Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-02-08
Strzyżów: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów
Numer ogłoszenia: 26854 - 2016; data zamieszczenia: 08.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Opieki Zdrowotnej , ul. Dąbrowskiego 10, 38-100 Strzyżów, woj. podkarpackie, tel. 17 2761058, faks 17 2761058.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozstrzyzow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów: Pakiet 1 - Ryby, Pakiet 2 - Mięso drobiowe głęboko mrożone, Pakiet 3 - Warzywa mrożone, Pakiet 4 - Przyprawy oraz produkty pozostałe, Pakiet 5 - Warzywa i owoce, Pakiet 6 - Ziemniaki, Pakiet 7 - Jajka kurze, w asortymencie i ilości określonych w Części XIX Szczegółowa specyfikacja - formularz cenowy..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.31.10.00-2, 15.33.11.70-9, 15.87.12.70-7, 03.22.00.00-9, 15.89.00.00-3, 15.89.40.00-1, 03.21.21.00-1, 03.22.11.11-7, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6, 15.85.11.00-9, 15.24.12.00-1, 15.22.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 3.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od Wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013r. poz. 907, z póżn. zm.) Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od Wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013r. poz. 907, z póżn. zm.) Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od Wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013r. poz. 907, z póżn. zm.) Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od Wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013r. poz. 907, z póżn. zm.) Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od Wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013r. poz. 907, z póżn. zm.) Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Formularz ogólny oferty, Formularz cenowy - zał. nr 1, Pełnomocnictwo dla osoby nie upoważnionej do reprezentowania firmy na podstawie załącznika nr 4 tj. aktualnego odpisu z właściwego rejestru - zał. nr 6, Pełnomocnictwo dla Osoby Uprawnionej do reprezentowania w trakcie postępowania w przypadku konsorcjum lub spółki cywilnej - zał. nr 7
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Nie przewiduje się zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy z wyjątkiem zmian, których konieczność wprowadzenia wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, zmian przewidzianych w § 2 ust. 3 projektu umowy załączonego do SIWZ, a nadto gdy: 1. nastąpią przekształcenia własnościowe, 2. nastąpią zmiany techniczne lub organizacyjne, 3. nastąpią zmiany adresu, 4. zmianie ulega numer katalogowy lub wielkość opakowań, przy czym cena musi być proporcjonalna do ceny podanej w ofercie, 5. następuje konieczność poprawienia pomyłek, 6. Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w terminie określonym w § 1 ust. 3, Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zakupu interwencyjnego od innego Wykonawcy w ilości i asortymencie niezrealizowanej w terminie dostawy. W przypadku zakupu interwencyjnego zmniejsza się wielkość przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu, 7. wprowadza się zamienniki o właściwościach takich samych lub lepszych (w razie zakończenia produkcji, wstrzymania, wycofania produkcji) - cena nie wyższa niż w ofercie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozstrzyzow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 38-100 Strzyżów ul. Dąbrowskiego 10, Sekcja Zamówień Publicznych, pok. nr 11.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.02.2016 godzina 12:40, miejsce: Zespół Opieki Zdrowotnej ul. Dąbrowskiego 10, 38-100 Strzyżów, Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet śledziowy w sosie pomidorowym - puszka min. a 170 g - szt 900, 2. Ryby mrożone - Mintaj bez glazury SHP- kg 150, 3. Ryby mrożone - Miruna bez glazury SHP - kg 300, 4. Filet z makreli w oleju puszka min a 170 g - szt 900.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.12.00-1, 15.22.00.00-6, 15.24.15.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe głęboko mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kurczaki mrożone - kg 150, 2. Filet z kurczaka mrożony min. 0,2 kg - kg 210, 3. Noga z kurczaka mrożona- kg 600, 4. Wątróbka z drobiu mrożona - kg 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bukiet jarzyn 7 składnikowy mrożonka - kg 300, 2. Fasolka szparagowa - kg 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przyprawy oraz produkty pozostałe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chrzan tarty słoik 0,27 kg - szt. 15; 2. Cukier puder 0,5 kg - szt. 6; 3. Cukier waniliowy a 32 g - szt. 15; 4. Ćwikła z chrzanem 0,27 l słoik - szt. 60; 5. Dżem niskosłodzony 0,27kg - szt. 180; 6. Groszek konserwowy 400 g - szt. 30; 7. Herbata granulowana a 100 g - kg 30; 8. Kasza jęczmienna wiejska 0,5kg - kg 45; 9. Kasza manna - kg 150; 10. Kawa zbożowa 0,5 kg - kg 15; 11. Koncentrat buraczany 0,33 ml - szt. 15; 12. Koncentrat pomidorowy 30% 0,165 kg - szt. 300; 13. Majonez 0,26 kg - szt. 90; 14. Margaryna zwykła kostka 0,25 kg - kg 30; 15. Mąka poznańska - kg 360; 16. Mąka ziemniaczana - kg 15; 17. Miód wielokwiatowy 25g - szt 1350; 18. Musztarda a 180 ml, 175 g - szt. 15; 19. Ocet 0,5l - szt. 90; 20. Olej 1l - litr 90; 21. Pasztet z drobiu 155 g. - szt. 750; 22. Płatki owsiane - kg 90; 23. Ryż - kg 150; 24. Sałatka warzywna słoik 900g. - szt. 15; 25. Sałatka z czerwonej kapusty słoik 900 g - szt. 15; 26. Sól - kg 135; 27. Syrop z cytryny (słodka zaprawa) op. a 0,5l - szt. 180; 28. Kisiel na 0,5l wody - szt. 15; 29. Budyń na 0,5l mleka - szt. 15; 30. Cukier - kg 450; 31. Pietruszka susz. a 10g - op. 45; 32.Koper susz. a 10g - op. 30; 33. Makaron nitki cienkie, min. 2 jajeczny - kg 180, 34. Makaron świderki, min. 2 jajeczny - kg 300 35. Czosnek granulowany a 20 g - op. 15; 36. Kminek a 20g. - op. 15; 37. Kwasek cytrynowy a 20g. - op. 45; 38. Liść laurowy a 6g - op. 15; 39. Majeranek a 10 g - op. 6; 40. Papryka słodka a 20 g - op. 30; 41. Pieprz mielony czarny a 20g - op. 45; 42. Przyprawa Kucharek lub odpowiednik - kg 15; 43. Przyprawa do potraw w płynie - litr 210; 42. Przyprawa do gulaszu a 20g - op. 90; 45. Ziele angielskie a 12 g - op. 15; 46. Sos pieczeniowy jasny - op. 15; 47. Przyprawa do kurczaka a 20 g - op. 15; 48. Cynamon a 20 g - op. 15; 49. Kostka rosołowa drobiowa a 12 szt - op. 30; 50. Przyprawa do karkówki 20 g - op. 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.10-1, 15.83.10.00-2, 15.33.22.96-5, 15.86.30.00-5, 15.61.33.00-1, 15.33.14.27-6, 15.43.11.00-9, 15.61.21.00-2, 03.14.21.00-9, 15.87.11.00-5, 15.41.11.00-3, 15.13.13.10-1, 03.21.13.00-6, 15.87.24.00-5, 15.80.00.00-8, 15.87.00.00-7, 15.87.12.70-7, 15.89.30.00-4, 15.85.11.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cebula - kg 90; 2. Groch Jaś - kg 45; 3. Jabłka - kg 210; 4. Kapusta biała - kg 150; 5. Kapusta kiszona op. a 1 kg - kg 60; 6. Kapusta pekińska - szt. 45; 7. Marchew duża lub średnia - kg 750; 8. Ogórki kiszone op. a 0,4 kg - kg 30; 9. Ogórki konserwowe, op. a 1 litr - szt. 15; 10. Papryka świeża - kg 3; 11. Pieczarki - kg 45; 12. Pomidory świeże - kg 15; 13. Selery - kg 240; 14. Koper świeży - szt. 180; 15. Buraki ćwikłowe - kg 900.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1, 03.22.12.20-4, 03.22.23.21-9, 03.22.14.10-3, 15.33.11.42-4, 03.22.11.12-4, 15.33.10.00-7, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.12.40-0, 03.22.11.10-0, 03.22.13.00-9, 03.22.11.11-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki jadalne, do obierania w maszynie, równe - kg 4500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jajka kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jajka kurze średnie min 53 g - szt 3600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI STRZYŻÓW
- Usługa zagospodarowania odpadów o kodzie 19 12 12 w 2025 roku
- Dostawa samochodu służbowego dla Starostwa Powiatowego w Strzyżowie
- Dostawa ambulansu dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Strzyżowie
- Ubezpieczenie floty pojazdów Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej sp. z o.o. w Strzyżowie
- Sporządzenie Projektu Planu Ogólnego Gminy Strzyżów
więcej: przetargi STRZYŻÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
- "Dostawy artykułów spożywczych tj.: mąki ziemniaczanej, mąki pszennej i makaronów" do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim.
więcej: Miód naturalny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.