eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BiałystokDostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2012/2013 dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-31

Białystok: Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2012/2013 dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku.
Numer ogłoszenia: 277964 - 2012; data zamieszczenia: 31.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Łagodna 10, 15-757 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 6644680, faks 085 6540049.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsi1.internetdsl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zespół szkół i placówek oświatowych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2012/2013 dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy pieczywa i wyrobów cukierniczych: 1.Bułka tarta 500g-300 kg 2.Bułka słodka z budyniem 60g-2 000 szt. 3.Bułka słodka z marmoladą 60g-2 000szt. 4.Bułka słodka z serem 60g 2 000szt. 5.Bułka zwykła 50g-3 000 szt. 6.Chleb biały 600g-3 000 szt. 7.Chleb razowy 500g-2 000 szt. 8.Pączek-2 000 szt. 2) Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy mięsa i wyrobów mięsnych: 1.Boczek pieczony b/k-80 kg 2.Boczek świeży b/ż-400 kg 3.Boczek wędzony-200 kg 4.Filet z indyka-1500 kg 5.Filet z kurczaka-1000 kg 6.Gulasz wieprzowy surowy-1500 kg 7.Karkowina b/k-1000 kg 8.Kiełbasa biała parzona drobiowa 400 kg 9.Kiełbasa biała wieprzowa surowa 200 kg 10.Kiełbasa biała wieprzowa parzona 200 kg 11.Kiełbasa podwawelska 800 kg 12.Kiełbasa swojska, nie krótsza niż 15 cm 1000 kg 13.Kiełbasa toruńska 600 kg 14.Kiełbasa złota 400 kg 15.Kości karkowe 700 kg 16.Kurczak świeży 800 kg 17.Krzyżówka wieprzowa obrobiona 500 kg 18.Łopatka wieprzowa b/k 2500 kg 19.Łopatka wieprzowa z/k 500 kg 20.Łopatka wołowa b/k 600 kg 21.Mięsień czterogłowy 800 kg 22.Mięso kl II wieprzowe-500 kg 23.Parówki typu śląskie kl I-800 kg 24.Podudzie z kurczaka-600 kg 25.Porcje rosołowe-200 kg 26.Schab wieprzowy b/k-1 900 kg 27.Schab wieprzowy z/k-500 kg 28.Szynka wieprzowa kl. I b/k (bitki)-1 000 kg 29.Szynka wieprzowa kl. II b/k (gulasz)-700 kg 30.Szynka wieprzowa kl. III b/k (kotlet mielony)-500 kg 31.Szynka wieprzowa z/k-300 kg 32.Udziec wołowy b/k-800 kg 33.Udziec z kurczaka świeży-1 900 kg 34.Wątróbka drobiowa-300 kg 35.Wątroba wieprzowa-300 kg 36.Wołowina kl. I b/k-300 kg 37.Wołowina kl. II b/k-300 kg 38.Wołowina kl. III b/k-300 kg 39.Żeberka wp pasy-100 kg 40.Żołądki drobiowe-300 kg 3) Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 3 dotyczy mrożonek: 1.Fasolka szparagowa 450g-300 szt. 2.Filet z mintaja -200 kg 3.Filet z miruna -800 kg 4.Filet z morszczuka -700 kg 5.Filet zapiekany z serem -200kg. 6.Frytka 2,5 kg-500 szt. 7.Kalafior 450g-400 szt. 8.Kartacze-400 kg 9.Knedle owocowe, mrożone (opak. 0,45 - 3 kg)-400 kg 10.Kompot wieloowocowy 450g-800 szt. 11.Kostka rybna panierowana -400 kg. 12.Kotlet cordon blue 1 kg-600 kg. 13.Lody kubek, różne smaki-2 500 szt. 14.Leczo 450g-500 szt 15.Mieszanka kompotowa 450g-800 szt. 16.Mieszanka warzywna 7-składnikowa 450g-900 szt. 17.Paluszki rybne z fileta-600 kg 18.Pierogi ruskie (opak. 0,5 - 2,5 kg)-400 kg 19.Pierogi z kapustą i grzybami, mrożone-300 kg 20.Pierogi z truskawkami, mrożone-300 kg 21.Placki ziemniaczane-900 kg 22.Pyzy z mięsem-200 kg 23.Pyzy ziemniaczane-150 kg 24.Śledź matias solony-300 kg 25.Śledź matias marynowany-300 kg 26.Truskawka 450g-1 200 szt. 27.Wiśnia b/p 450g-600 szt. 4) Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 4 dotyczy artykułów spożywczych: 1.Baton typu Kinder bueno lub równoważny nie mniejszy niż 43g 2 000 szt. 2.Baton typu Lion lub równoważny nie mniejszy niż 43g-1 000 szt. 3.Baton typu Snickers lub równoważny nie mniejszy niż 51g-2 000 szt. 4.Baton typu nestle Cini minis lub równoważny nie mniejszy niż 25g-2 000 szt. 5.Bomboniera Toffifee lub równoważny nie mniejszy niż 125 g-800 szt. 6.Brzoskwinie w syropie nie mniejsze niż 850 ml-800 szt. 7.Chrzan nie mniejszy niż 290g-400 szt. 8.Ciastka typu Pieguski lub równoważne nie mniejsze niż 135 g-1 500 szt. 9.Cukier nie mniejszy niż 1 kg-2 000 kg 10.Cukier puder nie mniejszy niż 400g-100 szt. 11.Cukier waniliowy nie mniejszy niż 32g-300 szt 12.Cynamon mielony nie mniejszy niż 15 g-150 szt. 13.Czekolada typu goplana lub równoważna nie mniejsza niż 100 g -2 000 szt. 14.Czekolada typu Wedel lub równoważna nie mniejsza niż 100g-2 000 szt. 15.Czekolada typu Baron lub równoważna nie mniejsza niż 100g-2 000 szt 16.Czosnek granulowany nie mniejszy niż 16g-880 szt. 17.Delikat do drobiu typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 600g-50 szt 18.Delikat do mięs typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 700g-50 szt 19.Groszek konserwowy nie mniejszy niż 400g typu Vernet lub równoważny-350 szt 20.Herbata typu Lipton lub równoważna saszetki 100x2g -200 szt. 21.Herbata granulowana typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100 g-200 szt. 22.Herbata liściasta typu Lipton lub równoważne nie mniejsza niż 100 g-200 szt. 23.Herbatniki typu Jeżyki lub równoważne nie mniejsze niż 140 g-3 000 szt. 24.Jajka typu Kinder lub równoważne nie mniejsze niż 20 g-2 500 szt. 25.Kasz gryczana nie mniejsza niż 500 g-500 szt. 26.Kasza jęczmienna gruboziarnista, średnia nie mniejsza niż 500g-2 000 szt. 27.Kasza jęczmienna pęczak nie mniejsza niż 500g-500 szt. 28.Kasza manna nie mniejsza niż 500g-160 szt. 29.Ketchup ł/p nie mniejszy niż 500g typu Pudliszki lub równoważny-540 szt. 30.Koncentrat buraczany nie mniejszy niż 300 ml typu Krakus lub równoważny-20 l 31.Koncentrat pomidorowy nie mniejszy niż 1 kg typu Dawtona lub równoważny-120 kg 32.Kukurydza konserwowa nie mniejsza niż 425g typu Vernet lub równoważny-400 szt. 33.Kwasek cytrynowy nie mniejszy niż 20g-800 szt. 34.Liść laurowy nie mniejszy niż 10g -500 szt. 35.Liść laurowy nie mniejszy niż 12g- 200 szt. 36.Liść laurowy nie mniejszy niż 5g -200 szt 37.Majeranek nie mniejszy niż 10g-80 szt. 38.Majeranek nie mniejszy niż 20g-300 szt. 39.Majonez nie mniejszy niż 320 ml typu Winiary lub równoważny-500 szt 40.Majonez nie mniejszy niż 2,85 kg typu Winiary lub równoważny-200 szt. 41.Majonez nie mniejszy niż 400 ml typu Winiary lub równoważny-200 szt 42.Makaron kolanka nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny-2 000 kg 43.Makaron spaghetti nie mniejszy niż 1 kg typu Lubella lub równoważny-800 kg 44.Makaron świder nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny-2 000 kg 45.Mąka luksusowa nie mniejsza niż 1 kg-800 kg 46.Mąka tortowa nie mniejsza niż 1 kg-600 kg 47.Mąka ziemniaczana nie mniejsza niż 1 kg-200 kg 48.Miód pasieka wielokwiatowy nie mniejszy niż 400g-70 kg 49.Musztarda chrzanowa nie mniejsza niż 190g typu Agrovita lub równoważna-400 szt. 50.Napój herbaciany nie mniejszy niż 300g-100 szt. 51.Napój herbaciany cytrynowy nie mniejszy niż 300g-100 szt. 52.Napój nie mniejszy niż 400 ml typu Kubuś play lub równoważny-2 000 szt. 53.Ogórek konserwowy nie mniejszy niż 900 ml-800 szt. 54.Olej nie mniejszy niż 1l typu kujawski lub równoważny-25 000 szt. 55.Ocet spirytusowy 10% nie mniejszy niż 500 ml-50 szt 56.Pieprz naturalny mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny-580 szt 57.Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny-500 szt. 58.Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 15g typu Prymat lub równoważny-400 szt 59.Płatki owsiane nie mniejszy niż 500g-80 szt. 60.Przecier ogórkowy nie mniejszy niż 300g-600 szt. 61.Przyprawa do mięs i grilla nie mniejsza niż 1,1 kg typu maggi lub równoważna- 30 szt. 62.Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 20g -200 szt. 63.Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 30g- 80 szt. 64.Przyprawa do ryb typu Prymat lub równoważna nie mniejsza niż 20 g-80 szt. 65.Przyprawa typu jarzynka lub równoważna nie mniejsza niż 2,8 kg-120 szt. 66.Przyprawa prowansalska nie mniejsza niż 10g -300 szt. 67.Przyprawa sypka nie mniejsza niż 1 kg typu Vegetta lub równoważna -1 000 szt. 68.Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 200 g-300 szt. 69.Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 960ml-40 szt. 70.Pulpa pomidorowa nie mniejsza niż 3 kg-30 szt. 71.Rodzynki nie mniejsze niż 150 g-100 szt. 72.Rogalik typu chipita 7 days lub równoważny nie mniejszy niż 65 g-4 000 szt. 73.Rosół drobiowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 2,2 kg-90 kg 74.Ryż biały typu Sonko lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg-500 kg 75.Sekret szefa drobiowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 800g-20 kg 76.Sekret szefa grzybowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 650g-15 kg 77.Sekret szefa typu Maggi lub równoważny wołowy nie mniejszy niż 900g-25 kg 78.Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg-30 kg 79.Sos boloński typu Winary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg-30 kg 80.Sos demi glace typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g-30 kg 81.Sos grzyby leśne typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900g-30 kg 82.Sos myśliwski typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900g-30 kg 83.Sos pieczeniowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg-35 kg 84.Sos sałatkowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900g-30 kg 85.Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 350 ml-140 l 86.Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 520 ml-120 l 87.Sól jodowana typu Cenos lub równoważna nie mniejsza niż 1 kg-700 kg 88.Syrop mix typu Herbapol lub równoważny nie mniejszy niż 420 ml-1 000 szt. 89.Syrop mix typu Paola lub równoważny nie mniejszy niż 430 ml-1 000 szt 90.Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 300g-400 szt. 91.Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 900g-100 szt 92.Zaprawa cytrynowa nie mniejsza niż 300 ml-100 szt. 93.Ziele angielskie nie mniejsze niż 15 g-900 szt. 94.Zupa barszcz biały typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g-40 szt. 95.Zupa borowikowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g-40 szt. 96.Zupa barszcz biały typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g-30 szt. 97.Zupa cebulowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g-30 szt 98.Zupa ogonowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g-80 szt. 99.Zupa żurek typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g-30 szt. 100.Zestaw świąteczny 145g-1 000 szt. 5) Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 5 dotyczy nabiału: 1.Drożdże świeże nie mniejsze niż 100 g-200 szt. 2.Jogurt polski pitny różne smaki, nie mniejszy niż 400g-2 000 szt. 3.Jogurt polski pitny różne smaki, nie mniejszy niż 250g-2 000 szt 4.Masło śmietankowe nie mniejsze niż 200g-900 szt. 5.Masło polskie nie mniejsze niż 200g-900 szt 6.Masło typu łaciate nie mniejsze niż 200g-900 szt 7.Mleko 3/2% nie mniejsze niż 1 l-1 000 szt. 8.Mleko typu twój kubek 2% nie mniejsze niż 1l-100l 9.Ser żółty typu Gouda lub równoważny-250 kg 10.Śmietana nie mniejsza niż 0,2l-500 szt. 11.Śmietana gęsta 18% nie mniejsza niż 400ml-4 400 szt 12.Śmietanka UHT 18% nie mniejsza niż 375ml-200 szt. 13.Twaróg mielony w wiadrze nie mniejszy niż 1 kg-500 kg 14.Twaróg półtłusty krajanka-500 kg 6) Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 6 dotyczy warzyw i owoców: 1.Banan-3 000 kg 2.Brzoskwinia-1 000 kg 3.Burak-2 000 kg 4.Cebula-1 900 kg 5.Cytryna-200 kg 6.Czereśnia-500 kg 7.Czosnek świeży-5 kg 8.Fasola-500 kg 9.Groch połówki-400 kg 10.Gruszka-1 000 kg 11.Jabłko-1 900 kg 12.Jaja-1 300 kg 13.Kalafior-200 kg 14.Kapusta biała-1 500 kg 15.Kapusta biała młoda-500 kg 16.Kapusta czerwona-800 kg 17.Kapusta kiszona-1 400 kg 18.Kapusta pekińska-500 kg 19.Kapusta włoska-800 kg 20.Kiwi-800 kg 21.Koper-900 pęczków 22.Mandarynka-800 kg 23.Marchew-5 500 kg 24.Nektarynka-400 kg 25.Ogórek kiszony-1 200 kg 26.Ogórek małosolny-400 kg 27.Ogórek świeży -1 600 kg 28.Papryka-800 kg 29.Pieczarka-900 kg 30.Pietruszka-1 500 kg 31.Pietruszka natka-900 pęczków 32.Pomarańcza-3 000 kg 33.Pomidor-1 200 kg 34.Por-700 kg 35.Rzodkiew-800 kg 36.Rabarbar świeży-300 kg 37.Rzodkiewka-800 pęczków 38.Sałata-400 kg 39.Seler-1 900 kg 40.Szczypior-300 pęczków 41.Śliwka-500 kg 42.Truskawka-300 kg 43.Winogrono jasne-400 kg 44.Winogrono ciemne-400 kg 45.Wiśnia-500 kg 46.Ziemniak-44 000 kg 47.Ziemniaki młode-4 000 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • W razie pojawienia się nieprzewidzianych trudności podczas wykonywania umowy w ramach zamówienia publicznego, Zamawiający dopuszcza zamówienie uzupełniające, jednak nie więcej niż 50% zamówienia podstawowego.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykaz dostaw w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia, wykonanych w okresie dwóch lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonywania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres z nich przy wykonywaniu zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym
  • zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsi1.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku ul. Łagodna 10 15-757 Białystok.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.08.2012 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku ul. Łagodna 10 15 - 757 Białystok Pokój nr 11 (sekretariat szkoły).

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 16.09.2012.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.