Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-02-08
Włocławek: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR
Numer ogłoszenia: 27147 - 2008; data zamieszczenia: 08.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, fax 054 4110380.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: I część zamówienia ( Mrożonki): a) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 1400kg, b)Kalafior mrożony, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 1700kg, c) Mieszanka owocowa, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, d) Marchew kostka, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 1700kg, e) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 8900kg, II część zamówienia ( Warzywa i owoce przetworzone): a) Chrzan, w opakowaniu szklanym do 1kg, jednostka miary kilogram, ilość 10kg, b) Dżem, w opakowaniu szklanym od 0,20kg do 1,5kg, niskosłodzony, o minimalnej zawartości cukru 38g na 100g, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 8kg, c) Przecier ogórkowy, w opakowaniu szklanym od 0,37l do 1l, jednostka miary litr, ilość 500l, d) Szczaw konserwowy, w opakowaniu szklanym, od 0,37l do 1l, jednostka miary litr, ilość 960l, e) Sałatka szwedzka, w opakowaniu szklanym od 0,90l do 1,5l, jednostka miary litr, ilość 1500l, f) Koncentrat pomidorowy, 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,90kg do 1kg o wartości energetycznej min 418 kcal/100 g, o min. wartości odżywczej: białko 5,90g/100g, węglowodany 15,90g/100g, jednostka miary kilogram, ilość 1800kg, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka)od 0,20kg do 0,50kg, jednostka miary kilogram, ilość 150kg, h) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym, od 0,70l do 1,5l, jednostka miary litr, ilość 230l, i) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym od 0,90l do 1,5l, jednostka miary litr, ilość 2000l, j) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,20kg do 0,40kg, jednostka miary kilogram, ilość 125kg. k) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5kg do 5kg, jednostka miary kilogram, ilość 1050kg. Jakość wymienionego asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 2. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy i na jego koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu. 3. Transport warzyw i owoców przetworzonych musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 4. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 5. Ilość warzyw i owoców przetworzonych, o którym mowa w pkt 1 może ulec zmianie o minus 10%. 6. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru, telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 14:00. 7. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego, trzy razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00. 8. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa Oryginalny kod CPV: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.33.22.90 - Dżemy Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.90 - Dżemy .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 10.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu przeprowadzi komisja przetargowa po otwarciu ofert, zgodnie z formułą (spełnia-nie spełnia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zamieszczonych w ofercie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy występujący wspólnie składają takie oświadczenia, każdy osobno. 2. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert, w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem. Wykonawcy występujący wspólnie składają odpowiedni dokument, każdy osobno. 3. Wykaz wykonanych dostaw 4. Dokumenty potwierdzające, że dostawy zostały wykonane należycie (referencje). 5. Wykaz samochodów dostawczych (spełniających normy sanitarno - epidemiologiczne). 6. W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi być załączony dokument ustanawiający pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia. Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem wszystkich kopii.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. Św. Antoniego 11 87-800 Włocławek BIURO I piętro.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2008 godzina 15:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. Św. Antoniego 11 87-800 Włocławek BIURO I piętro.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Wykonawca składający ofertę dostarczy dokumenty potwierdzające że wskazane w ofercie samochody dostawcze spełniają normy sanitarno- epidemiologiczne (zezwolenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, itp. na dany samochód lub dokument równoważny wydawany przez podmiot uprawniony do kontroli sanitarno - epidemiologicznej w zakresie, w którym wykonawca składa ofertę).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mrożonki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 1400kg, b) Kalafior mrożony, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 1700kg, c) Mieszanka owocowa, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 600kg, d) Marchew kostka, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 1700kg, e) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 5kg do 20kg, jednostka miary kilogram, ilość 8900kg,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Chrzan, w opakowaniu szklanym do 1kg, jednostka miary kilogram, ilość 10kg, b) Dżem, w opakowaniu szklanym od 0,20kg do 1,5kg, niskosłodzony, o minimalnej zawartości cukru 38g na 100g, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 8kg, c) Przecier ogórkowy, w opakowaniu szklanym od 0,37l do 1l, jednostka miary litr, ilość 500l, d) Szczaw konserwowy, w opakowaniu szklanym, od 0,37l do 1l, jednostka miary litr, ilość 960l, e) Sałatka szwedzka, w opakowaniu szklanym od 0,90l do 1,5l, jednostka miary litr, ilość 1500l, f) Koncentrat pomidorowy, 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,90kg do 1kg o wartości energetycznej min 418 kcal/100 g, o min. wartości odżywczej: białko 5,90g/100g, węglowodany 15,90g/100g, jednostka miary kilogram, ilość 1800kg, g) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka)od 0,20kg do 0,50kg, jednostka miary kilogram, ilość 150kg, h) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym, od 0,70l do 1,5l, jednostka miary litr, ilość 230l, i) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym od 0,90l do 1,5l, jednostka miary litr, ilość 2000l, j) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,20kg do 0,40kg, jednostka miary kilogram, ilość 125kg. k) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5kg do 5kg, jednostka miary kilogram, ilość 1050kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.22.90-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WŁOCŁAWKA
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla przebudowy Parku im. H. Sienkiewicza - część północna
- "Świadczenie usług kominiarskich dla Administracji Zasobów Komunalnych we Włocławku w obiektach będących własnością i w zarządzie Gminy Miasto Włocławek w 2025 roku.
- Fizyczna ochrona Prokuratury Okręgowej we Włocławku, Prokuratury Rejonowej we Włocławku, Prokuratury Rejonowej w Radziejowie wraz z dozorem elektronicznym
- "Konserwacja budynków i lokali będących własnością i w zarządzie Gminy Miasto Włocławek, oraz obsługa pogotowia lokatorskiego w 2025 roku"
- Zakup sprzętu komputerowego, oprogramowania i licencji do obsługi Urzędu Miasta
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla przebudowy i wyposażenia Klubu Młodych PlanB w ramach zad.inw.pn.Adaptacja budynku przy ul.Związków Zawodowych na potrzeby Klubu Młodych Włocławek
więcej: przetargi w Włocławku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa różnych artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Kamionnie w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Wierzchucinie w podziale na 6 części.
- Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych w 2025 roku do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. ppor. Emilii Gierczak w Łącku
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Przedszkola Nr 3 w Głownie na 2025 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Gastronomiczno -Hotelarskich im.Wł.Reymonta w Wiśle w 2025 r.
więcej: Przetworzone owoce i warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.