To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-12-23
Zgierz: Dostawa i dystrybucja posiłków dla Centrum Medycznego BORUTA Sp. z o.o. w Zgierzu - II postępowanie
Numer ogłoszenia: 279099 - 2013; data zamieszczenia: 23.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 265129 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Medyczne Boruta Sp. z o.o., ul. Andrzeja Struga 2-4, 95-100 Zgierz, woj. łódzkie, tel. 42 714 35 10, faks 42 714 35 11.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedsiębiorstwo Sp. z o.o..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa i dystrybucja posiłków dla Centrum Medycznego BORUTA Sp. z o.o. w Zgierzu - II postępowanie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa i dystrybucja posiłków. Całodzienne posiłki dla pacjentów Szpitala CMB, składające się ze śniadania, obiadu i kolacji przygotowane według wymaganych standardów jakościowych i żywieniowych (w tym posiłki dietetyczne) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego i dystrybuowane w oddziale szpitalnym. 2. Szpital posiada dwa oddziały: Oddział Chorób Wewnętrznych oraz Oddział Geriatrii o łącznej bazie 40 łóżek rzeczywistych. Zamawiający wymaga zabezpieczenia maksymalnej ilości posiłków miesięcznie do 1200 szt. 3. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu CMB zgodnie z aktualnymi zaleceniami lekarzy. Posiłki dla pacjentów winny być dostarczane w ściśle ustalonych porach dnia: a. śniadanie - godzina 7.30. b. obiad - godzina 12.30. c. kolacja - godzina 17.30. 4. Dostarczane posiłki obejmować mają następujące przykładowe diety: a. dieta podstawowa - obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych. Stosuje się wszystkie procesy technologiczne potraw; b. dieta łatwo strawna; c. dieta papkowa; d. dieta niskobiałkowa; e. dieta bogatobiałkowa; f. cukrzycowa - 5 posiłków zmodyfikowanych zgodnie z wymaganiami przewidzianymi przy tym schorzeniu; g. żołądkowa; h. bezmleczna; i. kleik; j. niskokaloryczna; k. wysokokaloryczna; l. potrawy o charakterze tradycyjnym w okresie świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy. 6. Przyjęcie posiłków przez Zamawiającego: 6.1. Posiłki winny być dostarczane w termosach i pojemnikach GN w odpowiedniej konfiguracji. 6.2. Pojemniki transportowe powinny gwarantować szczelne zamknięcie posiłku i utrzymanie właściwej temperatury: 1) dla potraw serwowanych na zimno; niewymagających przechowywania w warunkach chłodniczych - od 20 C do 40C, 2) dla potraw serwowanych na gorąco: zupa. napoje gorące - temp. nie niższą niż 850C, 3) II danie temp. nie niższa niż 700C, 4) surówki. sałatki od 4 do l00C 6.3. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru pojemników transportowych niezwłocznie po zakończeniu dystrybucji na oddziałach. 6.4. Do oferty należy załączyć instrukcję mycia i dezynfekcji pojemników transportowych z uwzględnieniem odpowiedniego środka dezynfekującego o szerokim spektrum działania (B,V,F, Tbc), zakwalifikowanego do kontaktu z powierzchniami mającymi kontakt z żywnością. Zamawiający ma prawo do kontroli zapisów z mycia i dezynfekcji w/w pojemników. 6.5. Pojemniki GN należy też oznakować godziną umieszczenia potrawy w pojemniku po zakończeniu procesu technologicznego. 6.6. Dostawa posiłków będzie kontrolowana przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 6.7. Kontrola będzie obejmowała m in.: 1) ocenę higieny środka transportu, opakowań, termosów, pojemników, GN. 2) ocenę higieny kierowcy, 3) ocenę organoleptyczną posiłków, 4) sprawdzenie zgodności dostawy z jadłospisem, 5) sprawdzenie temperatury posiłków w momencie dostarczenia do punktu odbioru. 6.8. Przedstawiciel Wykonawcy (kierowca dostarczający posiłki lub inna upoważniona osoba) jest zobowiązany do uczestnictwa w kontroli dostawy. 6.9. Łącznie z dostawą śniadania należy dostarczyć dzienny jadłospis w ilości 2 szt. 7 . Wymagania zamawiającego odnośnie planowania jadłospisów: 7.1. Wykonawca ma obowiązek sporządzić 7-dniowy jadłospis, który zostanie przedłożony Zamawiającemu do akceptacji na 4 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. 7.2. Pracownik Zamawiającego ma prawo do wniesienia poprawek jadłospisie zaproponowanym jadłospisie w przypadku, gdy nie będzie on spełnia prawidłowego żywienia. W takim przypadku Wykonawca ma obowiązek przedłożenia nowej wersji jadłospisu, uwzględniającego zgłoszone poprawki. 7.3. Jadłospis musi zawierać wagę poszczególnych dań. 7.4. Posiłki należy przygotować z uwzględnieniem nowoczesnych zasad dietetyki. 7.5. Posiłki zaplanowane w jadłospisie muszą dostarczać odpowiedniej ilości energii i składników odżywczych. Zgodnie z normami żywienia dla chorych dorosłych w szpitalach muszą zawierać ilości produktów zalecanych w całodziennych normach żywienia. 7.6. W racjach pokarmowych. zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia średnia dzienna wartość energetyczna jadłospisu dekadowego dla diet w ogólnej nie powinna być mniejsza niż 2600 kcal. 7.7. Dostarczane posiłki muszą być świeże tj. z bieżącej produkcji dziennej. 7.8. Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych naturalnych produktów wysokiej jakości, niedopuszczalne jest przygotowywanie posiłków z koncentratów obiadowych w proszku oraz konserw. 7.9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny ilościowej i jakościowej jadłospisu. 7.10. W każdym posiłku w ciągu dnia powinien być uwzględniony produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego np. ser, mięso i jego przetwory ryby, jaja, mleko i jego przetwory. 8. Wymagania Zamawiającego odnośnie personelu Wykonawcy, zatrudnionego przy realizacji i usługi: 8.1. Wykonawca Zobowiązany jest do załączenia do oferty informacji o osobie wyznaczonej i o bieżących kontaktów z Zamawiającym w trakcie realizacji i przedmiotu zamówienia i aktualizowania tej informacji w przypadku zmian personalnych podczas okresu realizacji umowy. Należy podać imię i nazwisko tej osoby oraz numer służbowego telefonu komórkowego. 8.2. Osoby, którymi dysponuje Wykonawca przy realizacji niniejszego zamówienia muszą posiadać stosowne kwalifikacje zawodowe oraz zezwolenia, które są wymagane przepisami prawa w odniesieniu do wykonywania czynności związanych z przygotowywaniem i dystrybucją posiłków. 8.3. Personel Wykonawcy pracujący przy produkcji i transporcie żywności musi być szkolony według opracowanego przez wykonawcę harmonogramu. 8.4. Personel Wykonawcy ma w obowiązku utrzymanie w czystości kuchenki oddziału i miejsca spożywania posiłków przez pacjentów. 9. Zakres obowiązków i odpowiedzialności Wykonawcy: 9.1. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość świadczonej usługi oraz jej wykonanie zgodnie z wszystkimi obowiązującymi w tym zakresie wszelkimi przepisami prawa żywnościowego. 9.2. Wykonawca jest zobowiązany do załączenia do oferty decyzji właściwego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do produkcji żywności. Zatwierdzenie ma zawierać zezwolenie na realizację usługi w systemie cateringowym. 9.3. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie mogące negatywnie wpłynąć na zdrowie i życie pacjentów. 9.4. Wykonawca ma obowiązek przechowywać przez okres wymagany przez SSE próbki wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku. 9.5. Wykonawca jest zobowiązany do systematycznego monitorowania jakości usługi. 9.6. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia ciągłości dostaw posiłków przez okres umowy bez względu na występujące awarie. 9.7. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia pacjentom odpowiedniej ilości płynów między posiłkami, zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem. 9.8. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia zastawy stołowej i sztućców dla wszystkich pacjentów szpitala 9.9. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia do kuchenki oddziałowej zmywarki z wyparzaczem do naczyń. 9.10. W przypadku stosowania naczyń jednorazowych Wykonawca ponosi koszty utylizacji naczyń. 9.11. Wykonawca jest zobowiązany do codziennego odbioru resztek nie zjedzonych posiłków..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- GREK RTC S.A., ul. Piątkowska 83 R, 95-100 Zgierz, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 125000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 141523,20
Oferta z najniższą ceną: 141523,20 / Oferta z najwyższą ceną: 202176,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ZGIERZA
- USŁUGA PRZEPROWADZENIA ZABIEGÓW DEZYNSEKCJI, DERATYZACJI, DEZYNFEKCJI OBIEKTÓW ORAZ PRZEPROWADZENIU MONITORINGU AKTYWNOŚCI SZKODNIKÓW NA TERENIE KOMPLEKSÓW ADMINISTROWANYCH PRZEZ 31 WOG
- USŁUGĘ UBEZPIECZENIA MAJĄTKU I INNYCH INTERESÓW POWIATU ZGIERSKIEGO WRAZ Z JEDNOSTKAMI ORGANIZACYJNYMI I INSTYTUCJAMI KULTURY
- Ubezpieczenia mienia i interesów Gminy Miasto Zgierz wraz z jednostkami budżetowymi i instytucjami kultury oraz Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej Sp. z o.o. i Miejskiego (...)
- Bezgotówkowa dostawa paliw płynnych dla Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Zgierzu
- Świadczenie usług pocztowych dla Urzędu Gminy Zgierz
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym na rzecz Powiatowego Urzędu Pracy w Zgierzu od 1.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
więcej: przetargi w Zgierzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni w roku 2025"
- PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA KLIENTÓW MIEJSKO - GMINNEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W USTRZYKACH DOLNYCH W 2025 ROKU
- Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. Jerzego Kukuczki w Jastrzębiu-Zdroju w 2025 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie dwudaniowego gorącego posiłku dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie w okresie od 01.01.2025 r. do 31.12.2025r.
- USŁUGA CATERINGOWA- PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW, DLA PUBLICZNEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W GRÓJCU ODDZIAŁ UL. WOROWSKA 1.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Przedszkola Miejskiego w Lubawie oraz Żłobka Miejskiego w Lubawie "Akademia Maluszka"
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.