Zobacz treść przetargu, którego dotyczy to sprostowanie
Ogłoszenie z dnia 2011-10-25
Numer ogłoszenia: 280097 - 2011; data zamieszczenia: 25.10.2011
OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA
Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o zamówieniu.
Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 277567 - 2011 data 23.10.2011 r.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Wójt Gminy Nowinka, 16-304 Nowinka, woj. podlaskie, tel. 087 6419520, 6419541, fax. 087 6419660.
SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU
II.1) Tekst, który należy zmienić:
- Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.1.1.
- W ogłoszeniu jest: Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do punktu przedszkolnego w ramach realizowanego projektu Akademia przedszkolaka współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
- W ogłoszeniu powinno być: Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do punktu przedszkolnego w ramach realizowanego przez Szkołę Podstawową w Olszance im. gen. pilota Witolda Urbanowicza projektu Akademia przedszkolaka współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
- Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.1.3.
- W ogłoszeniu jest: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowych trzech posiłków: śniadanie, obiad i podwieczorek (catering) wraz z zapewnieniem naczyń, dla dzieci przedszkolnych w wieku 3 - 4 lat uczęszczających do punktu przedszkolnego przy Szkole Podstawowej w Olszance, Olszanka 54, 16-304 Olszanka w ramach realizowanego projektu Akademia przedszkolaka w okresie od 1 listopada 2011r. do 31 sierpnia 2013r. 2. Usługa, o której mowa w punkcie 1 będzie dotyczyć: a) 36 dzieci w wieku 3-4 lat w okresie 1 listopada 2011 r. - 31 sierpnia 2013 r. uczęszczających do punktu przedszkolnego w ramach realizowanego projektu Akademia przedszkolaka współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej . Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. b) Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 8.00 każdego dnia. c) posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, d) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę ( zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni. e) dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko pochodne, kanapka, herbata Obiad: zupa, drugie danie, surówka, kompot lub sok Podwieczorek: kanapka lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), herbata lub napój mleczny, g) posiłki będą serwowane z zachowaniem cyklu: 8.00 - 9.00 - dostawa śniadania do przedszkola lub wykonanie śniadania z półproduktów dostarczonych w termosach, 11.30 - 12.30 - dostawa i wydanie obiadu i podwieczorku do przedszkola h) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. i) do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: - dostarczenie porcjowanych posiłków na określone miejsce - dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczone posiłki, 3. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola obciążają Zamawiającego.
- W ogłoszeniu powinno być: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowych trzech posiłków: śniadanie, obiad i podwieczorek (catering) wraz z zapewnieniem naczyń, dla dzieci przedszkolnych w wieku 3 - 4 lat uczęszczających do punktu przedszkolnego projektu Akademia przedszkolaka realizowanego przez Szkołę Podstawową w Olszance, 16-304 Olszanka w okresie od 1 listopada 2011r. do 31 sierpnia 2013r. 2. Usługa, o której mowa w punkcie 1 będzie dotyczyć: a) 36 dzieci w wieku 3-4 lat w okresie 1 listopada 2011 r. - 31 sierpnia 2013 r. uczęszczających do punktu przedszkolnego w ramach realizowanego projektu Akademia przedszkolaka współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej . Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. b) Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 8.00 każdego dnia. c) posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, d) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę ( zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni. e) dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko pochodne, kanapka, herbata Obiad: zupa, drugie danie, surówka, kompot lub sok Podwieczorek: kanapka lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), herbata lub napój mleczny, g) posiłki będą serwowane z zachowaniem cyklu: 8.00 - 9.00 - dostawa śniadania do przedszkola lub wykonanie śniadania z półproduktów dostarczonych w termosach, 11.30 - 12.30 - dostawa i wydanie obiadu i podwieczorku do przedszkola h) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. i) do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: - dostarczenie porcjowanych posiłków na określone miejsce - dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczone posiłki, 3. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola obciążają Zamawiającego.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.