To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-07-25
Drohiczyn: Wykonanie usługi szkoleniowej w zakresie kursu kelner - barman w ramach projektu Teraz młodzież - program aktywnej integracji młodzieży.
Numer ogłoszenia: 270568 - 2012; data zamieszczenia: 25.07.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 242486 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Drohiczynie, Ul. Warszawska 12, 17-312 Drohiczyn, woj. podlaskie, tel. 85 655 83 23, faks 85 655 83 23.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonanie usługi szkoleniowej w zakresie kursu kelner - barman w ramach projektu Teraz młodzież - program aktywnej integracji młodzieży..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa szkoleniowa w ramach zadania kelner barman. Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego kelner-barman dla 45 uczestników projektu ( 3 grupy ) (dopuszcza się zmniejszenie liczby uczestników kursu w przypadku braku zapisów na powyższe stanowisko) (min 55 godzin zajęć/osobę w tym minimum 30 godzin/os zajęć praktycznych) . Kurs odbędzie się w ciągu minimum 5 kolejnych dni tygodnia. Program kursu oferowany przez Wykonawcę powinien zawierać co najmniej następujące elementy: a) nazwa i zakres kursu b) czas trwania i sposób organizacji kursu c) cele kursu i zakres tj. -wizerunek zawodowy kelnera - psychologia, organizacja pracy kelnera - wpływ pracy zespołowej na wizerunek firmy - przygotowanie salo konsumenckiej do obsługi klientów - zasady obsługi gości indywidualnych - zasady właściwego komunikowania się z Konsumentem - psychologiczne uwarunkowania pracy - bielizna stołowa, szkło, porcelana, sztućce, sprzęt używany w gastronomii, - systemy obsługi w barach i restauracjach - karty menu - podawanie potraw kuchni różnych narodów - zasady przechowywania żywności - technika nakrywania, składanie serwetek - przygotowanie stołu pomocniczego (pomocnika kelnerskiego) wg. Menu - technika noszenia zastawy, zasady noszenia tac kelnerskich, - rodzaje śniadań, organizacja bufetu śniadaniowego - metody serwowania potraw, napoi zimnych i gorących - systemy rozliczeń kelnerskich, systemy kontroli zewnętrznej i wewnętrznej, - organizacja pracy i zasady obsługi przyjęć typu aperitif, cocktail i garden raty - rodzaje i zasady obsługi konferencji i szkoleń - serwis kawowy, zasady obsługi przyjęć, uroczystych bankietów, bankiet dyplomatyczny z protokołem, - imprezy integracyjne, plenerowe, kuligi, grille, catering - ogólny podział win i wódek, klasyfikacja, temperatury podawania oraz dobór win i wódek do serwowanych potraw - technika miksowania, przygotowania napojów alkoholowych, rodzaje dekoracji, receptury - organizacja pracy i technika sprzedaży w cocktail barze, sprzęt barmański - pytania egzaminacyjne, powtórzenie materiału d) plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar, z uwzględnieniem części teoretycznej i części praktycznej e) wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych f) sposób sprawdzania efektów kursu (zaświadczenia o ukończonym kursie) g) szkolący powinien prowadzić listę obecności, powinien też prowadzić potwierdzenie odbioru materiałów szkoleniowych przez uczestników i dostarczać Zamawiającemu ksero wydawanych zaświadczeń (badania lekarskie i inne) h) koszt badań lekarskich oraz sanitarno-epidemiologicznych niezbędnych do kursu pokrywa wykonawca. Zakres tematyczny programu kursu powinien być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami w szczególności: Godzina szkoleniowa zajęć teoretycznych i praktycznych liczy 45 minut, długość przerw może być ustalana w sposób elastyczny. Dzienna liczba godzin kursu nie może przekroczyć 8 godzin szkoleniowych. Godzina do której powinno trwać szkolenie po uzgodnieniu z Zamawiającym. Kurs może odbywać się w soboty i niedziele. Miejsce przeprowadzenia zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie województwa podlaskiego (duże lokale, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna umożliwiające realizację zajęć praktycznych) Szkolenie trwa minimum 5 dni szkoleniowych w tym pokrycie kosztów noclegu oraz wyżywienia uczestników. Uczestnicy szkolenia podczas zajęć praktycznych będą wykonywali wszystkie obowiązki kelnera - barmana. Zajęcia praktyczne prowadzone są po omówieniu zagadnień teoretycznych pod nadzorem wykładowców wskazanych przez Wykonawcę w ofercie. Wykonawca zobowiązany jest: a) zapewnić wszystkim uczestnikom kursu: program kursu, harmonogram kursu, skoroszyt które to powinny posiadać logotypy POKL (loga projektu),materiały szkoleniowe. Każdy uczestnik otrzyma na własność literaturę wspomagającą tematykę kursu w formie drukowanej, b) wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami Zamawiającego wskazanymi w niniejszej SIWZ c) w ramach zajęć teoretycznych i praktycznych: - zapewnić urządzenia i narzędzia niezbędne do prawidłowej realizacji zajęć..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.07.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- KIP Training&Consulting Agnieszka Grzelak-Chodak, ul. Bydgoska 13, 15-380 Białystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 80000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 89790,00
Oferta z najniższą ceną: 89790,00 / Oferta z najwyższą ceną: 91980,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przeprowadzenie kursu dla uczniów z zakresu "Fotograficznych technik szlachetnych" w ramach projektu pn.: "Jestem zawodowcem 3.0" w ZSTiO nr 3 im. E. Abramowskiego w Katowicach
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.: "Ekonomista + handlowiec = mistrz zawodowiec"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów dla uczestników i absolwentów OHP oraz młodzieży spoza OHP.
- Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie grupowego szkolenia dla 7 osób bezrobotnych
- Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia "Podstawy księgowości + ECDL BASE" dla 5 osób bezrobotnych, zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Starogardzie Gdańskim
- "Przeprowadzenie szkoleń zawodowych i kursów z zakresu kompetencji cyfrowych w ramach projektu: "Od szkolenia - do zatrudnienia"
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.