ilość dni żywieniowych 73 w terminie od dnia 06 września 2010r do 22 grudnia 2010r. 1.1.Obiady trzydaniowe składające się z zupy 300 ml, drugiego dania ( 200g ziemniaków, 100g mięsa, surówki lub danie typu łazanki, kluski, pierogi o masie 300g, owoc lub surówka 100g) i napoju 200ml lub deseru mlecznego min 150 ml. 2.Posiłki muszą spełniać następujące warunki: a posiłki powinny być urozmaicone i o wysokiej jakości odżywczej, b. codziennie musi wystąpić surówka lub owoc , c. raz w tygodniu deser mleczny, d. co najmniej trzy razy w tygodniu danie mięsne ( przewaga drobiu) lub rybne, e. przygotowanie dań na tłuszczach roślinnych, f. przygotowanie pod względem składu i jakości zgodne z normami żywienia dzieci w wieku szkolnym zawartymi w obowiązujących przepisach. 3.Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym z tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. 4. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia tj. przygotowania i transportu posiłków zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. Nr 171 poz.1225 tekst jednolity ze zmianami), Rozporządzeniu(WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 kwietnia 2004r.w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia . 5.W sytuacji wyjątkowej spowodowanej czynnikami losowymi i niedostarczeniem posiłku Wykonawca zobowiązany jest do zakupu suchego prowiantu o wartości ceny obiadu brutto. 6.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Zamawiający zobowiązuje się uzgodnić z Wykonawcą ilość posiłków do godziny 14:00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków. 7. W przypadku zgłoszenia przez rodzica nieobecności dziecka w szkole co najmniej dwa dni dokonuje się odpisu. W takiej sytuacji szkoła zgłasza do godziny 14:00 dnia poprzedzającego zmniejszone zapotrzebowanie na obiady. 8. Jadłospis na cały kolejny tydzień należy dostarczać najpóźniej w piątek w tygodniu poprzedzającym. 9. Posiłki mają być dostarczone do godziny 11:15 środkiem transportu zgodnym z obowiązującymi normami higieny (przepisów sanitarnych) na koszt Wykonawcy. 10. Odbiór posiłków odbywać się będzie w miejscu wyznaczonym tj. w wydawalni Zamawiającego. Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie obiadów , co jest podstawą uzyskania zapłaty za dostarczone posiłki. 11. O czystość termosów, ich wyparzanie i dezynfekcję zadba Wykonawca i on ponosi pełną odpowiedzialność w zakresie Sanepidu. 12.Posiłki winny być przygotowywane w lokalu gastronomicznym (zakładzie) spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 13. Płatność za wykonanie przedmiotu umowy nastąpi przelewem w okresach miesięcznych, na podstawie faktur częściowych w terminie 14 dni, od daty jej złożenia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe ŚWIATOWID Piotr Firlej & Stanisław Jaśkiewicz, Brzezie kolo Sulechowa, ul.Poligonowa 1, 66-100 Sulechów, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 62518.50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 62518.50

  • Oferta z najniższą ceną: 62518.50 / Oferta z najwyższą ceną: 62518.50

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. art.5 ust.1 w zw z art. 66 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przedmiot zamówienia mieści się w katalogu usług wymienionych w załączniku II B do dyrektywy 2004-18-WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 31 marca 2004r.- nr kategorii 17 w art. 5 ust.1 ww. ustawy. W związku z powyższym Zamawiający zastosował tryb zamówienia z wolnej ręki w celu udzielenia zamówienia na podstawie art. 66 w związku z art. 68 ust.1 z zastosowaniem art. 5 ust.1 ustawy pzp w celu udzielenia zamówienia na przygotowanie i dostarczenie obiadów trzydaniowych dla Szkoły Podstawowej nr 8 w Zielonej Górze.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.