eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BolesławiecDOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU ( kod grupy CPV 15100000 ) dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie - Wsi



Ogłoszenie z dnia 2013-12-10

Bolesławiec: DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU ( kod grupy CPV 15100000 ) dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie - Wsi
Numer ogłoszenia: 268649 - 2013; data zamieszczenia: 10.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi , Chróścin 50, 98-430 Bolesławiec, woj. łódzkie, tel. 62 7836130, faks 62 7836019.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU ( kod grupy CPV 15100000 ) dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie - Wsi.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA I TERMINY WYKONANIA I. Przedmiot zamówienia 1. Nazwa i kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000, - mięso, wędliny, drób 2.Przedmiot zamówienia obejmuje: dostawę mięsa, wędlin i drobiu do siedziby Zamawiającego w asortymencie i szacunkowych ilościach podanych poniżej: CZĘŚĆ I - MIĘSO Lp Kod CPV Asortyment - mięso J.m. Szacunkowa ilość do zakupu 1 15113000-3 Karczek b/k kg 330 2 15113000-3 Schab b/k kg 60 3 15113000-3 Łopatka b/k kg 480 4 15113000-3 Żeberka kl I paski kg 100 5 15113000-3 Nogi wieprzowe kg 12 6 15113000-3 Golonko kg 12 7 15113000-3 Mięso mielone wieprzowe kl I świeże kg 240 8 15113000-3 Słonina b/skóry kg 50 9. 15113000-3 Żołądki wieprzowe kg 180 10. 15111300-3 Kości wieprzowe kg 600 CZĘŚĆ II - WĘDLINY Lp Kod CPV Asortyment - wędliny J.m. Szacunkowa ilość do zakupu 1 15131130-5 Kiełbasa podwawelska wieprzowa kg 220 2 15131130-5 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 220 3 15131130-5 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 130 4 15131130-5 Kiełbasa zwyczajna wieprzowa kg 220 5 15131130-5 Kiełbasa żywiecka wieprzowa kg 170 6 15131130-5 Kiełbasa krotoszyńska kg 160 7 15131130-5 Kiełbasa zielonogórska kg 160 8 15131130-5 Kiełbasa biała kg 20 9 15131130-5 Mortadela kg 220 10 15131130-5 Metka kg 150 11 15131130-5 Ogonówka wieprzowa kg 150 12 15131130-5 Parówka cienka kg 220 13 15131130-5 Parówka gruba wieprzowa kg 350 14 15131310-1 Pasztet pieczony kg 270 15 15131100-6 Pasztetowa kg 280 16 15131100-6 Salceson wieprzowy kg 190 17 15131410-2 Szynka konserwowa kg 220 18 15131410-2 Szynka zwyczajna wieprzowa kg 150 19 15131134-3 Kaszanka gruba kg 160 20 15131130-5 Polędwica wielkopolska kg 250 21 15131130-5 Przysmak tyrolski kg 220 22 15131200-7 Boczek wędzony parzony kg 140 23 15131200-7 Podgardle wędzone parzone kg 260 Część III DRÓB Lp Kod CPV Asortyment - drób J.m. Szacunkowa ilość do zakupu 1 15112000-6 Filet z kurczaka kg 170 2 15112000-6 Kurczaki kg 80 3 15112100-7 Porcje rosołowe kg 500 4 15112100-7 Skrzydełka z kurczaka kg 300 5 15112100-7 Ćwiartka tylna z kurczaka kg 400 6 15112300-9 Wątroba drobiowa kg 200.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.00-6, 15.13.14.10-2, 15.13.11.34-3, 15.13.12.00-7, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.23.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (Tekst jed. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 ze zm.) sporządzonego według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (Tekst jed. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 ze zm.) sporządzonego według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Ponadto zamawiający uzna ten warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich dwóch lat, należycie wykonał dostawę produktów mięsnych o łącznej wartości na miesiąc nie mniejszej niż 5000 zł.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (Tekst jed. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 ze zm.) sporządzonego według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Ponadto Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada minimum jeden samochód dopuszczony do przewozu art. mięsno-wędliniarskich zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 913 ze zm.).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (Tekst jed. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 ze zm.) sporządzonego według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych (Tekst jed. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 ze zm.) sporządzonego według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, oraz dołączonych do oferty dokumentów wymienionych w podrozdziale III niniejszego Rozdziału, według zasady spełnia/nie spełnia. Wykonawcy, którzy nie wykażą spełnienia warunków udziału w postępowaniu podlegać będą wykluczeniu z udziału w postępowaniu. Ofertę Wykonawcy wykluczonego uważa się za odrzuconą.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip-dps.powiat-wieruszowski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi, Chróścin 50, 98-430 Bolesławiec..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2013 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi, Chróścin 50,98-430 Bolesławiec - (pokój administracji)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wieprzowe. Szacunkowa ilość - 2064 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny i produkty wędliniarskie. Szacunkowa ilość - 4530 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.00-6, 15.13.14.10-2, 15.13.11.34-3, 15.13.12.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób i artukuły drobiowe. Szacunkowa ilość - 1650 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.23.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.