Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-07-31
Morąg: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej.
Numer ogłoszenia: 277610 - 2012; data zamieszczenia: 31.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Morągu im. Władysława Reymonta , ul. Żeromskiego 26, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7574777, faks 0-89 7574777.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2morag.republika.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: instytucja samorządowa (szkoła).
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup z dostawą artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej wg. pakietów:Pakiet nr I - Kod CPV 03142300-1 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego: 1. Jaja świeże (czyste) - 4840.00 szt. Pakiet nr II - Kod CPV 03212000-0 - Ziemniaki i warzywa suszone: 1. Fasola łuskana - 91.40 kg; 2. Groch łuskany (połówki) - 30.00 kg; 3. Ziemniaki - 10505.00 kg; Ziemniaki młode - 105.00 kg. Pakiet nr III - Kod CPV 03220000-9 - Warzywa, owoce o orzechy: 1. Buraki ćwikłowe - 393.00 kg; 2. Cebula - 319.00 kg; 3. Cebula czerwona - 22.00 kg; 4. Czosnek - 1.00 kg; 5. Jabłka deserowe - 46.00 kg; 6. Kapusta biała - 279.00 kg; 7. Kapusta czerwona - 9.00 kg; 8. Kapusta młoda - 95.00 kg; 9. Kapusta pekińska - 90.50 kg; 10. Kapusta włoska - 98.00 kg; 11. Koper - 70.00 szt.; 12. Marchew - 988.00 kg; 13. Natka z pietruszki - 113.00 szt.; 14. Ogórki świeże - 266.00 kg; 15. Papryka świeża - 54.50 kg; 16. Pieczarki świeże - 121.00 kg; 17. Pietruszka (korzeń) - 398.00 kg; 18. Pomidory - 197.50 kg; 19. Por - 123.00 kg; 20. Rzodkiewka - 3.50 kg; 21. Seler - 197.00 kg. Pakiet nr IV - Kod CPV 15111000-9 - Mięso wołowe: 1. Antrykot - 5.15 kg; 2. Mięso gulaszowe - 101.35 kg; 3. Szponder - 50.70 kg; 4. Udziec - 18.65 kg. Pakiet nr V - Kod CPV 15112000-6 - Drób: 1. Filet z kurczaka - 271.50 kg; 2. Mięso gulaszowe z indyka - 161.00 kg; 3. Porcja rosołowa - 225.60 kg; 4. Uda z kurczaka - 342.60 kg; 5. Wątroba z indyka - 51,80 kg; 6. Żołądki z indyka - 26.00 kg. Pakiet nr VI - Kod CPV 15113000-3 - Wieprzowina: 1. Boczek sur. - 13.00 kg; 2. Golonka (tyl.) - 28.90 kg; 3. Karkówka b/k - 74.30 kg; 4. Kości schabowe - 244.10 kg; 5. Łopatka b/k - 784.80 kg; 6. Mięso garmażeryjne (mielone) - 9.00 kg; 7. Pachwina - 85.05 kg; 8. Schab sur. z/k - 523.95 kg; 9. Szynka sur. b/k - 176.10 kg; 10. Żeberka - 105.05 kg. Pakiet nr VII - Kod - CPV 15114000-0 - Podroby: 1. Flaki woł. (krojone) - 15.00 kg; 2. Wątroba wp. - 25.90 kg. Pakiet nr VIII - Kod CPV 15130000-8 - Produkty mięsne: 1. Boczek wędzony - 118.83 kg; 2. Kiełbasa biała sur. - 43.55 kg; 3. Kiełbasa mazowiecka - 127.39 kg; 4. Kiełbasa mazurska - 36.10 kg; 5. Kiełbasa morlińska - 5.99 kg; 6. Kiełbasa parówkowa - 11.47 kg; 7. Kiełbasa podwawelska - 74.25 kg; 8. Kiełbasa toruńska - 27.20 kg; 9. Kiełbasa zwyczajna - 87.20 kg; 10. Mortadela - 30.94 kg; 11. Parówki śniadaniowe - 19.15 kg. Pakiet nr IX - Kod CPV 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane: 1. Filet miruna (mroż.) - 84.00 kg; 2. Filet SOLA (mroż.) - 20.00 kg; 3. Filet z mintaja (mroż.) - 25.00 kg; 4. Filet z tilapii (mroż.) - 105.00 kg; 5. Matias (płaty solone) - 48.00 kg. Pakiet X - Kod CPV 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa: 1. Brokuły (mroż.) - 64.50 kg; 2. Chrzan tarty - 4,34 kg; 3. Fasola czerwona konserwowa (po odcieku) - 2.00 kg; 4. Fasolka szparagowa konserwowa (po odcieku) - 24.00 kg; 5. Fasolka szparagowa żółta (mroż.) - 10.00 kg; 6. Groszek konserwowy (po odcieku) - 33.12 kg; 7. Kalafior (mroż.) - 58.00 kg; 8. Koncentrat pomidorowy 30% - 72.54 kg; 9. Kukurydza konserwowa (po odcieku) - 14.52 kg; 10. Marchew z groszkiem konserwowa (po odcieku) - 46.37 kg; 11. Włoszczyzna paski (mroż.) - 12.50 kg; 12. Mieszanka kompotowa (mroż.) - 200.00 kg; 13. Mieszanka warzywna (7-składnikowa; mroż.) - 70.00 kg; 14. Mieszanka warzywna euro mix (mroż.) - 20.00 kg; 15. Ogórki konserwowe (po odcieku) - 151.36 kg; 16. Placki ziemniaczane (mroż.) - 282.00 kg; 17. Pomidor konserwowy (po odcieku) - 3.06 kg; 18. Szczaw krojony (po odcieku) - 60.12 kg; 19. Truskawki (mroż.) - 40.00 kg. Pakiet nr XI - Kod CPV 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa: 1. Kapusta kiszona - 352.00 kg; 2. Ogórek kwaszony - 152.00 kg. Pakiet nr XII - Kod CPV 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne: 1. Frytura - 5.00 kg; 2. Margaryna zwykła - 7.50 kg; 3. Masło roślinne - 7.00 kg; 4. Olej uniwersalny - 195.60 l.; 5. Planta 109.80 kg; 6. Smalec - 92.00 kg. Pakiet nr XIII - Kod CPV 15500000-3 - Produkty mleczarskie: 1. Ser żółty Gouda - 7.35 kg; 2. Ser żółty Grosik - 1.00 kg; 3. Śmietana 30% - 444.00 l.; 4. Śmietana ukwaszana - 168.60 l.; 5. Twaróg półtłusty - 70.62 kg. Pakiet nr XIV - Kod CPV 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych: 1. Kasza gryczana - 71.20 kg; 2. Kasza jęczmienna (średnia) - 155.00 kg; 3. Kasza manna - 5.00 kg; 4. Mąka pszenna (typ 550) - 60.00 kg; 5. Ryż długoziarnisty - 90.00 kg; 6. Ryż paraboliczny - 20.00 kg; 7. Syrop owocowy do sporządzania napojów - 572.04 l. Pakiet XV - Kod CPV 15800000-6 - Różne produkty spożywcze: 1. Bazylia - 1.00 kg; 2. Biały barszcz (zupa w proszku) - 14.00 kg; 3. Bulion cielęcy (kostka) - 0.12 kg; 4. Bułka tarta - 95.00 kg; 5. Bułki zwykłe - 1736.00 szt.; 6. Chleb świeży (krojony) - 3195.00 szt.; 7. Ciastka Petitki Lubisie - 9.90 kg; 8. Ciastka pieguski - 29.70 kg; 9. Cukier biały - 290.00 kg; 10. Cukier puder - 9.20 kg; 11. Cukier waniliowy - 0.98 kg; 12. Czekolada mleczna - 22.40 kg; 13. Czekolada mleczna z chrupkami ryżowymi - 48.40 kg; 14. Czosnek granulowany - 1.80 kg; 15. Delicje - 32.93 kg; 16. Fix do spaghetti - 1.00 kg; 17. Hamburger w panierce (mroż.) - 63.00 kg; 18. Ketchup łagodny - 4.00 kg; 19. Ketchup pikantny - 4.80 kg; 20. Knedle ze śliwką (mroż.) - 135 .00 kg; 21. Krokiety z kapustą i grzybami (mroż.) - 170.00 kg; 22. Krokiety z mięsem (mroż.) - 50.00 kg; 23. Kwasek cytrynowy - 0.80 kg; 24. Liść laurowy - 1.00 kg; 25. Majeranek - 1.00 kg; 26. Majonez kętrzyński - 35.96 kg; 27. Makaron z mąki pszennej - 514.10 kg; 28. Musztarda serbska - 3.80 kg; 29. Naleśniki z serem (mroż.) - 360.00 kg; 30. Napój Herbaciany Nestea - 110.00 l.; 31. Ocet spirytusowy 10% - 7.50 l.; 32. Ocet winny - 5.25 l.; 33. Oregano - 1.00 kg; 34. Papryka ostra mielona - 1,62 kg; 35. Papryka słodka mielona - 2.00 kg; 36. Pieprz czarny mielony - 5.00 kg; 37. Pieprz ziołowy - 1,35 kg; 38. Przyprawa Delikat do drobiu - 0.60 kg; 39. Przyprawa Delikat do mięs - 4.00 kg; 40. Przyprawa Delikat uniwersalna - 5,88 kg; 41. Przyprawa do flaków - 1.00 kg; 42. Przyprawa do gulaszu - 1.00 kg; 43. Przyprawa do kurczaka - 7.46 kg; 44. Przyprawa do mięs - 2.00 kg; 45. Przyprawa do pieczonego kurczaka - 2.91 kg; 46. Przyprawa do szaszłyków - 1.31 kg; 47. Przyprawa Kucharek - 4.00 kg; 48. Przyprawa uniwersalna - 8.00 kg; 49. Przyprawa Vegeta - 7.50 kg; 50. Przyprawa Warzywko - 5.00 kg; 51. Pyzy z mięsem (mroż.) - 225.00 kg; 52. Sos bolognese - 15.80 kg; 53. Sos boloński - 1.00 kg; 54. Sos do spaghetti (gotowy) - 3.00 kg; 55. Sos do spaghetti (w proszku) - 3,85 kg; 56. Sos myśliwski (w proszku) - 5.90 kg; 57. Sos pieczeniowy (w proszku) - 5.00 kg; 58. Sos pomidorowy (w proszku) - 0.55 kg; 59. Sól czosnkowa - 2.80 kg; 60. Sól kamienna jodowana spożywcza - 216.00 kg; 61. Ziele angielskie - 1.28 kg; 62. Zupa ogonowa (w proszku) - 6.00 kg; 63. Zupa pieczarkowa (w proszku) - 16.00 kg; 64. Żurek (zupa w proszku) - 19.59..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.23.00 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego 03.21.20.00 - Ziemniaki i warzywa suszone 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.06.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp2morag.republika.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat Szkoły Podstawowej nr 2 w Morągu, ul. Żeromskiego 26, 14-300 Morąg.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Szkoły Podstawowej nr 2 w Morągu, ul. Żeromskiego 26, 14-300 Morąg.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z MORĄGA
więcej: przetargi w Morągu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.