Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-12-22
Przemyśl: SYSTEMATYCZNE DOSTAWY
ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W 2009 R
Numer ogłoszenia: 265674 - 2008; data zamieszczenia: 22.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Miejskie Nr 13 , ul. Kopernika 14, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 016 6782635, faks 016 6782635.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SYSTEMATYCZNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W 2009 R.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: PAKIET I MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB PAKIET II ARTYKUŁY NABIAŁOWE PAKIET III ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE PAKOWANE, MROŻONKI PAKIET IV PIECZYWO PAKIET V OWOCE, WARZYWA.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się dostawcy/wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust.1 pkt. 1-3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy; złożą wymagane i opisane w SIWZ oświadczenia i dokumenty..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Stosowne oświadczenie wynikające z treści art.44 oraz art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Aktualny wypis z rejestru handlowego właściwego terytorialnie Sądu Gospodarczego lub aktualny odpis zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; Oświadczenie o realizacji procedur dot. HACCP wg zasad Codex Alimentarius - zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171 poz. 1225), w tym: GHP i GMP. Zamawiający równocześnie zastrzega sobie prawo wglądu do opracowanych i wdrożonych procedur i przedsięwzięć. Wykaz osób upełnomocnionych do występowania w imieniu Oferenta oraz podejmowania w jego imieniu zobowiązań. Oświadczenie o zapoznaniu się z niniejszą Specyfikacją... i braku zastrzeżeń do zawartych w niej zapisów..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: brak własnej strony internetowej.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 37-700 Przemyśl, ul. Kopernika 14 kancelaria Dyrektora.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.01.2009 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie zamawiajacego tj. 37-700 Przemyśl, ul. Kopernika 14 kancelaria Dyrektora.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy art. mięsnych, kiełbas, szynek, drobiu.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ARTYKUŁY NABIAŁOWE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy mleka, masła, śmietany.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE PAKOWANE, MROŻONKI.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy cukru, mąki, kasz, przypraw, mrożonek.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PIECZYWO.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy chleba, bułek, drożdzówek.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: OWOCE, WARZYWA.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy ziemniaków, marchwi, pietruszki, cytrusów.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z PRZEMYŚLA
- OPRACOWANIE WIELOBRANŻOWEJ DOKUMENTACJI PROJEKTOWO-KOSZTORYSOWEJ W RAMACH ZADANIA "BUDOWA BUDYNKÓW KOMUNALNYCH W PRZEMYŚLU"
- ZINTEGROWANE INWESTYCJE TERYTORIALNE MOF PRZEMYŚL. OPRACOWANIE WIELOBRANŻOWEJ DOKUMENTACJI PROJEKTOWO - KOSZTORYSOWEJ W RAMACH ZADANIA POD NAZWĄ: "PRZEMYSKI PARK REKREACYJNY - BASENY ZEWNĘTRZNE" ...
- Dostawy ziemiopłodów - cz. I
- Dostawy sprzętu do zabiegów wewnątrznaczyniowych.
- DOSTAWA SPRZĘTU GEODEZYJNEGO ORAZ MEBLI W RAMACH ZADANIA "NOWOCZESNE KSZTAŁCENIE ZAWODOWE W PRZEMYSKIM ELEKTRONIKU"
- Usługa czyszczenia pasa drogi granicznej.
więcej: przetargi w Przemyślu »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.