To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-07-11
Kalisz: Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży
Numer ogłoszenia: 270176 - 2013; data zamieszczenia: 11.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 247554 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Dzieci Słabo Słyszących i Niesłyszących, ul. Kordeckiego 19, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 502 35 55, faks 0-62 502 32 67.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług żywienia dzieci i młodzieży.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: I. Świadczenie usługi powinno odbywać się z zachowaniem następujących zasad - obowiązki Wykonawcy: 1. Wykonawca będzie przygotowywał 5 pełnych posiłków dla dzieci i młodzieży, uwzględniając podstawowe składniki i produkty spożywcze wysokiej jakości, stosowane w żywieniu, zgodnie ze zgłoszoną dietą, zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie higieny osobistej personelu Wykonawcy, warunków przygotowywania posiłków i podawania dzieciom. 2. Wsad do kotła na jedną osobę musi wynosić 11,00 zł na osobodzień. 3. Wykonawca będzie przygotowywał wyporcjowane dla każdego dziecka, uwzględniającego ewentualne korekty (planowane zapotrzebowanie na dzień następny), które pracownik Wykonawcy będzie zobowiązany zebrać od Zamawiającego do godz. 10°° każdego dnia (5 dni w tygodniu). 4. Wykonawca zobowiązany jest przygotować posiłki o stałych, ustalonych godzinach (chyba że Zamawiający ustali godziny inne) w każdy dzień tygodnia: - śniadanie 7:00- 8:00 II śniadanie 10:30 - 11:30 - obiad 12:30 - 14:30 - podwieczorek 16:00 - kolacja 18:00 - 19:00. 5. Ilości zamawianych posiłków będą uzależnione wyłącznie od liczby dzieci i młodzieży. 6. Wykonawca jest zobowiązany przygotowywać całodzienne wyżywienie z uwzględnieniem zgłoszonych diet. 7. Przygotowane posiłki obiadowe lub inne dania gorące muszą posiadać temperaturę nie niższą niż 60°C w momencie wydawania posiłku. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego udokumentowany pisemnie monitoring temperatur posiłków. 8. Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzania 5 lub 7- dniowych (7 - dniowe co dwa tygodnie) jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki w oparciu o wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia z wyliczeniem całodobowego zapotrzebowania na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj.: białka, węglowodany, tłuszcze, błonnik, sole mineralne, witaminy z zachowaniem norm żywienia w placówkach publicznych. Jadłospis z autoryzacją należy przedstawić do akceptacji osobie wyznaczonej przez Zamawiającego z 7- dniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia autoryzowanego dziennego jadłospisu z jednodniowym wyprzedzeniem (zgodnego z przedstawionym wcześniej jadłospisem siedmiodniowym). 9. Co tygodniowy jadłospis musi uwzględniać minimum trzy obiady mięsne, jeden obiad z rybą, do czterech obiadów dodatkiem muszą być gotowane warzywa, sałatka lub surówka. Przez pięć dni w tygodniu obiady dwudaniowe. 10. Do oferty należy dołączyć przykładowe wyżej wymienione dwa 5-dniowe jadłospisy, tj. dla dzieci i młodzieży, wg diety podstawowej. 11. W trakcie trwania umowy Wykonawca na bieżąco uzupełnia braki w zastawie stołowej oraz usuwa z obiegu naczynia oraz sztućce popękane i uszkodzone. 12. Wykonawca zapewni urozmaicone posiłki z owocami i warzywami w zależności od sezonowości na rynku artykułów rolno-spożywczych. 13. Wykonawca zapewni czysty i estetyczny wygląd stołówki w trakcie obowiązywania umowy oraz estetyczną zastawę stołową. 14. Wykonawca zobowiązany jest do usuwania na własny koszt odpadów pokonsumpcyjnych, a także odbioru i utylizacji resztek żywieniowych. 15. Mycie i dezynfekcję naczyń i sztućców używanych przez dzieci realizuje Wykonawca. 16. Wykonawca zobowiązany jest w czasie świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy oraz Międzynarodowego Dnia Dziecka do przygotowania posiłków o charakterze potraw świątecznych. 17. Wykonawca zapewni dla pracownika lub pracowników wydających posiłki dzieciom, pełne umundurowanie, tj. czysty czepek, czysty fartuch, buty oraz czytelny identyfikator pozwalający zidentyfikować pracownika Wykonawcy. 18. Do Wykonawcy będzie należało prowadzenie ewidencji wydanych posiłków, na podstawie kwitów (oryginał-kopia) potwierdzonych każdorazowo imiennie przez osoby upoważnione przez Wykonawcę - wydające posiłki i Zamawiającego oraz miesięcznych zestawień ilości wydanych posiłków. 19. Wykonawca zobowiązany jest do umożliwienia Zamawiającemu przeprowadzenia kontroli realizacji przedmiotu zamówienia. 20. W przypadku kontroli przeprowadzonej przez inspekcję sanitarną, Wykonawca zobowiązany jest przekazać jej wyniki tj. kserokopie protokołów Zamawiającemu. 21. Wykonawca zobowiązany jest do utrzymywania w czystości pomieszczeń, z których będzie korzystał w okresie obowiązywania umowy. 22. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków we własnym zakresie, Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia we właściwym czasie wyżywienia dzieci, zgodnie z warunkami umowy bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: całość usługi żywienia może być wykonywana na bazie istniejącej kuchni mieszczącej się przy ul. Augustyna Kordeckiego 19. Na tą okoliczność zostanie zawarta odrębna umowa dzierżawy pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Po zakończeniu umowy Wykonawca przekaże Zamawiającemu dzierżawione pomieszczenia w stanie niepogorszonym. Przeciętna liczba dziennie żywionych wynosi około 70 dzieci z wyjątkiem przerw wynikających z organizacji roku szkolnego. W okresie obowiązywania umowy Zamawiający przewiduje wydanie ok.: 13440 śniadań, 13440 II śniadań, 13440 obiadów, 13440 podwieczorków, 13440 kolacji...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.07.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FHU DYMARCZYK I GÓRCZYŃSKI, FHU "ADMA" MAREK GÓRCZYŃSKI
jakie przetargi wygrała firma
FHU DYMARCZYK I GÓRCZYŃSKI, FHU "ADMA" MAREK GÓRCZYŃSKI
- Firma Handlowo Usługowa Dymarczyk i Górczyński s.c., ul. Częstochowska 61, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 173107,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 161118,73
Oferta z najniższą ceną: 161118,73 / Oferta z najwyższą ceną: 227453,18
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KALISZA
- Bezgotówkowy zakup paliw płynnych na potrzeby Starostwa Powiatowego w Kaliszu
- "Dostawy artykułów żywnościowych z podziałem na IX części dla Domu Pomocy Społecznej w Kaliszu w roku 2025"
- Dostawa: tablety, laptop
- Ochrona osób i mienia w obiektach Teatru im. Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu w roku 2025
- Kompleksowa organizację uroczystej Gali wręczenia nagród laureatom konkursu pn.: "Pracodawca - Ambasador Rozwoju" w ramach realizowanego Projektu pn.: ....
- Bezgotówkowy zakup paliw na potrzeby Komendy Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej w Kaliszu
więcej: przetargi w Kaliszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni w roku 2025"
- PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA KLIENTÓW MIEJSKO - GMINNEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W USTRZYKACH DOLNYCH W 2025 ROKU
- Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. Jerzego Kukuczki w Jastrzębiu-Zdroju w 2025 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie dwudaniowego gorącego posiłku dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie w okresie od 01.01.2025 r. do 31.12.2025r.
- USŁUGA CATERINGOWA- PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW, DLA PUBLICZNEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W GRÓJCU ODDZIAŁ UL. WOROWSKA 1.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Przedszkola Miejskiego w Lubawie oraz Żłobka Miejskiego w Lubawie "Akademia Maluszka"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.