eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PrzemyślDostawy produktów mleczarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-31

Przemyśl: Dostawy produktów mleczarskich
Numer ogłoszenia: 278606 - 2012; data zamieszczenia: 31.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opiekuńczo-Leczniczy , ul. Jasińskiego 15, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 016 6783038, faks 016 6488945.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów mleczarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy produktów mleczarskich.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Dostawa produktów mleczarskich do wysokości 20% zamówienia podstawowego

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.51.16.00 - Mleko skondensowane 15.51.10.00 - Mleko 15.53.00.00 - Masło 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.22.00 - Ser miękki 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.51.20.00 - Śmietana 15.51.17.00 - Mleko w proszku .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy , aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert , aktualnej decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie produkcji i/lub obrotu artykułami spożywczymi objętymi postępowaniem przetargowym,

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Weryfikacja spełnienia warunków zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów czyli oświadczenia wykonawcy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)


aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie produkcji i/lub obrotu artykułami spożywczymi objętymi postępowaniem przetargowym,
aktualną decyzję Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań higieniczno - sanitarnych środków transportu, którymi dostarczane będą artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia ,

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian


Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy. W szczególności dopuszczalne są zmiany:
1. ilości asortymentowej zamówienia określonej w zał. nr 3 SIWZ W trakcie realizacji zamówienia ilości asortymentowe mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu z ważnych przyczyn, których nie można było przewidzieć przed wszczęciem postępowania. Poszczególne ilości produktów mleczarskich określone w zamówieniu podstawowym są bowiem wielkościami orientacyjnymi, które w ciągu roku mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, w zależności od ilości pacjentów, rodzaju jednostek chorobowych stwierdzonych przez lekarza u pacjentów przebywających w danym momencie w Zakładzie oraz stopnia zaawansowania choroby lub zmiany proporcji pacjentów na diecie do ogółu pacjentów. Z tych względów ilość zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach może zostać zmniejszona lub rozszerzona o inne sporadycznie potrzebne towary.
2. ustawowe zmiany stawki podatku VAT,
3. znaczny, niezależny od wykonawcy wzrost cen towarów określonych w zamówieniu, w szczególności dotyczący zmian cen producenta lub wytwórcy. W tym przypadku istnieją możliwości:
- wzrostu cen, jednak nie więcej niż o planowany wskaźnik wzrostu cen towarów i usług w roku 2012 tj. o 2,8 %, przy zachowaniu tej samej wielkości zamówienia - w przypadku posiadania przez Zamawiającego środków finansowych na realizację zamówienia,
lub
- zmniejszenie wielkości zamówienia do możliwości finansowych określonych w postępowaniu przetargowym,
lub
- zmiana asortymentu na tańszy lub o innej gramaturze (w miarę możliwości), mieszczący się w wartości zamówienia określonej w postępowaniu przetargowym .
W każdym przypadku zmiany cen WYKONAWCA umowy jest zobowiązany do przedstawienia i uzasadnienia kalkulacji zmienionej ceny jednostkowej, co najmniej na 7 dni przed datą jej wprowadzenia, przy czym proponowane ceny nie mogą rażąco różnić się od cen rynkowych. Uzasadniona zmiana ceny wynikająca z pkt. 3 może nastąpić tylko jeden raz w trakcie trwania umowy, nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy od daty podpisania umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.ZOLPRZEMYSL.NEOSTRADA.PL
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedziba Zamawiającego 37-700 Przemyśl, ul. Jasińskiego 15 - sekretariat..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.08.2012 godzina 09:00, miejsce: siedziba Zamawiającego 37-700 Przemyśl, ul. Jasińskiego 15 - sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.