eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubycza KrólewskaZakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2014/2015

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-08-08

Lubycza Królewska: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2014/2015
Numer ogłoszenia: 265552 - 2014; data zamieszczenia: 08.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Lubyczy Królewskiej , ul. Jana III Sobieskiego 5, 22-680 Lubycza Królewska, woj. lubelskie, tel. 84 6617020, faks 84 6617049.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zslubycza.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2014/2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej w roku szkolnym 2014/2015. 2. Przedmiot zamówienia stanowi 10 części. Szczegółowy wykaz produktów stanowiących przedmiot zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ. Zamówienie obejmuje dostarczanie produktów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 SIWZ do stołówki przy Zespole Szkół w Lubyczy Królewskiej, na koszt Wykonawcy zadania w terminach i ilościach określonych przez Zamawiającego. 3. Dostawy sukcesywne artykułów spożywczych w zależności od potrzeb zamawiającego dokonywane będą na podstawie telefonicznego zamówienia przez intendenta stołówki szkolnej. 4. Dostawy muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 5. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 6. Dostarczony towar winien odpowiadać Polskim Normom. 7. Wyroby muszą być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Wykonawca na wyżej wymienione towary powinien posiadać atesty, certyfikaty itp., dopuszczające powyższe artykuły do spożycia. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe w asortymencie i ilości wynikających z zamówień zarówno pod względem norm jakościowych jak i w ich początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów. 10. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia. 11. Oferta nie musi obejmować całości zamówienia, dopuszcza się składnie ofert częściowych z podziałem na następujące części: Część 1 : Załącznik 2a - mrożone artykuły spożywcze Część 2: Załącznik 2b -świeże owoce i warzywa Część 3:Załącznik 2c -wyroby garmażeryjne Część 4:Załącznik 2d -pieczywo Część 5:Załącznik 2e -produkty mleczarskie Część 6:Załącznik 2f -różne produkty spożywcze Część 7:Załącznik 2g -jaja kurze świeże Część 8:Załącznik 2h -świeże mięso wieprzowe, wędliny Część 9:Załącznik 2i - ziemniaki Część 10:Załącznik 2j -mięso i wyroby drobiowe Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu większej ilości artykułów żywnościowych wyszczególnionych w pozycjach załącznika cenowego, który Wykonawca przedłoży do oferty. W przypadku gdy konieczny będzie zakup dodatkowej ilości artykułów spożywczych, Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego do 20 % zamówienia podstawowego polegającego na rozszerzeniu zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków w oparciu o art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Pzp. 2. Zamawiający wymaga złożenia zaświadczenia o dopuszczeniu środka transportu do przewozu artykułów spożywczych wymagających przewożenia w warunkach chłodniczych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków w oparciu o art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków w oparciu o art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków w oparciu o art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków w oparciu o art. 22 ust.1 pkt 1-4 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz ofertowy 2. Formularze cenowe 3.Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy) 4. Inne wymienione w SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubycza.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół w Lubyczy Królewskiej, ul. Jana III Sobieskiego 5, 22 - 680 Lubycza Królewska w sekretariacie szkoły..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.08.2014 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół w Lubyczy Królewskiej, ul. Jana III Sobieskiego 5, 22 - 680 Lubycza Królewska, pokój nr 19 (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mrożone artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły,Brukselka- 450 g,Kalafior,mieszanka kompotowa, Mieszanka roztoczańska, Marchew mrożona, Zupa fasolowa- 450 g, Zupa pieczarkowa- 450 g,Zupa królewska- 450 g, Zupa wiejska- 450 g, Włoszczyzna mrożona, Zupa prezydencka- 450 g, Filet mrożony z ryby mintaj, Kotlet rybny.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: świeże owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłko, Marchew, Seler, Pietruszka, Por, Pieczarka, Pomidor, Ogórek zielony, Ogórek kwaszony, Kapusta kwaszona, Kapusta pekińska, Buraczki, Cebula, Fasola, Kapusta biała.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wyroby garmażeryjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Gołąbki z mięsem i ryżem, Kopytka ziemniaczani, Krokiety z kapustą i pieczarką, Naleśniki z serem, Pierogi ruskie, Pyzy ziemniaczane.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka wyborowa - 50g, Chleb baltonowski- 600 g, Chleb żytni sitkowy - 500 g, Chleb słoneczny - 400g, Chleb żytni ze słonecznikiem- 450g (podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% , Ser żółty SALAMIX, Twaróg KRAJANKA (podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta- 0,5 kg KRAWPAK, Barszcz biały- zupa- 65 g WINIARY, Barszcz czerwony- zupa- 65 g WINIARY, Cukier- 1 kg KRÓLEWSKI, Groch- połówki- 0,5 kg KRAWPAK,Herbata owocowa rozpuszczalna- 300 g EKOLAND, Herbata granulowana- 90 g SAGA, Koper- susz- 10 g CYKORIA, Koncentrat pomidorowy- 950 g FRUBEX Kostka mięsna- przyprawa do zup- 60 g WINIARY, Kasza gryczana- 1 kg KRAWPAK Kasza jęczmienna- 0,5 kg KRAWPAK, Kwasek cytrynowy- 20 g CYKORIA, Liść laurowy- 12 g CYKORIA, Margaryna tradycyjna- 250 g JAGR , Majeranek- 20 g CYKORIA , Makaron świder- 500 g PODRAVKA, Mąka zamojska- 1 kg , Musztarda- 950 g ROLESKI, Makaron - 250 g AS-BABUNI, Olej roślinny uniwersalny RZEPAKOWY- 3l , Ogórki konserwowe- 880 g FRUBEX, Pietruszka nać- susz- 10 g CYKORIA, Przyprawa warzywna- 200 g APETITA, Pieprz prawdziwy- 20 g CYKORIA, Papryka słodka- 20 g CYKORIA , Przyprawa do drobiu- 30 g PRYMAT, Przyprawa do mięsa- 30 g PRYMAT Przyprawa do zup w płynie- 960 g MAGGI, Przyprawa do gulaszu- 30 g WEGETA Rosołki drobiowe- 180 g WINIARY, Ryż- 1 kg KRAWPAK , Sos boloński- 45 g WINIARY Sos pieczeniowy- 45g WINIARY , Syrop owocowy- 640 g PIŃCZÓW, Sałatka wielowarzywna- 860 g FRUBEX, Sól- 1 kg EDO , Sos grzybowy- 35 g WINIARY , Soczek owocowy- 300 ml TYMBARK, Sos pomidorowy- 38 g WINIARY , Sosy do sałatek- 20 g KNORR, Włoszczyzna susz- 100 g CYKORIA , Ziele angielskie- 20 g CYKORIA , Zupa fasolowa- 65 g WINIARY , Zupa pieczarkowa- 65 g WINIARY , Zupa ogonowa- 65 g WINIARY , Zupa grzybowa- 65 g WINIARY , Zupa grochowa- 65 g WINIARY (podane w treści nazwy pochodzenia art. nie są bezwzględnie obowiązujące, dopuszcza się art. równoważne jakością lub lepsze).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: jaja kurze świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: świeże mięso wieprzowe, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kiełbasa zwyczajna, Mięso karkówka b/k, Mięso łopatka b/k, Schab b/k, Boczek wędzony.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ziemniaki.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: mięso i wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ćwiartka z kurczaka , Kotlet drobiowy, Udziec z kurczaka, Porcja rosołowa.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.