eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OlsztynKatering na potrzeby konferencji Choroby mięczaków i skorupiaków podlegające obowiązkowi zwalczania dla Katedry Epizootiologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie



Ogłoszenie z dnia 2011-10-24

Olsztyn: Katering na potrzeby konferencji Choroby mięczaków i skorupiaków podlegające obowiązkowi zwalczania dla Katedry Epizootiologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
Numer ogłoszenia: 278235 - 2011; data zamieszczenia: 24.10.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Katering na potrzeby konferencji Choroby mięczaków i skorupiaków podlegające obowiązkowi zwalczania dla Katedry Epizootiologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla zaproszonych uczestników konferencji. Warunki: 1. W dniu 22.09.2011r. Zamawiający wymaga zorganizowania serwisu kawowego obiadu dla maksymalnie 80 osób. Serwis kawowy powinien składać się z kawy, herbaty, cukru, mleczka, rogalików, drożdżówek, ciastek sypkich oraz wody w dzbankach z cytryną. 2. W dniu 22.09.2011r. Zamawiający wymaga przygotowania obiadu (II danie wydawcze, konsumpcja na stojąco) składającego się ze strogonofa, ziemniaków, surówki, napoju Tymbark 200 ml. Łącznie zamawiający wymaga przygotowania około 80 posiłków. Posiłki muszą być serwowane w miejscu wskazanym przez Zamawiającego na etapie wykonywania umowy. 3. Zamawiający na przygotowanie jednego posiłku (przerwa kawowa + obiad) przeznaczył kwotę 32 zł 40 gr brutto 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość uczestnictwa mniejszej liczby uczestników stąd rozliczenie nastąpi według wykorzystanej liczby posiłków. 5. Wykonawca przy realizacji zamówienia będzie stosował świeże produkty dostępne na rynku. 6. Świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.09.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Bar U Michała, Michał i Halina Wierzbiccy s.c., Ul. Oczapowskiego 1, 10-957 Olsztyn, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2400,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2592,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2592,00 / Oferta z najwyższą ceną: 2592,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przeprowadzenie postępowania na świadczenie usługi cateringowej w trybie z wolnej ręki wynika z konieczności terminowego wykonania zadań przewidywanych w planie Jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Zastosowanie innego trybu udzielenia zamówienia w celu wyłonienia innego wykonawcy spowodowałoby naruszenie zasad celowego, efektywnego i oszczędnego dokonywania wydatków oraz uniemożliwiłoby terminowe wykonanie realizowanych zadań. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie jako Zamawiający mając na uwadze dokonywanie wydatków w sposób efektywny i oszczędny podpisał umowę z Barem U Michała Michał i Halina Wierzbiccy s.c., Ul. Oczapowskiego 1, 10-957 Olsztyn, ponieważ ww. firma zajmowała się już obsługą cateringową dla Zamawiającego. Usługi tego Wykonawcy zawsze charakteryzowały się dużym profesjonalizmem i rzetelnością. Podczas wykonywania usługi nigdy nie odnotowano żadnych incydentów. Można mieć absolutną pewność, że usługi będą wykonywane w sposób zgodny z oczekiwaniami Zamawiającego. Oprócz wysokiego poziomu wykonywanych usług, wskazany Wykonawca posiada wiedzę w zakresie rozkładu pomieszczeń Zamawiającego co także jest istotne w aspekcie logistycznym. W przypadku zlecenia usługi cateringowej innemu Wykonawcy, niesprawdzonemu i nieznanemu, nie będzie można mieć pewności, że usługa ta zostanie zrealizowana na tak wysokim poziomie jakiego oczekuje UWM w Olsztynie. Ponadto z uwagi na prestiż oraz rangę miejsca wykonywania usług, bardzo ważna jest wysoka jakość serwowanych potraw jak również wysoki poziom obsługi zaproszonych gości. Na rynku polskim jest bardzo duża ilość firm świadczących usługi w zakresie cateringu, jednak ważne jest, żeby taka firma wykazywała się wysokim profesjonalizmem i fachowością w przygotowaniu tego typu usług. Istotnym jest także to, że Wykonawca podejmujący się realizacji przedmiotowego zamówienia wykazywał się udokumentowanym doświadczeniem w tym obszarze. Nadto ww. Wykonawca posiada właściwe zaplecze logistyczne, dzięki któremu może zapewnić właściwą obsługę gości, odpowiednią zastawę oraz wystrój i aranżację miejsca wykonywania usługi. Siedziba wybranego Wykonawcy mieści się na terenie Kampusu Uniwersyteckiego, przez co Zamawiający ponosi zdecydowanie niższe koszty, z uwagi na znikome koszty transportu Wykonawcy. Zamawiający wybierając Wykonawcę kierował się przede wszystkim czynnikiem ekonomicznym oraz jakością usługi, co wybrany Wykonawca jest w stanie zagwarantować

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.